Najbolji La Primitiva Lutrija u 2024

La Primitive, što znači 'Primitiv', vjerojatno je najstarija lutrija na svijetu koja datira još iz 1763. godine. Čvrsto je omiljena među španjolskim građanima i igračima iz cijelog svijeta sa svojim dvotjednim izvlačenjima. Ima zajamčeni jackpot od 3 milijuna eura koji se u stvarnosti zapravo ispostavi da je veći od ovoga zbog neograničenih prevrtanja bez ograničenja jackpota.

Igrači moraju uskladiti 6 brojeva i broj Reintegro kuglice da bi osvojili jackpot, od kojih je najveći iznosio 107,7 milijuna eura 2015. Ulaznica košta samo 1 euro za priliku za osvajanje na 7 nagradnih razina. Ulaznice su dostupne svima koji su u dobi od 18 i više godina. Svatko s prebivalištem u Španjolskoj ili u posjetu može kupiti ulaznice u lutrijskim prodajnim mjestima diljem Španjolske. Alternativno, ulaznice se mogu kupiti online na službenoj web stranici organizatora, Loterias y Apuestas del Estado.

Najbolji La Primitiva Lutrija u 2024
Gdje kupiti karte za La Primitivu
Gdje kupiti karte za La Primitivu

Gdje kupiti karte za La Primitivu

Igrači izvan Španjolske mogu jednostavno kupiti srećke La Primitiva putem web stranice treće strane. Ove web stranice će kupovati ulaznice za strane igrače koristeći svoje agente koji se nalaze u Španjolskoj.

Gdje kupiti karte za La Primitivu
Povijest La Primitive

Povijest La Primitive

La Primitiva je službena osoba lutrija u Španjolskoj koji svoje korijene vuče još iz osamnaestog stoljeća. Uveo ga je španjolski kralj Carlos III. kao sredstvo za generiranje novca za javne usluge koje bi se inače financirale povećanjem poreza građanima Španjolske.

Izvorno je bila poznata kao 'Loteria por Numeros' (Lutrija po brojevima) i održana je 1763. godine, a 75% od prodaje ulaznica otišlo je na nagrade. Moderni naziv La Primitiva nastao je 1812., ali je ukinut kraljevskim dekretom 50 godina kasnije 1862.

Uz sve veće zahtjeve za više lutrija u dvadesetom stoljeću, La Primitiva je 1985. ponovno pokrenula Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, vladino tijelo koje se bavi španjolskim lutrijama. Originalna igra nije uključivala Reintegro loptu koja je uvedena u igru 1991. godine.

La Primitiva je postigla veliki uspjeh i bila je katalizator za osnivanje još dvije španjolske lutrije, BonoLoto 1988. i El Gordo 1993. Prvobitno otvoren samo za španjolske građane, sada svatko može igrati Primitiva online.

Povijest La Primitive
Je li La Primitiva legalna?

Je li La Primitiva legalna?

Svatko u dobi od 18 ili više godina može igrati La Primitivu osobno ili putem online lutrijska karta. Nekada rezerviran samo za španjolske državljane, sada ga mogu igrati turisti u Španjolskoj od španjolske Uredbe o igrama na sreću (Zakon 13/2011). Kako nema potrebe za španjolskim boravkom, igrači iz cijelog svijeta mogu igrati kupnjom lutrije online od agenta treće strane.

Budući da ti agenti kupuju karte u ime svojih kupaca, to je legalno za njih. Igrači moraju osigurati da su web stranice s kojima igraju pravilno licencirane kako bi zaštitili sebe i svoje osobne podatke.

Je li La Primitiva legalna?
Kako igrati La Primitiva

Kako igrati La Primitiva

Igrajte Primitiva online za više pogodnosti ako ste fizički u Španjolskoj. Ovi igrači i igrači drugdje morat će znati kako igrati Primitiva online kako bi uživali u zajamčenom jackpotu od 3 milijuna eura i 6 drugih nagradnih razina. La Primitiva se izvlači svakih dva tjedna u četvrtak i subotu u Madridu u 20.30 GMT i košta 1 euro.

Igrači trebaju odabrati 6 brojeva iz skupine od 49 i odabrati broj između 0-9 za Reintegro loptu. Tijekom izvlačenja odabire se 6 brojeva, zatim 7. koji se naziva komplementarna lopta, a zatim se broj Reintegro kuglice bira iz zasebnog bubnja.

Da bi osvojili jackpot, igrači moraju odgovarati prvih 6 brojeva nakon kojih slijedi Reintegro broj. Ako igrač odgovara samo Reintegro broju, imat će pravo na povrat cijene svoje ulaznice koja je nagrada 7. razine. Igrači koji odgovaraju komplementarnom broju s 5 pobjedničkih brojeva osvojit će nagradu treće razine.

