Najbolji Lotto 6/49 Lutrija u 2023

Lotto 6/49 je jedna od 3 nacionalne lutrijske igre u Kanadi. Međupokrajinska je i registrirana je od strane Međupokrajinske lutrijske korporacije. Kada je prvi put predstavljen, pokrenuo je revoluciju lutrije u Kanadi; budući da je igraču omogućilo da odabere željene brojeve, unaprijed ispisani listići lutrije polako su počeli nestajati.

Dosadašnje nacionalne igre, poput Olimpijske lutrije, Loto Canada i Superlota, više ne postoje jer su njihovi koncepti bili manje privlačni stanovništvu.

Najbolji Lotto 6/49 Lutrija u 2023
Gdje kupiti ulaznice za Loto 6/49?

ILC ima 5 regionalnih podgrupa: Atlantic Lottery Corporation, British Columbia Lottery Corporation, Ontario Lottery and Gaming Corporation, Loto-Québec i Western Canada Lottery Corporation. U ovim regijama postoji nekoliko razlika u pogledu nekih detalja pravila lota 6/49.

U prosjeku, dobitnik jackpota Lotto 6/49 osvaja oko 8,8 milijuna dolara. Ne postoji samo jedan dobitnik po izvlačenju; postoji neograničen broj dobitnika budući da postoji oko 8 različitih načina za pobjedu kada igrate Loto 6/49.

Section icon
Gdje kupiti ulaznice za Loto 6/49?

Gdje kupiti ulaznice za Loto 6/49?

Ulaznice Lotto 6/49 moguće je kupiti online na službenim regionalnim web stranicama, u različitim regionalnim mobilnim aplikacijama kao i u fizičkom prodavaču koji posjeduje ILC računalo. To uključuje trgovine mješovitom robom, trgovine i drogerije, kao i druga mjesta. Lotto 6/49 je vrlo popularna lutrija i stoga je vrlo lako pronaći.

Gdje kupiti ulaznice za Loto 6/49?
Povijest lota 6/49

Povijest lota 6/49

Uvedena 12. lipnja 1982., Lotto 6/49 je prva nacionalna kanadska lutrijska igra koja omogućuje igraču da odabere znamenke koje želi. Kada je uveden, igrač je platio 1 USD po sudjelovanju. Kako bi se povećao jackpot, trošak sudjelovanja je povećan na 2 USD 2004. i na 3 USD 2013. godine.

Danas je na raspolaganju minimalni iznos novca za osvajanje jackpota: 5 milijuna dolara. Svaki tjedan postoje 2 crteža. Nije zajamčeno da će jackpot biti osvojen na svakom izvlačenju. Ako se ne zatraži, prodaja sljedećeg izvlačenja dodaje se na 5 milijuna dolara i tako dalje. Tu je i nagrada od 1M$ koja će se zajamčeno podijeliti na svakom izvlačenju.

Tijekom godina, najveći jackpot koji je osvojio igrač Lotto 6/49 bio je 2015. godine u gradu u Ontariju. Dobitniku jackpota pripalo je 64 milijuna dolara, iznos novca koji od tada više nije dosegnut. U prosjeku, jackpot je oko 8,8 milijuna dolara kada ga igrač preuzme.

Povijest lota 6/49
Je li Loto 6/49 legalan?

Je li Loto 6/49 legalan?

Da, Loto 6/49 je legalan. Propisuje ga službena organizacija, Međupokrajinska lutrijska korporacija, kao i različite regionalne organizacije. Prihodi ostvareni prodajom Loto 6/49 raspoređuju se proporcionalno prodaji pokrajina. Kao i kod svake druge vrste lutrije, morate biti punoljetan da biste sudjelovali. U Kanadi zakonska dob je 18 ili 19 godina, ovisno o pokrajini.

Je li Loto 6/49 legalan?
Kako igrati Loto 6/49

Kako igrati Loto 6/49

  • Loto 6/49 je lako razumjeti. Kao što naziv govori, Loto 6/49 je izbor od 6 znamenki između 1 i 49 koji igraču čini kvalificiranim za jackpot. To se zove redovita selekcija. Znamenke redovnog odabira može odabrati igrač ili ih nasumično odabrati računalo lutrije.

  • Također postoji izbor za zajamčeni lot od 1M$, što je jedan broj od 10 znamenki koji se zajamčeno nalazi na jednoj od ulaznica. Broj zajamčenog lota uvijek nasumično bira računalo lutrije kako bi se osiguralo da svaki put bude samo jedan dobitnik.

  • Da bi pobijedio, igrač mora imati dvije ili više znamenki koje odgovaraju onima koje su nasumično izvučene za regularni odabir, ili točan broj zajamčenog lota.

  • Loto 6/49 je varijabilna lutrija s jackpotom. To znači da je moguće da znamenke jackpota nisu dane igraču. Ako se ne osvoji, novac raste dok se ne osvoji.

