Najbolji El Gordo Lutrija u 2024

El Gordo je španjolski za "The Big One" i naziv je koji se obično daje Španjolskoj božićnoj lutriji (iako je, pošteno rečeno, službeni španjolski naziv Sorteo Extraordinario de Navidad ili Lotería de Navidad. Igra se svake godine 22. prosinca, i to je najveća španjolska lutrija – otuda i naziv. Mora se reći da se, strogo govoreći, pojam El Gordo odnosi na glavnu nagradu u svakoj španjolskoj lutriji.

(Izraz se također može prilično uvredljivo upotrijebiti da se osoba opiše kao "Debeli" – ali o tome ovdje nećemo razmišljati. Gledajući u smislu novčane nagrade, to je najveća lutrija na svijetu. Ulaznice koštaju 20 € , 70% ukupne prodaje ulaznica distribuira se kao novčana nagrada i prodano je toliko ulaznica da je 2,31 milijarda eura dostupno za nagrade i 720 milijuna eura za glavnu nagradu ("El Gordo").

Najbolji El Gordo Lutrija u 2024
Gdje kupiti karte za El Gordo
Gdje kupiti karte za El Gordo

Gdje kupiti karte za El Gordo

Lako je kupiti srećku online za El Gordo. Web mjesto je lako pronaći i gostoljubivo. Za razliku od većine lutrija, ne morate imati prebivalište u Španjolskoj – ako je u bilo kojoj zemlji u kojoj živite legalno kupovati srećke, vlasti u Španjolskoj rado će vam uzeti novac i jednako rado poslati vam dobitak ako vam se posreći.

Gdje kupiti karte za El Gordo
Povijest El Gorda

Povijest El Gorda

El Gordo je posebno izvlačenje Lotería Nacional, španjolske nacionalne lutrije koju vodi Loterías y Apuestas del Estado koja je u vlasništvu španjolske vlade. Njegova povijest seže daleko u prošlost; zapravo, samo jedna lutrija na svijetu traje neprekidno dulje od Lotería Nacional, koja je svoje prvo izvlačenje održala 4. ožujka 1812., a prvo božićno izvlačenje 18. prosinca 1812. Od 1892. nosi naziv Sorteo de Navidad.

Povijest El Gorda
Je li El Gordo legalan?

Je li El Gordo legalan?

To je legalno u Španjolska, sve dok imate 18 ili više godina. Ako niste u Španjolskoj, pripazite! Postoji duga povijest ljudi diljem svijeta koji su primali pisma u kojima su ih pozivali da kupe karte u El Gordu i uvjeravali ih da je pošiljatelj pisma službeni agent. Stvarnost je takva da nijedna legalna španjolska lutrija, niti agent legalne španjolske internetske lutrije, nikada neće poslati takvo pismo – ili e-poštu, ili WhatsApp obavijest, ili tekstualnu poruku, ili bilo koju drugu vrstu komunikacije – nekome izvan Španjolske.

Zašto ne? Budući da je El Gordo, kao i sve druge legalne španjolske lutrije, otvoren samo za stanovnike Španjolske. Ne morate biti građanin, ali morate živjeti tamo. I to ne na odmoru – Španjolska mora biti vaše stalno prebivalište. Sve dok ispunjavate taj uvjet, da, El Gordo je potpuno legalan.

Prijevare u vezi s El Gordom postaju prilično česte. Ona o kojoj se sve češće izvještava u obliku je pisma ili, češće, e-pošte, obavještavajući primatelja da je pošiljatelj – koji je navodno legalni, ovlašteni agent španjolske nacionalne lutrije – kupio listić u El Gordu za primatelj (nije li bio tako ljubazan?) i – sjajna vijest! – listić je dobitan!

Sve što primatelj treba učiniti je poslati svoje bankovne podatke i novac će biti položen na njegov račun. Vrlo velikodušni pošiljatelj ove komunikacije zadržat će samo 10% dobitka za pokrivanje svojih troškova. Trebali biste postupati s jednom od ovih e-poruka ili pisama točno kao s bilo kojim drugim zahtjevom za informacijama o svom bankovnom računu: zanemarite je.

