Vodič za igranje i osvajanje EuroMillionsa

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Lutrija EuroMillions globalni je fenomen i dragulj u kruni europske industrije igara na sreću. Igrači u ovoj europskoj lutriji mogu sudjelovati za samo dva eura, a glavni dobitak vrijedi 190 milijuna eura.

Čak i ako ne osvojite jackpot, EuroMillions nudi neke impresivne utješne nagrade. Ako želite saznati više, čitajte dalje.

Ovaj sveobuhvatni lutrijski vodič odgovorit će na svako vaše pitanje o EuroMillionsu, kao io SuperDraws igrama, bonus igrama, nagradama i više.

Što je EuroMillions?

EuroMillions je transnacionalna lutrija koja zahtijeva sedam točnih brojeva za osvajanje jackpota. Pokrenuli su ga 7. veljače 2004. francuski Française des Jeux, španjolski Loterías y Apuestas del Estado i britanski Camelot. Igra je trenutno dostupna igračima u Andori, Austriji, Belgiji, Francuskoj (uključujući prekomorske regije i zajednice), Irskoj, Otoku Man, Lihtenštajnu, Luksemburgu, Monaku, Portugalu, Španjolskoj, Švicarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Format igre je jednostavan: igrači biraju pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dva dodatna broja, poznata kao "Lucky Stars", iz zasebnog skupa od 1 do 12. Da bi osvojio jackpot, igrač mora spojiti svih sedam brojeva nacrtan. Nagrada eskalira svaki put kada jackpot nije osvojen, što dovodi do vrlo velikih jackpotova, koji često dosežu stotine milijuna eura.

Popularnost EuroMillionsa djelomično je posljedica velikih jackpotova, a postala je i jedna od najpoznatijih lutrija u Europi. Igra je proizvela brojne multimilijunaše i nastavlja privlačiti igrače s izgledima za dobitke koji će im promijeniti život.

Kada se EuroMillions održava izvlačenje?

Izvlačenje EuroMillions lutrije održava se dva puta tjedno, utorkom i petkom, u 20:45 po pariškom vremenu. Rezultati lutrije dostupni su petkom i utorkom u 23 sata i objavljuju se trgovcima i medijskim kućama. Možete pronaći najnoviji rezultati EuroMillionsa na većini lutrijskih web-mjesta, a možete upotrijebiti i namjenski alat za provjeru kako biste osigurali točnost brojeva. Ova provjera će brzo i jednostavno utvrditi odgovaraju li brojevi koje ste odabrali dobitnoj kombinaciji.

Lutrije više nisu tako popularne na televiziji kao što su bile, a ishodi lutrije EuroMillions više se ne pojavljuju u nacionalnim televizijskim programima ili na naslovnicama novina. Međutim, zahvaljujući internetu, sada su dostupniji nego ikad prije.

Kada je EuroMillions SuperDraw?

Od svih EuroMillions izvlačenja, SuperDraw je onaj koji biste najviše voljeli osvojiti. Doduše, biti pobjednik EuroMillionsa nije samo stvar izbora, ali ako se namjeravate više potruditi, sada je pravi trenutak.

Dakle, što točno izdvaja SuperDraw?

 • Jedna prednost je da je nagrada uvijek najmanje devet znamenki. To je minimalno sto milijuna eura.
 • Ogromna je količina pažnje i buke oko EuroMillions SuperDrawa. Izaziva stampedo za kupnju lutrijskih listića i diže dobitak na nevjerojatnih 100 milijuna eura.
 • Ako EuroMillions jackpot nije osvojen, on se prebacuje i luda jurnjava za listićima se nastavlja. Nakon što dosegne 190.000.000 €, daljnja povećanja će se prekinuti.
 • SuperDraw je proizveo neke od najvećih dobitaka u povijesti EuroMillionsa, a kako lutrija raste u popularnosti i distribuciji, ta se izvlačenja događaju sve češće.

Pratite najnovije priče o EuroMillionsu kako biste odredili kada će biti sljedeće izvlačenje.

Kako funkcionira EuroMillions?

Mnogi ljudi koji nikada nisu igrali lutriju EuroMillions ili sličnu lutriju mogli bi to zbuniti. Možda se pitaju kakvu podršku pruža lutrija koja djeluje u više europskih zemalja. Također mogu imati pitanja o tome zašto određene nacije ispunjavaju uvjete za bonus igre, dok druge nisu. Osim toga, ako karte možete kupiti samo od ovlaštenih prodavača, možda će biti nejasno kako im se može pristupiti na internetu.

Lutrija EuroMillions nije u vlasništvu niti jedne tvrtke. Umjesto toga, to je zajednički napor koji vode najveći nacionalni operateri lutrije u zemljama sudionicama, kao što je Camelot u Ujedinjenom Kraljevstvu. Svaku je tvrtku odobrila odgovarajuća državna lutrija za pružanje legitimnih lutrijskih igara. Udruživanjem svojih resursa stvorili su golemu lutriju - EuroMillions.

