Najbolji Austria Lotto Lutrija u 2024

Austrijanci igraju brojne nacionalne lutrije i Euromillions diljem Europe, ali daleko najpopularnija domaća lutrija je Austria Lotto poznata kao Lotto 6/45. Kao što ime sugerira, od igrača se traži da odaberu 6 od 45 brojeva na dva puta tjedno izvlačenja srijedom i nedjeljom, po cijeni od samo 1,2 eura.

Ima minimalni jackpot od 1,5 milijuna eura koji se može prevrnuti neograničen broj puta, a najveći isplaćeni jackpot bio je 14,9 milijuna eura 2018. Igrači također imaju opciju dodavanja 2 sekundarne igre ako žele.

Najbolji Austria Lotto Lutrija u 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Gdje kupiti listiće za Austria Lotto?

Kako kupiti listić za Austria lutriju je jednostavno jer se listići za Austria loto mogu kupiti osobno, online ili putem mobilne aplikacije. S više od 5000 licenciranih lutrijskih agenata proširila po Austriji, igrači u zemlji znaju kako lako kupiti listić za Austriju lutriju kod prodavača u blizini.

Alternativno, Austrijanci se mogu registrirati za igranje na win2day.at na kupiti srećku online. Lotto 6/45 dostupan je i kao aplikacija u kojoj se nakon kupnje izdaje elektronički račun. Igrači iz drugih zemalja mogu igrati Lotto 6/45 online putem web stranice treće strane.

Povijest igre Austria Lotto

Povijest kockanja u Austriji postoji stoljećima, a prva lutrija bila je lutrija Genova iz 1751. Lutrije je izvorno vodila privatna tvrtka, ali kasnije ih je preuzela vlada. Lutrije su jedini oblik kockanja u Austriji koji je oduvijek bio legalan, za razliku od drugih oblika kockanja koji su naizmjence bili legalni i ilegalni status.

Iako su lutrije oduvijek bile legalne, regulirane su tek 1986. donošenjem Austrijskog zakona o igrama na sreću (GspG). Svrha je bila nadgledati industriju kako bi se osiguralo da sve lutrije rade pošteno. Austrijska lutrijska toto tvrtka (kasnije promijenjena u Austrian Lottery Company 1991.) osnovana je i dobila je zakonska prava za upravljanje lutrijama u Austriji.

Loto 6/45 bila je jedna od pet lutrija koje je 1986. godine osnovala državna tvrtka. Loto 6/45 prvotno se igrao jednom tjedno, ali zbog svoje popularnosti počeo se igrati dva puta tjedno.

Format igre ostao je isti od početka. Zanimljivo je da je 1990. godine jedinu dozvolu izdala Austrijska lutrijska tvrtka (Osterreichische Lotterien), čime je rad austrijskih lutrija do danas postao državni monopol.

Je li Austria Lotto legalan?

Lutrije su oduvijek bile legalne u Austriji i regulirane su od strane državnih austrijskih lutrija na temelju austrijskog Zakona o kockanju iz 1986. Igrači u Austriji moraju imati 18 ili više godina da bi legalno igrali lutriju u Austriji.

Također je potrebno biti stanovnik Austrije, s austrijskim bankovnim računom da biste igrali loto online na jedinom licenciranom web mjestu austrijske lutrije, win2day.at. Igrači izvan Austrije mogu igrati legalno kupnjom srećke online putem posrednika treće strane.

Kako igrati Austria Lotto

Loto 6/45 izvlači se dva puta tjedno srijedom i nedjeljom u Beču, glavnom gradu Austrije. Igrači jednostavno izaberu 6 brojeva iz skupa brojeva 1-45.

Bilo da igraju s fizičkom ili virtualnom ulaznicom, igračima će biti prikazana mreža brojeva 1-45 gdje igrači moraju označiti okvire svojih odabranih brojeva. Na dan izvlačenja iz bubnja će biti izvučeno 6 kuglica s jednom dodatnom kuglicom koja će služiti kao bonus kuglica. Ako igrači poklope svih prvih 6 brojeva, dobitnici su jackpota.

Postoje dvije sekundarne igre koje se mogu dodati listiću jednostavnim označavanjem okvira The Joker i Lotto Plus kako bi se pružilo više prilika za dobitak. Lotto Plus omogućuje igračima da igraju istih 6 brojeva ponovno u drugom izvlačenju, ali s br bonus kuglica koja se izvlači.

