Najbolje online lutrije u Sjedinjene Države 2023

Američke lutrije imaju dugu, bogatu tradiciju podržavanja važnih javnih radova i projekata socijalne skrbi. Od 1776. američka vlada koristi lutrije za prikupljanje novca, počevši od Rata za neovisnost, koji je financiran prihodima od jedne od prvih lutrija u zemlji.

Nakon ranog korištenja lutrije za prikupljanje sredstava za važne projekte, ideja je zaživjela. Novac za financiranje ranih američkih projekata poput asfaltiranja cesta i izgradnje crkava dolazio je iz fondova lutrije.

Najbolje online lutrije u Sjedinjene Države 2023
Povijest lutrije u Sjedinjenim Državama
Povijest lutrije u Sjedinjenim Državama

Povijest lutrije u Sjedinjenim Državama

Zapravo, neki od osnivača zemlje podržali su korištenje sredstava lutrije, uključujući Georgea Washingtona koji je neuspješno pokušao prikupiti sredstva za izgradnju Virginia's Mountain Road. Čak je i Thomas Jefferson lutriju smatrao 'nezamjenjivim'. Benjamin Franklin je neuspješno pokušao prikupiti sredstva za kupnju topa iz Revolucionarnog rata u Philadelphiji.

John Hancock uspješno je financirao obnovu Faneuil Halla 1761. Do 1832. održano je 420 lutrijskih igara u osam država. Prihodi od lutrije financirali su izgradnju zgrade fakulteta na Yaleu i Harvardu. Zapravo, južne su države financirale obnovu lutrijom nakon završetka građanskog rata.

Ideja o korištenju prihoda od lutrije za financiranje državnih projekata došla je iz Engleske. U 1600-ima Engleska je koristila prihod od lutrije za financiranje kolonije u Jamestownu.

Vrhovni sud je 1878. presudio da su igre lutrije demoralizirajuće za američke građane, a Kongres je zabranio korištenje pošte za oglašavanje lutrijskih igara. Međutim, ove radnje nisu spriječile većinu američkih država da legaliziraju lutrijske igre koje vodi vlada.

Godine 1898. Louisiana Lottery Company (LLC) monopolizirala je lutrije u državi Louisiana, ostvarivši više od 20 milijuna dolara u prodaji. Više od 90 posto sredstava LLC privatne lutrije bilo je izvan Louisiane. Specijalni vlakovi redovito su prevozili tisuće računa u sjedište tvrtke u New Orleansu. Budući da je osnivač tvrtke plaćao mito, posao je izbjegavao poreze.

Doo je zaradio 48 posto dobiti, čak i nakon velikih mita koje je tvrtka platila. Dodavanjem neprodanih tiketa u bačvu iz koje su se birali pobjednički brojevi, tvrtka je često namještala sustav kako bi osvojila vlastiti nagradni fond. Predsjednik Benjamin Harrison osudio je beskrupulozne lutrijske agencije, a Kongres je zabranio premještanje lutrijskih listića preko državnih granica ili poštom. Sustav lutrije u Louisiani prožet skandalima pokvario je mišljenje nacionalne javnosti o lutriji općenito.

Povijest lutrije u Sjedinjenim Državama
Moderna lutrija

Moderna lutrija

Početkom 20. stoljeća javnost je počela povoljnije gledati na lutrije. Godine 1963. New Hampshire je nagradnim igrama prikupio novac za obrazovanje. Do 1967. godine New York je započeo lutriju, koja je tijekom prve godine rada ostvarila više od 53 milijuna dolara prihoda. Uzimajući u obzir uspjeh u New Yorku, dvanaest država pokrenulo je lutrije do 1970-ih. Za državne vlade koje ne žele povisiti poreze, lutrija je izvediva opcija.

Od 60-ih godina, lutrije u Americi su se razvile tako da uključuju mnoge oblike kockanja, kao što su tiketi za isplatu i instant dobitke. Višestruki crteži stanja, kao što su Mega Millions i Powerball, iznimno su popularni.

Danas su se stavovi prema lutriji zaokružili. Zapravo, neke studije izvještavaju da većina Amerikanaca odobrava online lutriju. Čak i oni koji ne sudjeluju pozitivno gledaju na igranje lutrije. Gallupova anketa iz 2014. pokazala je da 62 posto stanovništva smatra da je lutrija moralno prihvatljiva. Lutrije koje vodi državna vlada najpopularniji su oblik kockanja u SAD-u. Zapravo, samo pet država, uključujući Utah, Nevadu, Havaje, Aljasku i Alabamu, ne upravljaju državnim lutrijama.