Najmanji broj dobitnih brojeva koji dobivaju nagradu su 3 broja. Novčana nagrada svake razine nije fiksna i određena je kao različiti postoci prikupljenog novca od prodaje ulaznica.

Kako igrati La Primitiva
Koji su izgledi za pobjedu u La Primitivi?

Koji su izgledi za pobjedu u La Primitivi?

Izgledi za osvajanje jackpota (6 brojeva + Reintegro lopta) u ovoj online lutriji su gotovo 1 prema 140 milijuna. To znači da je prilično teško osvojiti jackpot, ali ipak nudi bolje koeficijente od recimo SAD-a PowerBall. Uz zajamčeni jackpot od 3 milijuna eura, ove Jackpot nagrade mogu biti relativno male, ali uz česta prevrtanja i bez ograničenja jackpota, dobici mogu postati vrlo visoki.

Rekord je postavljen 2015. godine kada je jedan igrač otišao sa 201,7 milijuna eura nakon što se jackpot preokrenuo 56 puta. Međutim, igrači još uvijek mogu osvojiti preko 1 milijun eura za uparivanje 6 brojeva s koeficijentom 1 u gotovo 14 milijuna.

Možda je najbolji dio igranja Primitive povoljni ukupni izgledi za pobjedu koji su otprilike 1 prema 8, uključujući podudaranje samo s Reintegro loptom, za povrat ulaznice. Postoji 7 nagradnih razina koje nude obilje šansi za osvajanje nagrade. Osim podudaranja samo s Reintegro loptom, minimalni odgovarajući brojevi za osvajanje nagrade su 3, s koeficijentom od oko 1 prema 57.000.

Koji su izgledi za pobjedu u La Primitivi?
Mogućnosti isplate ako pobijedite u igri

Mogućnosti isplate ako pobijedite u igri

Dobici do 40.000 eura su oslobođeni poreza, ali se dobici iznad ovog iznosa naplaćuju po stopi poreza od 20%. Međutim, strani igrači čiji zemlje imaju sporazum sa Španjolskom, možda ćete moći dobiti povrat ovog iznosa. Dobitke je potrebno zatražiti u roku od 3 mjeseca od izvlačenja i isplaćuju se samo kao paušalni iznosi.

Igrači koji su svoje ulaznice kupili u prodajnom objektu lutrije moći će prikupiti nagrade u vrijednosti do 2.500 eura. Veće nagrade od ove mogu se podići u odabranim bankama u Španjolskoj ili posjetom sjedištu Loterias y Apuestas del Estado. Online igrači će imati male dobitke položene na svoje račune klijenata, dok će veće nagrade biti prenesene izravno na bankovni račun igrača. Nagrade za Jackpot potrebno je osobno zatražiti iz gore navedenog sjedišta.

Mogućnosti isplate ako pobijedite u igri
Savjeti i trikovi za igranje La Primitive

Savjeti i trikovi za igranje La Primitive

Lutrija je po svojoj prirodi igra na sreću, ali proučavanje prethodnih izvlačenja proizvelo je neke zanimljive statistike. Vjerojatno je pametno ne odabrati sve parne ili sve neparne brojeve jer statistika pokazuje da je veća vjerojatnost da će pobijediti mješavina parnih i neparnih brojeva. Statistike također pokazuju da se rijetko izvlače uzastopni brojevi, pa bi možda trebali izbjegavati odabir uzastopnih brojeva za veće šanse za pobjedu.

Odabir brojeva s istim zadnjim znamenkama također je vrlo malo vjerojatno, bolje je imati niz različitih završetaka znamenki. Većina ljudi se ne kladi isključivo na visoke brojeve (32-49), pa da slučajno budu izvučeni, igrači s tim brojevima bi imali veće šanse za pobjedu.

Dobitne kombinacije brojeva obično su vrlo raznolike, pa će možda biti od koristi odabir iz cijelog raspona s različitim završnim znamenkama. Postoje i 'sretni' brojevi (38, 39, 47, 3, 45) koji su izvučeni više od svih ostalih brojeva, tako da odabirom ovih brojeva igrač može dati prednost.

Istina je i da se neki brojevi rijetko izvlače, pa je moguće da i izostavljanje ovih brojeva može biti od koristi. Možda je najbolji savjet nastaviti igrati za priliku za pobjedu. 'Moraš biti u tome da bi pobijedio' kako kažu.

Savjeti i trikovi za igranje La Primitive