  • Dva su izvlačenja tjedno, srijedom i subotom. Svaki put se izvlači 7 uobičajenih znamenki za odabir. Prvih 6 brojeva su dobitni brojevi, a posljednji je bonus broj. Da biste osvojili veliki jackpot, vaše znamenke moraju odgovarati prvih 6 znamenki, ali redoslijed nije bitan. U prosjeku, jackpot se procjenjuje na 8,8 milijuna dolara.

  • Svakim izvlačenjem također se izvlači zajamčeni broj lota. To je jedinstveni 10-znamenkasti broj koji daje 1 M$ igraču koji ima isti broj na listiću.

  • Postoji 6 drugih načina za osvajanje manjih lotova: podudaranje 5 znamenki (prosječno oko 2000 USD), podudaranje 4 znamenke (prosječno oko 80 USD), podudaranje 3 znamenke (10 USD) i podudaranje 2 znamenke (besplatna karta). Bonus broj dolazi u obzir za posljednja 2 načina za pobjedu. Ako igrač ima 2 znamenke koje se podudaraju plus bonus broj, osvaja 5 dolara. Ako se podudaraju 5 znamenki plus bonus broj, igrač u prosjeku osvaja oko 111.000 dolara.

Kako igrati Loto 6/49
Koji su izgledi za osvajanje Loto 6/49?

Koji su izgledi za osvajanje Loto 6/49?

Izgledi za osvajanje Lotto 6/49 razlikuju se ovisno o broju igrača. Sveukupno, izgledi za dobitak na bilo koji način kada igrate Loto 6/49 su oko 1/6,6. Šanse za osvajanje velikog jackpota su oko 1/14 000 000. Najlakše je osvojiti besplatni tiket, dok je najteži veliki jackpot. Za osvajanje zajamčenog lota, to je 1 na broj sudjelovanja.

Koji su izgledi za osvajanje Loto 6/49?
Mogućnosti isplate ako pobijedite

Mogućnosti isplate ako pobijedite

Ako igrač osvoji manje od 600 dolara, fizički trgovac koji posjeduje ILC računalo može dati novac. Igrači moraju biti oprezni, jer nakon što prodavač potvrdi kartu, samo oni ili ILC mogu dati novac. Ako trgovac na malo nema dovoljno novca, pobjednik će morati pričekati do 6 tjedana prije nego što primi novac od ILC-a.

Ako igrač osvoji više od 600 dolara, postoje 3 opcije za primanje novca. Dobitnik može poslati svoju kartu poštom, donijeti je u centar za potraživanja ili je donijeti u kasino. Poštom, može proći do 6 tjedana da pobjednik primi novac. Ako je igrač osvojio više od 1000 dolara, postoje neki dokumenti koje je potrebno ispuniti i poslati ili donijeti uz dobitni listić.

Ako je ulaznica kupljena online ili u nekoj od aplikacija, a osvojeni iznos je manji od 25.000 dolara, bit će položen na račun pobjednika. Ako je iznos novca veći od 25.000 USD, ILC će izravno kontaktirati pobjednika kako bi mu objasnio modalitete plaćanja.

Mogućnosti isplate ako pobijedite
Savjeti i trikovi za igranje Loto 6/4

Savjeti i trikovi za igranje Loto 6/4

Moguće je grupno kupiti ulaznice Loto 6/49 i podijeliti novac između sudionika. Postoje online grupe, kao i grupna formula i grupna konvencija. Online, može biti od 2 do 100 sudionika! Formula je od 2 do 20 sudionika, a konvencija je za više od 20 sudionika.

Svaka regija ima dodatnu igru koja košta 1 dolar i koja se može kombinirati s ulaznicom Lotto 6/49. Ova igra ima 3 različita naziva ovisno o regiji: Tag, Extra ili Encore. 4 znamenke u BC, 6 znamenki u regiji Atlantika ili 7 znamenki drugdje dodaju se listiću Lotto 6/49.

Ako se 4 od 4 znamenke podudaraju, jackpot iznosi 500.000 USD. Ako se 6 od 6 znamenki podudara, jackpot iznosi 100.000 USD, a ako se 7 od 7 znamenki podudara, jackpot je 250.000 USD (u zapadnoj regiji) ili 1 M$ (u Ontariju i Québecu). Postoje i druge male cijene za manje odgovarajućih brojeva.

Osim glavnog izvlačenja Loto 6/49, postoje regionalna izvlačenja: Québec 49, Atlantic 49, BC 49, Ontario 6/49 i Western 49. Ova izvlačenja odvijaju se u isto vrijeme kao i izvlačenje Loto 6/49 i ponuda usporediva nagrada. Ova lokalna izvlačenja daju mogućnost igraču da bira između kupnje loto 6/49 ulaznice, kupnje regionalne karte ili igranja oboje s istim brojevima na jednoj listići.

Savjeti i trikovi za igranje Loto 6/4