U 2016., New York je prijavio najveći prihod od lutrije od svih država s više od 8 milijuna dolara. Do 2017. godine stanovnici SAD-a potrošili su više od 70 milijardi na kupnju lutrijskih listića. Države blizu granice dobivaju dodatnu blagodat u gotovini za prekograničnu prodaju, posebno za ogromne Mega Millions i Powerball jackpotove.

Moderna lutrija
Budućnost lutrije u SAD-u

Budućnost lutrije u SAD-u

Tehnologija lutrije nastavlja se razvijati. Državne vlade istražuju blockchain kao budućnost igara. Za lutriju je bitno povjerenje. Blockchain tehnologiju je praktički nemoguće hakirati ili promijeniti. Za instant igre, izvlačenje i druge lutrijske igre, blockchain tehnologija može povećati povjerenje igrača u ishod igre. Međutim, promjena načina na koji potrošači igraju lutriju može potrajati.

Za sada, vrhunska online tehnologija pruža alternativni način za kladionike da kupe ulaznice i sudjeluju u lutrijskim igrama. Budući da se očekuje da će tržište lutrije u sljedećih nekoliko godina dostići vrijednost od više od 625 milijardi dolara, regulatori, vlada i administratori nastoje iskoristiti moć tehnologije kako bi pratili potrošačku potrošnju na ulaznice i omogućili besprijekorno iskustvo od kraja do kraja za svi uključeni.

Privlačnost

Koeficijenti online lutrije su zloglasno loši u usporedbi s drugim opcijama igranja. Međutim, jackpotovi su ogromni, što je glavna atrakcija za kupce lutrijskih karata u Sjedinjenim Državama. Konkretno, velike lutrije s isplatama, poput Powerballa, povećavaju prodaju ulaznica kada se jackpot nastavi preokretati. Amerikanci koji kupuju srećke maštaju o tome da odmah postanu milijunaši.

Na liniji

Snaga interneta služi samo za povećanje prodaje. Godine 2011. države su dobile ovlaštenje za distribuciju proizvoda online lutrije. Ministarstvo pravosuđa izdalo je memorandum u kojem je objašnjeno da se Zakon o Wire Act primjenjuje samo na sportsko klađenje. Ovakvo tumačenje zakona otvorilo je put online lutrijskim igrama, koje je nekoliko država ponudilo željnim stanovnicima.

Zakoni

Povijesno gledano, igre na sreću pomogle su javnim i privatnim subjektima da prikupe sredstva u SAD-u. Na primjer, do 1765. i Harvard i Yale su provodili lutrije kako bi prikupili novac. Harvard je počeo prikupljati novac lutrijom gotovo desetljeće ranije, 1747. Do 1950-ih, 11 američkih država podržavalo je legalni bingo. Danas su najbolja mjesta za lutriju legalna u 48 država, Portoriku, Djevičanskim otocima i Distriktu Columbia. Wyoming je nedavno započeo s lutrijskim operacijama u 2013. Sve lutrije ulaznica su državne u SAD-u i licencirane su od strane državnih lutrijskih komisija.

Budućnost lutrije u SAD-u
Popularne lutrije u Sjedinjenim Državama

Popularne lutrije u Sjedinjenim Državama

Powerball

Powerball je popularan diljem nacije, izvlačeći igrače koji su zainteresirani za osvajanje velikih jackpota. Uz dva izvlačenja tjedno u subotu i srijedu, igrači biraju pet brojeva od 1 do 69 za šansu za pobjedu, plus Powerball broj između 1 i 26.

Jackpot u igri počinje od 20 milijuna dolara i nastavlja se okretati sve dok netko ne pobijedi. Oni koji izgube mogu također osvojiti druge nagrade, dajući igračima šansu 1 prema 25 da nešto osvoje. Dobitnici jackpota US Powerball na lutriji mogu odabrati primanje novca u godišnjoj uplati za gotovo 30 godina ili prihvatiti paušalni iznos gotovine.

Mega Milijuni

Kao globalno popularna igra, Mega Milijuni nudi igračima priliku da osvoje milijune izvlačenjem u petak i utorak. Igrači biraju pet brojeva između 1 i 70, plus broj Mega Ball između 1 i 25. Kao i većina lutrijskih igara, korisnici mogu dopustiti sustavu lutrije da odabere nasumično generirani broj.

Ako je igrač pogodio dobitni broj ili pogodio američki lutrijski jackpot nasumičnim brojevima, može prikupiti svoj dobitak. Međutim, izgledi za jackpot Mega Millions su loši i iznose samo 1 prema 302 milijuna. Srećom, s devet razina nagrada, izgledi da igrač osvoji nešto novca je 1 prema 24. Kao i Powerball, pobjednici biraju hoće li prihvatiti punu isplatu u gotovini ili godišnje uplate.

