Najbolji Powerball Lutrija u 2024

Jedna od najvećih lutrija današnjice je Powerball, prije poznata kao Lotto America. Lutriju vodi neprofitna organizacija koja se sastoji od nekoliko američkih korporacija i lobista koji rade pod jednim kišobranom pod nazivom Multi-State Lottery Association (MUSL). Powerball je dostupan u 45 država u SAD-u i Distriktu Kolumbija, Američkim Djevičanskim otocima i Puerto Ricu.

Iako se ova online lutrija nalazi u Sjedinjenim Državama, igrači izvan zemlje mogu sudjelovati. Međutim, moraju fizički kupiti svoje ulaznice u bilo kojoj od jurisdikcija za prodaju ulaznica za Powerball.

Najbolji Powerball Lutrija u 2024
Gdje kupiti ulaznice za Powerball?
Gdje kupiti ulaznice za Powerball?

Gdje kupiti ulaznice za Powerball?

U 45 država, District of Columbia, Američki Djevičanski otoci i Puerto Rico, igrači mogu kupiti Powerball ulaznice na benzinskim postajama, trgovinama ili trgovinama mješovitom robom. Napomene radi, srećke Powerball ne prodaju se na Aljasci, Havajima, Mississippiju, Nevadi, Utahu i Alabami.

Kako kupiti srećku online

Powerball lutrijske karte mogu se kupiti i online. Ali igrači ih mogu kupiti samo u nekoliko država srećke online, a to su Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, Sjeverna Karolina, Sjeverna Dakota i Pennsylvania.

Za zapisnik, postoje određena mjesta na kojima se ulaznice za Powerball legalno prodaju u gore navedenim državama. Ove stranice vodi ili državna lutrijska korporacija ili vlada. Igrači koji kupuju listiće na stranicama trećih strana riskiraju gubitak svojih dobitaka.

Gdje kupiti ulaznice za Powerball?
Povijest Powerballa

Povijest Powerballa

Povijest Powerballa seže u 1988. godinu, kada je bio poznat kao Lotto America. Ali onda, 1992., promijenio je ime u Powerball. Prvo izvlačenje Powerballa održano je 22. travnja 1992. godine.

Kada je Powerball predstavljen, počeo je koristiti dva bubnja za izvlačenje dobitnih brojeva, model lutrije koji su usvojili i drugi popularne internetske lutrije uključujući Mega Millions, australski Powerball, britanski Thunderball, EuroMillions i Eurojackpot.

Najveći pobjednici Powerballa

Tijekom godina bilo je mnogo pobjednika Powerballa. Od 2021. najveći pojedinačni dobitnik Powerballa je Manuel Franco, 18-godišnjak iz Wisconsina koji je osvojio nevjerojatnih 768,4 milijuna dolara u ožujku 2019. Međutim, najveći Powerball dobitak ostaje 1,586 milijardi dolara, ali je podijeljen između tri dobitnika iz Floride, Kalifornija i Tennessee.

Povijest Powerballa
Je li Powerball legalan?

Je li Powerball legalan?

Powerball je legalan u većini država u Sjedinjenim Državama. Ali kao što je ranije spomenuto, neke države zabranjuju Powerball i lutrije općenito. Države kao što su Aljaska, Havaji, Mississippi, Nevada, Utah i Alabama zabranjuju ovu lutriju. Međutim, stanovnici tih država mogu kupiti ulaznice za Powerball sve dok se fizički nalaze u državama koje dopuštaju igru.

Powerball dobne granice

Iako igrači iz mnogih američkih saveznih država i izvan SAD-a imaju pravo sudjelovati u ovoj lutriji, moraju ispuniti zakonsku dob u njihovoj jurisdikciji. Na primjer, u većini američkih država igrači moraju biti stariji od 18 godina da bi igrali Powerball online ili offline.

Je li Powerball legalan?
Powerball porezi

Powerball porezi

Osim jurisdikcije i starosnih zahtjeva, igrači moraju biti svjesni poreznog režima. Powerball i druge lutrije podliježu saveznim i možda državnim porezima.

Powerball savezni porezi

Od 2021. pobjednici Powerballa plaćaju 25% Poreznoj upravi (IRS). Ovo se odnosi na sve dobitke iznad 5000 USD.

Powerball Državni porezi

Kad je riječ o državnim porezima, oni se razlikuju ovisno o poreznim zakonima države. Neke države, uključujući Pennsylvaniju, Kaliforniju, New Hampshire, Delaware, Floridu, Južnu Dakotu, Washington, Tennessee, Texas i Wyoming, ne oporezuju lutrije. Međutim, države kao što su Maryland i Washington DC uzimaju blizu 9% državnih poreza.

Što se tiče pobjednika izvan Sjedinjenih Država, postoji paušalna naknada od 30%.

Powerball porezi
Kako igrati Powerball online?

Kako igrati Powerball online?

US Powerball jedna je od najdostupnijih lutrija za igranje. U osnovi, pobjednički brojevi Powerballa izvlače se iz dva bubnja. Prvi bubanj ima bijele kuglice (WB) označene brojevima od jedan do 69, dok drugi bubanj ima crvene kuglice, inače poznate kao power balls (PB), označene brojevima od jedan do 26.

Da bi ušao u igru, igrač prvo mora kupiti ulaznicu po cijeni od 2 USD po komadu. Sljedeći korak je odabrati pet brojeva bijele kuglice iz prvog bubnja i jednu brojku crvene kuglice iz drugog bubnja. Oni koji ne žele sami birati brojeve mogu se odlučiti za auto-pick (brzi odabir), gdje se brojevi s oba bubnja biraju automatski.