Kada kupite ulaznicu za EuroMillions u Velikoj Britaniji, Camelot, kao operater, dobiva dio prihoda. Taj se prihod koristi za financiranje raznih projekata unutar UK-a, baš kao što je to učinjeno s UK Loto. Slično tome, ako kartu kupite u Francuskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji sudionici, vaša kupnja doprinosi financiranju projekata u toj zemlji.

Operateri mogu ponuditi dodatne igre za povećanje prodaje. Na primjer, Camelot može pokrenuti dodatnu igru ​​kako bi ostvario dodatni prihod koji bi više nego pokrio dodatne troškove. Ovo je jedan od načina na koji se bonus igre određuju i nude zemljama koje ispunjavaju uvjete.

Dodatni EuroMillions događaji u Ujedinjenom Kraljevstvu

Irska, Francuska, Španjolska, Portugal, Austrija, Belgija, Luksemburg i Švicarska su među ostalim zemljama koje nude lutriju EuroMillions. Međutim, sljedeće su igre ekskluzivne za Ujedinjeno Kraljevstvo.

UK milijunaš stvaratelj

Ako kupite ulaznicu EuroMillions u Ujedinjenom Kraljevstvu, automatski ćete biti uključeni u izvlačenje UK Millionaire Maker. Da biste sudjelovali, sve što morate učiniti je platiti malu naknadu od £2,50.

Svaki redak brojeva na vašoj karti ima svoj jedinstveni deveteroznamenkasti kod koji možete pronaći na dnu svoje karte.

Kako biste provjerili svoje rezultate Millionaire Makera, možete odnijeti svoj listić prodavaču u trgovini ili koristiti EuroMillions checker. Ako igrate online, primit ćete obavijest e-poštom ako pobijedite.

Kako biste zatražili svoju nagradu od £1,000,000, morate ispravno unijeti devet znakova u navedenom nizu.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks je lutrijska igra koja se može igrati samostalno. Međutim, njegovi se rezultati temelje na onima EuroMillionsa. Možete odabrati jedan do pet primarnih brojeva i pokušati ih spojiti s pobjedničkim brojevima. Svaki ulaz košta £1,50. Za pobjedu u igri neophodno je uskladiti sve odabrane brojeve s pobjedničkim brojevima.

Ako želite osobno kupiti ulaznice, morate ih kupiti od ovlaštenog prodavača koji se nalazi u jednoj od zemalja koje ispunjavaju uvjete. Kao rezultat toga, grčka lutrijska organizacija ne sudjeluje, ne može imati koristi i nema interesa u prodaji srećki u Grčkoj.

Gdje se uklapaju internetske lutrijske trgovine?

Specifičnosti funkcioniranja ovih pružatelja usluga razlikuju se ovisno o lokaciji. Državne lutrije posjeduju ili su odgovorne za nekoliko internetskih kasina. S druge strane, neke stranice omogućuju vam da se "kladite na ishod" lutrije na isti način na koji biste se mogli kladiti na rezultat nogometne utakmice.

Klađenje funkcionira slično kao kupnja ulaznice za koncert. Osim toga, osiguravaju nagrade koje odgovaraju nagradama odjela EuroMillions. Sve izgleda točno onako kako bi izgledalo od legitimnog prodavača.

Pravila EuroMillionsa

Igrači biraju pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dva Lucky Star broja od 1 do 12. Da biste pobijedili, morate spojiti odabrane sretne brojeve s izvučenim. Ako spojite svih sedam brojeva, osvojit ćete dio jackpota, koji počinje sa 17 milijuna eura (otprilike 14 milijuna funti) i prenosi se ako se ne zatraži.

Osim jackpota, postoji 12 manjih razina nagrada, tako da možete osvojiti čak i ako uparite samo dva primarna broja.

Ovdje su nagrade i koeficijenti lutrije EuroMillions.

Podudarni brojeviUdio nagradnog fondaIzglediAve. Iznos nagrade/izvlačenje
5 + 2 sretne zvijezde50%1 u 139.838.16057.977.286,83 GBP
5 + 1 sretna zvijezda2,61%1 u 6.991.908268.955,13 funti
50,61%1 u 3.107.514,6729.307,58 funti
4 + 2 sretne zvijezde0,19%1 u 621.502,931655,22 funti
4 + 1 sretna zvijezda0,35%1 u 31.075,1597,43 funti
3 + 2 sretne zvijezde0,37%1 u 14.125,0756,55 funti
40,26%1 u 13.811,1833,16 funti
2 + 2 sretne zvijezde1,30%1 u 985,47£11,29
3 + 1 sretna zvijezda1,45%1 u 706,258,52 funti
32,70%1 u 313,897,07 funti
1 + 2 sretne zvijezde3,27%1 u 187,715,76 funti
2 + 1 sretna zvijezda10,30%1 u 49,274,47 funti
216,59%1 u 21.92,71 funti

Moguće kombinacije brojeva ostaju iste bez obzira na ukupan broj igrača. Kada više od jedne osobe odabere dobitne brojeve, pot se ravnomjerno dijeli među njima.