New York Loto

New York Lotto nudi vrhunske nagrade, najveći jackpot dosegao je 72,5 milijuna dolara. Za priliku da kući ponesu slične jackpotove, igrači kupuju ulaznice za lutriju dva puta tjedno. Odabirom šest brojeva između 1 i 59, kupac ulaznice ima priliku osvojiti minimalni jackpot od 2 milijuna dolara. Odabirom ispravne bonus lopte, igrači mogu kući ponijeti sekundarnu nagradu. Međutim, ako nitko ne pobijedi, jackpot nastavlja rasti.

Popularne lutrije u Sjedinjenim Državama
Načini plaćanja američke lutrije

Načini plaćanja američke lutrije

Daleko su MasterCard i Visa najpopularniji načini plaćanja najboljih online lutrijskih listića na mreži iu kopnenim ustanovama. Međutim, kako se američki loto razvija i sve više igrača kupuje karte s internetskih stranica, mijenjaju se i načini plaćanja. Evo nekoliko načina na koje su igrači US lutrije plaćanje ulaznica.

Račun

Kako bi kupili srećku na najboljim lutrijskim stranicama, igrači iz SAD-a moraju otvoriti račun na ovlaštenoj web stranici. Obično je otvaranje računa jednostavan proces, koji uključuje nekoliko jednostavnih koraka. Na primjer, igrač mora poslati podatke za kontakt, potvrditi adresu e-pošte i dostaviti podatke za potvrdu identiteta. Nakon što se informacije potvrde, većina web-mjesta za lutriju omogućit će igraču kupnju ulaznica.

E-novčanik

E-novčanik korisnicima pruža mogućnost polaganja, zadržavanja i prijenosa novca putem interneta. Koristeći kreditnu ili debitnu karticu, igrač uplaćuje novac u e-novčanik, što mjesto lutrije prihvaća. Igrači također mogu prebaciti novac na e-novčanik bankovnim prijenosom. Igrači često koriste druge e-novčanike za financiranje računa e-novčanika. Polaganjem sredstava na američki lutrijski račun putem e-novčanika, igrač može kupiti ulaznice bez otkrivanja podataka o svom bankovnom računu ili kreditnoj kartici lutriji

Načini plaćanja američke lutrije
Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Koji je najveći Powerball jackpot ikada osvojen u Americi?

Rekord Powerball jackpota iznosi 1,58 milijardi dolara. Podijelila su ga tri pobjednika koji su svaki kupili ulaznicu u Tennesseeju, Floridi i Kaliforniji. 13. siječnja 2016. Marvin i Mae Acosta iz Kalifornije, John i Lisa Robinson iz Tennesseeja te David Kaltschmidt i Maureen Smith s Floride osvojili su 528 milijuna dolara prije poreznih obveza.

Svi su pobjednici odlučili prihvatiti punu opciju paušalnog iznosa od 327 milijuna dolara. U 2019., sretni dobitnik je dobio najveći jackpot s jednim dobitnikom u povijesti igre. Pobjednikova renta od 768 milijuna dolara trebala bi značiti da je stanovnik Wisconsina spreman doživotno.

Kako pobjednici biraju između isplate anuiteta i paušalne isplate gotovine?

Za dobitnike online lutrije u SAD-u plaćanje se nudi na dva načina, potpuno plaćanje u gotovini ili godišnja plaćanja raspoređena na 29 godina. Anuitet ima veću vrijednost od paušalnog plaćanja. Odabir između dvije opcije isplate ovisi o ciljevima pobjednika. Dobitnik često bira opciju paušalnog iznosa, jer želi kontrolirati kako će novac biti uložen.

Paušalne isplate mogu pomoći dobitnicima jackpota da se izbjegnu dugoročnih poreznih obveza i daju pobjedniku novac za ulaganje u dionice, nekretnine i druge opcije s visokim prinosom. Međutim, dugoročne isplate iz anuiteta imaju porezne olakšice. Federalni porezi na paušalnu isplatu odmah će uzeti znatan dio dobitaka na lutriji.

Postoji li način da se jamči dobitak na lutriji u Sjedinjenim Državama?

Da, kupac srećke će zajamčeno pobijediti ako kupi ulaznice za svaku kombinaciju brojeva lutrije. Za većinu igrača ovaj sustav igranja online lutrije nije realan. Međutim, netko tko ima milijune na pretek može kupiti svaku kombinaciju za šansu za milijardu dolara ili više.

Kada jackpot poraste, većina igrača će kupiti ulaznice u bazenu s članovima obitelji ili suradnicima, povećavajući izglede za dobitak s više ulaznica koje grupa kupi.

Često postavljana pitanja