Za dodatnih 0,50 eura i priliku za dobitak do 150.000 eura, igrači će osvojiti nagradu ako spoje najmanje 3 broja. Za igru The Joker igrači ne moraju birati brojeve jer 6-znamenkasti serijski broj srećke služi kao igračev broj. Igrači moraju imati svih 6 brojeva u ispravnom redoslijedu kako bi pobijedili u igri Joker.

Kakvi su izgledi za dobitak na Austria Lotto?

Igraju li igrači Lotto 6/45 osobno ili kao internetsku lutriju, izgledi su vrlo povoljni u usporedbi s drugim nacionalnim lutrijama. Ukupni izgledi za osvajanje nagrade u jednoj od 8 nagradnih razina ove lutrije su 1 prema 12.

Izgledi za osvajanje jackpota su 1 prema 8,145,060 što je vrlo dobro u usporedbi s Euromillions s izgledima 1 u gotovo 140 milijuna. Očito je da je jackpot puno veći za Euromillions i da ulaznice koštaju više.

Nagrada druge razine zahtijeva spajanje 5 loptica i bonus lopticu za mnogo bolje izglede od 1 u 1,357,510 za osvajanje 5/6 znamenkastog zbroja. Omjeri su sve niži kako se smanjuje razina nagrada. Razina s najnižom nagradom samo zahtijeva da bonus kuglica bude usklađena s izgledima 1 prema 16 da bi se vratila cijena ulaznice.

Mogućnosti isplate ako pobijedite u igri

Sve nagrade potrebno je zatražiti unutar 3 godine od izvlačenja dobitka, što ga čini najdužim vremenskim razdobljem na svijetu za preuzimanje nagrade. Dobitak od 1.000 eura ili manje može se zatražiti od ovlaštenih loto prodavača diljem zemlje.

Za dobitke između 1.000 i 80.000 eura pobjednik mora ispuniti obrazac zahtjeva prije nego što čeka 4 tjedna da primi isplatu. Dobitke veće od 80.000 eura morat ćete osobno zatražiti od službe za korisnike Austrijske lutrije u Beču. Svi dobici isplaćuju se kao paušalni iznosi bez dostupnih anuiteta.

Lotto 6/45 je jedna od najboljih online lutrija jer su svi dobici oslobođeni poreza. Međutim, igrači iz drugih zemalja trebali bi provjeriti hoće li porez platiti u svojoj zemlji ako osvoje nagradu. Online igrači će automatski primati dobitke na svoj račun online lutrije ili izravno na svoj bankovni račun, ovisno o iznosu, te će biti obaviješteni putem e-pošte.

Savjeti i trikovi za igranje Austria Lotto

Svi igrači na mreži ili izvan nje mogu povećati svoje šanse za dobitak kupnjom više ulaznica, igranjem kao dio sindikata i igranjem 2 sekundarne igre. Kupnja većeg broja listića igraču očito daje bolje izglede za pobjedu jednostavno zato što igra s više brojčanih kombinacija.

Igranje sa sindikatom omogućuje članovima sindikata da kupe mnogo više ulaznica nego što bi to učinili da igraju kao pojedinci, što rezultira još boljim izgledima za pobjedu. Igranje 2 sekundarne igre daje više šanse za pobjedu, i to za relativno mali iznos dodatnog novca.

Online igrači mogu stvarno povećati svoje šanse za pobjedu postavljanjem kombinirane ili sustavne oklade. To znači odabir do 12 brojeva umjesto uobičajenih 6 brojeva. Ovi dodatni brojevi rezultirat će s više igara jer će se igrati sve moguće kombinacije 12 brojeva. Više igara statistički znači veće šanse za dobitak, pa bi se dodatni novac mogao itekako isplatiti.

Online igrači također mogu imati koristi od preuzimanja pretplate na svojoj internetskoj stranici lutrije. Ovo će pomoći igraču da unese bilo koji broj izvlačenja za određeno vremensko razdoblje, osiguravajući da igrač ne zaboravi igrati lutriju.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, poznata kao 'Lucky Lotti' na LottoRankeru, kombinira svoj južnoamerički štih s dubokom stručnošću u globalnim lutrijama. S suncem okupanih plaža Rija, Isabella dekodira zamršenost lutrije, donoseći igračima najbolje savjete i trikove.

Send email
More posts by Isabella Garcia