Stoga, ako igrate za jackpot, a strategija koja se temelji na odabiru manje uobičajenih brojeva može povećati vaše šanse za pobjedu.

Možete također Neka računalo nasumično odabere vaše brojeve. EuroMillions ovaj izbor naziva Lucky Dip.

Zahtjev za EuroMillion nagrade

Morate pokazati dobitni listić kako biste preuzeli nagradu. Nagrade osvojene u EuroMillionsu traže se na nekoliko načina, ovisno o zemlji. Ova tablica prikazuje kada pobjednici moraju zatražiti nagradu i posljedice ako to ne učine do navedenog datuma.

ZemljaRazdoblje potraživanjaŠto postaje s nepreuzetim nagradama
Austrija3 godineSredstva su vraćena u lutriju tri godine prije nego što su iskorištena za plaćanje povećanih iznosa nagrada.
Belgija20 tjedanaVraćen Belgijskoj nacionalnoj lutriji.
Francuska60 danaKoristi se za podršku posebnim promocijama, stvarajući šačicu milijunaša unutar tjedan dana.
Irska90 danaVraćeno Irskoj nacionalnoj lutriji za korištenje u reklamiranju njezinih igara, što je u dobrotvorne svrhe.
Luksemburg60 danaVraćeno u rezervni fond lutrije.
Portugal90 danaDonirano dobrotvornoj organizaciji Santa Casa da Misericórdia sa sjedištem u Lisabonu, koja upravlja bolnicama i podupire druge dobre svrhe.
Španjolska3 mjesecaDonirano državnoj blagajni.
Švicarska26 tjedanaDonirano natrag na lutriju za buduća dobrotvorna darivanja.
UK180 danaDonirano Fondu za dobre svrhe Nacionalne lutrije.

Kako odabrati svoju strategiju lutrije EuroMillions

U izvlačenju EuroMillionsa, svaka moguća kombinacija brojeva ima jednaku šansu da bude odabrana. Iako se možda čini malo vjerojatnim, listić sa sedam nasumično odabranih brojeva ravnomjerno odvojenih ima iste izglede za dobitak kao listić sa sedam uzastopnih brojeva.

Izgledi za dobitak EuroMillionsa isti su bez obzira koristite li Lucky Dip ili mrežni vodič za lutriju EuroMillions za odabir brojeva.

Koji su najčešće izvučeni brojevi?

EuroMillions i druge glavne fraze za pretraživanje lutrije često su usmjerene na najčešće izvučene brojeve. Uobičajeni upiti na Googleu, Bingu i drugim tražilicama uključuju "EuroMillions najbolji brojevi" i "koji su najčešći EuroMillions brojevi".

U nastavku ćemo proći kroz neke EuroMillions vruće i hladne brojeve koji će vam pomoći da odlučite koje igrati. Ali evo problema: malo toga pomaže.

Ne postoji korelacija između prošlih ishoda EuroMillionsa i budućih ishoda. Činjenica da je određeni listić za EuroMillions izvučen nekoliko puta u prošlosti nije jamstvo da će uskoro opet biti odabran.

Ako se pitate zašto su vaši izgledi identični za svaki skup brojeva, to je zato što, kao što smo već pokazali, jest. Usprkos tome, to je dobro štivo i postoje neki fascinantni uvidi koji se mogu prikupiti u vezi s najtoplijim i najhladnijim brojevima EuroMillionsa.

Topli i hladni EuroMillion brojevi

Lako je vidjeti da se najčešći i najmanje uobičajeni brojevi EuroMillionsa jako razlikuju tijekom prvih sedam godina izvlačenja.

 • Unatoč preko 370 izvlačenja, broj "28" pojavio se samo 26 puta, dok je broj "50" izvučen 54 puta.
 • Pet godina kasnije, "28" i "50" postali su popularni izbori, sa 67, odnosno 60 remija.
 • Između svibnja 2011. i rujna 2016. brojka 10 bila je najčešća pojava - nevjerojatnih 70 puta! Broj "41" bio je najrjeđi, pojavio se samo 38 puta.
 • Na 1225. izvlačenju EuroMillionsa u 2019. broj "46" bio je najmanje popularan, pojavio se manje od 100 puta, dok je broj "50" bio najpopularniji, pojavio se 145 puta.
 • Gornja statistika "svih vremena" pokazuje da se najmanji broj dogodio 7,8% vremena, dok se najveći broj dogodio 11,8% vremena.
 • Službeni podaci otkrili su da je broj "46" najmanje odabran u 1225. izvlačenju EuroMillionsa, a slijedi ga broj "33", drugi najhladniji broj. Ovo sugerira da igrači pogledaju prošle rezultate EuroMillionsa kako bi odredili koje brojeve igrati.