Kako bi osvojili glavnu nagradu Powerball, igrači moraju točno pogoditi svih pet brojeva iz prvog bubnja i broj iz drugog bubnja. Ali postoji nekoliko drugih načina da dobijete ovu lutriju čak i ako igrači propuste glavnu nagradu.

Ne zaboravite provjerite rezultate powerballa nakon igranja ove igre.

Što je Powerball Power Play?

Godine 2021. Powerball je dodao još jednu uzbudljivu značajku pod nazivom Power Play. Za početak, ovo je žeton koji povećava dobitke do pet puta kada je nagrada 50.000 dolara i do 10 puta kada je nagrada ispod 150.000 dolara. Aktivacija Power Playa košta dodatnih $1. Napomene radi, Power Play je dostupan u svim državama i jurisdikcijama gdje se prodaju ulaznice za Powerball osim u Kaliforniji.

Kako igrati Powerball online?
Kakvi su izgledi za osvajanje Powerballa?

Kakvi su izgledi za osvajanje Powerballa?

Svatko tko kupi ulaznicu za Powerball nada se da će zgrabiti glavnu nagradu ili barem bilo koju drugu nižu nagradu. Ali onda, to je tako izazovan podvig sada kada su izgledi za osvajanje Powerballa tako mali.

Ispod su neke od Powerball nagrada, kako ih osvojiti i izgledi.

  • Velika nagrada $40 milijuna + (5WB + PB): izgledi su jedan prema 292,201,338
  • 1.000.000 $ (5WB): izgledi su jedan prema 11.688.053
  • $50,000 (4WB + PB): izgledi su jedan prema 913,129
  • $100 (4WB): Izgledi su jedan prema 36,525
  • $100 (3WB + PB): Izgledi su jedan prema 14,494
  • $7 (3WB): Izgledi su jedan prema 580
  • $7 (2WB + PB): Izgledi su jedan prema 701
  • $4 (1WB + PB): izgledi su jedan prema 92
  • $4 (0WB+ PB): Omjeri su jedan prema 38
Kakvi su izgledi za osvajanje Powerballa?
Powerball opcije isplate

Powerball opcije isplate

Što se tiče opcija isplate, postoje dvije dostupne metode.

Dobitnici manji od 600 dolara mogu zatražiti svoj novac kod prodavača lutrije u državi u kojoj su kupili svoj listić. Što se tiče dobitnika jackpota, oni svoju novčanu nagradu mogu zatražiti kao paušalni iznos isplaćen u dvije rate ili na rate u roku od više od 30 godina.

Paušalne uplate povlače veće poreze, a ukupni iznos je niži, dok je kod anuiteta iznos poreza niži, a svaka rata veća za 5%.

Powerball izvlačenja

US Powerball izvlačenje se održava tri puta tjedno: ponedjeljak, srijeda i subota u 22:59 ET.

Powerball opcije isplate
Savjeti i trikovi za igranje Powerballa

Savjeti i trikovi za igranje Powerballa

Iz gore spomenutih koeficijenata Powerballa, jasno je da je osvajanje glavne nagrade Powerball ili bilo koje druge nagrade planina na koju se treba popeti. To je zato što izgledi na lutriji tako su vitki. Ali to ne znači da je pobjeda u ovoj igri nemoguća. Iako je to čista igra na sreću, neke strategije mogu pomoći igračima da povećaju svoje šanse za dobitak.

Prvi važan savjet za povećanje šanse za dobitak je kupnja više listića, naravno, s različitim Powerball brojevima. Iako će igrač možda morati potrošiti mnogo novca na ulaznice, može se isplatiti ako osvoji neku od velikih nagrada.

Još jedan profesionalni savjet je da se usredotočite na standardne dobitne brojeve Powerballa. Iako svi brojevi imaju priliku biti izvučeni, neki su izvučeni više puta.

Pridruživanje lutriji također je još jedna strategija za osvajanje Powerballa. Kada igrate kao obitelj, prijatelji ili kolege, velike su šanse da netko od članova bazena osvoji jackpot. Ali nedostatak je što će se novac od nagrada morati podijeliti.

Savjeti i trikovi za igranje Powerballa
Završavati

Završavati

To je kraj ovog vodiča o tome kako igrati lutriju online. Iako dobitak na lutriji Powerball zvuči nemoguće, vrijedi ga isprobati kupnjom srećke na mreži. Međutim, odgovorno kockanje uvijek treba ostati prioritet.

Završavati

Najnovije vijesti

Ulaznica za Powerball od 1,76 milijardi dolara prodana u Kaliforniji nakon spajanja svih šest brojeva
2023-10-15

Ulaznica za Powerball od 1,76 milijardi dolara prodana u Kaliforniji nakon spajanja svih šest brojeva

Neizbježno se napokon dogodilo! Dana 12. listopada 2023., jedan listić prodan u Kaliforniji, Sjedinjene Države, osvojio je glavni Powerball jackpot. To se dogodilo nakon što je sretni igrač spojio svih šest brojeva u izvlačenju u srijedu i osvojio jackpot od 1,765 milijardi dolara. Novčana vrijednost jackpota iznosi 774,1 milijun dolara.

Nagrada od 1,04 milijarde dolara dostupna je nakon posljednjeg izvlačenja Powerballa
2023-10-02

Nagrada od 1,04 milijarde dolara dostupna je nakon posljednjeg izvlačenja Powerballa

Nakon izvlačenja održanog 30. rujna 2023., Powerball jackpot premašio je zapanjujuću granicu od 1 milijarde dolara. To je bilo nakon što je jackpot ostao nezatražen i dosegnuo 1,04 milijarde dolara, s novčanom vrijednošću od 478,2 milijuna dolara za sljedeće izvlačenje u ponedjeljak navečer.