Rekavši sve to, nije nemoguće za nekoga tko nije stanovnik Španjolske, ali je odlučan da se zaljubi u El Gordo. Postoje web-stranice koje postavljaju adrese koje ih čine rezidentima zemalja koje zapravo nisu one u kojima žive.

Odabir prave web stranice je važan, jer ako to ne učinite, možda ste odgovorili na jednu od onih prijevara o kojima smo upravo govorili – i, zapravo, to je upravo ono što ste učinili. Ali napravite pravi izbor i vidjet ćete da imate posla s organizacijom koja ima integritet, koja će doista uložiti vaš novac u vaše ime i doista će podijeliti vaše dobitke s vama.

Je li El Gordo legalan?
Kako igrati El Gordo

Kako igrati El Gordo

Kratak odgovor je, kupite kartu. Nakon što ste to učinili, ostalo je izvan vaših ruku. Ovako funkcionira lutrija. Prije svega, ulaznice su podijeljene u deset dijelova (zvanih "decimos") i možete odlučiti kupiti bilo što, od jednog dijela do cijele ulaznice.

Brojeve izvlače učenici škole San Ildefonso koja je, kada je započela ova tradicija, bila rezervirana za siročad djece javnih službenika. Druga, srodna tradicija bila je da pobjednici doniraju dio svoje novčane nagrade školi. Dok djeca izvlače brojeve, pjevaju rezultate. Sve to prenosi televizija.

Djeca koriste dva velika sferna kaveza, od kojih je u prvom 100 000 malih drvenih loptica, svaka s jedinstvenim peteroznamenkastim brojem ulaznice, od 00000 do 99999, dok je u drugom 1807 malih drvenih loptica, od kojih svaka predstavlja nagradu napisano u eurima:

  • 1 lopta za prvu nagradu
  • 1 lopta za drugu nagradu
  • 1 lopta za treću nagradu
  • 2 lopte za četvrte nagrade
  • 8 lopti za pete nagrade
  • 1794 loptice za male nagrade
Kako igrati El Gordo
Kakvi su izgledi za pobjedu u El Gordu?

Kakvi su izgledi za pobjedu u El Gordu?

Ukupni izgledi za osvajanje nagrade prilično su dobri i iznose 1:6,5. Naravno, to uključuje gotovo 1800 malih nagrada; no izgledi za osvajanje velike te druge i treće nagrade su 1 prema 100 000, što je znatno bolje od izgleda za osvajanje glavne nagrade u mnogim najvećim svjetskim izvlačenjima lutrije.

To pada na 1 prema 50 000 za četvrtu nagradu i 1 prema 12 500 za petu. Razlog zašto su ti koeficijenti bolji od mnogih drugih izvlačenja je taj što se 70% svih prodanih listića vraća u obliku nagrada – a to je visok postotak prema međunarodnim standardima.

Kakvi su izgledi za pobjedu u El Gordu?
Savjeti i trikovi za igranje El Gorda

Savjeti i trikovi za igranje El Gorda

Savjet broj jedan vjerojatno bi trebao biti: ako ne živite u Španjolskoj, preselite se tamo. sljedeći bi mogao biti rana kupnja karte. Ulaznice idu u prodaju mjesecima prije Božića, broj koji će se prodati je velik, ali ne i beskonačan – to je tombola i postoji točka u kojoj će prodaja prestati – pa, ako želite osvojiti, najgora stvar koja se može dogoditi je da čekate predugo i sve karte su nestale. Kupite cijelu kartu. I razmislite o pronalaženju jedne od onih web stranica koje:

  • Omogućuju vam da kupite kartu kao da ste stanovnik Španjolske, iako to niste; i
  • Vodite El Gordo loto sindikat.

Ako se pridružite sindikatu, dijelit ćete njegove dobitke. Da, dobit ćete manje nego što biste dobili da ste kupili cijelu pojedinačnu kartu koja je osvojila glavnu nagradu – ali izgledi za dobitak bit će mnogo veći.

Savjeti i trikovi za igranje El Gorda