Od lipanj 2024 , najčešće izvučeni brojevi na lutriji EuroMillions su:

 • Kuglica broj 21, izvučena 194 puta.
 • Kuglica broj 23, izvučena 193 puta.
 • Kuglica broj 44, izvučena 191 put.
 • Kuglica broj 19, izvučena 190 puta.
 • Kuglica broj 50, izvučena 189 puta.

Ovi brojevi su bili najčešći u razdoblju između prvog izvlačenja u 2004. i posljednjeg izvlačenja u lipanj 2024

EuroMillions Hot and Cold Lucky Star brojevi

Postoji samo 12 sretnih zvijezda. Pogled unatrag na prošla izvlačenja EuroMillionsa otkriva kakav se trend može očekivati.

 • Budući da nije bio prikazan na EuroMillionsu do rujna 2016., broj 12 se najmanje pojavljivao.
 • Sljedeći najniži su 10 i 11, ali nisu se pojavili sve do svibnja 2011. Stoga se ne smatraju "niskim" brojevima.

Od pisanja ovog teksta, najčešće izvučena Lucky Star bila je samo tri puta češće od druge najčešće izvučene Lucky Star i 47 puta češće od Lucky Star koja je najmanje izvučena.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Što je EuroMillions?

EuroMillions je popularna transnacionalna igra lutrije u Europi. Igrači biraju pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dva "Lucky Stars" broja iz zasebnog skupa od 1 do 12. Podudaranje svih sedam brojeva osvaja jackpot. Igra je lansirana 2004. godine i dostupna je u nekoliko europskih zemalja.

Kako se igra EuroMillions?

Za igru ​​EuroMillions odabirete pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dvije Lucky Stars od 1 do 12. Ako odabrani brojevi odgovaraju brojevima izvučenim na lutriji, osvajate nagrade. Što više brojeva spojite, veća je nagrada.

Kakvi su izgledi za dobitak u EuroMillions?

Izgledi za osvajanje bilo koje nagrade u igri EuroMillions su oko 1 prema 13. Međutim, izgledi za osvajanje jackpota, koji zahtijeva podudaranje svih pet glavnih brojeva i dvije Lucky Stars, su približno 1 prema 139 milijuna.

Možete li igrati EuroMillions online?

Da, EuroMillions se može igrati online. Mnoge ovlaštene web stranice omogućuju vam kupnju ulaznica i provjeru rezultata. Provjerite koristite li legitimnu i sigurnu web stranicu.

Što je EuroMillions SuperDraw?

EuroMillions SuperDraw poseban je događaj na kojem se jackpot postavlja na ogroman iznos, bez obzira na ishod prethodnog izvlačenja. Jackpot počinje s oko 100 milijuna eura i može se povećati na najviše 190 milijuna eura.

Kako se EuroMillions jackpot vraća?

Ako nijedan igrač ne osvoji jackpot u izvlačenju, nagrada se prebacuje u sljedeće izvlačenje, povećavajući veličinu jackpota. To se nastavlja sve dok igrač ne pobijedi ili dok jackpot ne dosegne maksimalnu granicu.

Što se događa s nepreuzetim nagradama EuroMillions?

Nezauzete nagrade EuroMillions rješavaju se drugačije u svakoj zemlji sudionici. Općenito, nakon određenog razdoblja, nepreuzete nagrade vraćaju se u fond lutrije za buduća izvlačenja ili se koriste za posebne promocije ili dobrotvorne svrhe.

Postoje li dodatne igre u EuroMillionsu?

Da, neke zemlje nude dodatne igre uz EuroMillions. Na primjer, u Ujedinjenom Kraljevstvu igrači mogu sudjelovati u UK Millionaire Maker i EuroMillions HotPicks, koji nude dodatne šanse za osvajanje nagrada.

Što je UK Millionaire Maker?

UK Millionaire Maker je dodatna igra za igrače UK EuroMillions. Svaki EuroMillions listić u Ujedinjenom Kraljevstvu dolazi s jedinstvenim kodom, a ako vaš kod odgovara onom izvučenom, osvajate milijun funti.

Kako se isplaćuju EuroMillions nagrade?

Nagrade EuroMillionsa obično se isplaćuju u paušalnom iznosu i oslobođene su poreza u većini zemalja sudionica. Međutim, način plaćanja i porezne implikacije mogu varirati, stoga je ključno provjeriti određena pravila u vašoj zemlji.