Ukrajina

Ukrajina je najveća država istočne Europe, s brojnim prirodnim resursima i rijekama. Bjelorusija, Rusija, Poljska, Moldavija, Slovačka, Mađarska i Rumunjska dijele granice s državom. Ukrajina je poznata po svojoj istočnoslavenskoj kulturi i tijekom godina svjedočila je bitkama za moć između mnogih carstava. Zemlja je ponovno legalizirala online lutrije 2020., čineći ih sigurnima za igrače. Igrači iz Ukrajine mogu igrati online samo na najboljim stranicama lutrije s važećim ukrajinskim licencama. Ukrajinci također imaju potpunu slobodu igranja s međunarodnim operaterima.

Zemlja je bila podijeljena između Ruskog Carstva i Poljske u 17. stoljeću. Kada je zemlja bila pod sovjetskim režimom, vlada je bila popustljivija prema kockarima i kladionicima. Kada se Sovjetski Savez raspao i stekao neovisnost, bio je to prijelomni trenutak za aktivnosti klađenja.

Ukrajina
Povijest lutrija u Ukrajini
Povijest lutrija u Ukrajini

Povijest lutrija u Ukrajini

Popularnost internet kockanja i lutrije porasla je u ovoj zemlji. Nije bilo ograničenja od vremena neovisnosti do 2008. Ljudi su počeli cijeniti ukrajinski loto i druge kockarske igre, što je izazvalo uzbuđenje. Klađenje i državne lutrije bile su dopuštene. Međutim, to je bilo doba ilegalnog kockanja u privatnim i podzemnim objektima. To je bilo i vrijeme kada se sveukupno kockanje razmatralo o legalizaciji.

Ukrajinska nacionalna lutrija sponzorirala je lutriju pod nazivom "Nacionalna lutrija 6 od 39" od svog osnutka 1997. do 2001. UNL je 2001. pokrenuo dvije nove lutrijske igre: Keno i Super Loto. Bingo Boom Lotto, igra slična bingu, stvorena je 2002. Ukrajinska igra imala je 56 izvlačenja do svog ukidanja u prosincu 2003. godine.

U lipnju 2004. pokrenuta je najpopularnija svjetska lutrija Pick3, u zemlji nazvana "Lotto Troika". Lutrija Lotto Maxima počela je s radom u prosincu 2008. Igra se sada odvija prema tradicionalnoj formuli 5 od 45.

UNL je bila jedina tvrtka u CIS-u koja je dugo vremena nudila usluge online igranja. Odluke igrača odmah su poslane i registrirane u središnjem računalnom sustavu. Sustav je koristio elektroničku opremu i telekomunikacije. U ukrajinskim mjestima postoji preko pet tisuća terminala.

Prema riječima organizatora, model koji funkcionira u Ukrajini koristi se za organiziranje lutrijskih aktivnosti UNL-a. Camelot Group koristi terminale za lutriju, sustav lutrije i slične teme na UNL-u. Od 1994. godine ova korporacija postaje operater Nacionalne lutrije u zemlji.

Lutrije danas u Ukrajini

Lutrija je imala burne veze s Ukrajinom. Ukrajinski parlament odlučio je legalizirati određene aktivnosti kockanja. Slijedom toga, osnovali su agenciju za autorizaciju počevši od 2020. Ukrajinci su uživali u lutriji nekoliko operatera u zemlji.

Vladini prijedlozi za ponovno legaliziranje kockanja pokazuju da Ukrajinci uživaju u najboljoj online lutriji među ostalim aktivnostima klađenja. Dugo je vremena kockanje bilo popularna vrsta zabave. Neparni brojevi popularni su među Ukrajincima, koji vjeruju da donose sreću. Parni brojevi se ne smatraju sretnima.

U povoljnom razvoju događaja, premijer Arsenij Yatsenyuk izjavio je 2014. da zemlja treba legalizirati kockanje. Cilj je bio prikupiti dodatni novac. Općenito se priznavalo da je ilegalno kockanje rašireno i da će vlada profitirati ako ga regulira i oporezuje.

Međutim, neće legalizirati i regulirati online lutrije do 2020. Propisi su bili dio šireg zakonodavstva o kockanju koji dopušta igranje na kopnu. Pružajući licencirane alternative za kockare u zemlji, novi režim odražava napore ukrajinske vlade. Država ima za cilj obuzdati obje tajne kockarske ustanove u okolici zemlji i stranim online lutrijama operateri stranice.

Povijest lutrija u Ukrajini
Budućnost lutrija u Ukrajini

Budućnost lutrija u Ukrajini

Ukrajinska lutrija je igra koja zahtijeva posebnu pozornost, budući da je Zakon o lutriji regulira za online i zemaljske lutrije. Nakon natječaja, Komisija za regulaciju kockanja i lutrija izdaje licence dostupne samo ukrajinskim pravnim tvrtkama. Postojeći operateri moraju ispuniti financijske i pravne zahtjeve za pružanje igara. Ovi zahtjevi osiguravaju da su operateri adekvatno regulirani. Također, osiguravaju da se igrači zabavljaju u sigurnom okruženju.

Vlada se nada da će steći veću kontrolu nad web klađenjem u Ukrajini kako se novi pravni okvir uobličava i dobivaju sve više licenci. Malo je vjerojatno da će regulatori ikada spriječiti Ukrajince da sudjeluju na inozemnim stranicama. Stoga će zasigurno slijediti još ISP ograničenja. Također, regulirana područja imaju konkurentsku prednost u prepoznavanju imena i oglašavanju unutar zemlje.

Ukrajina namjerava upotrijebiti svoj novi regulatorni okvir kako bi preuzela kontrolu nad svojim tržištem i povećala prihode. Dugoročno gledano, igrači imaju koristi od povećane konkurencije u reguliranom okruženju internetskih igara. To je zato što se licencirane stranice za igre natječu s međunarodnim operaterima koji trenutno dominiraju ukrajinskom industrijom.

Budućnost lutrija u Ukrajini
Jesu li lutrije legalne u Ukrajini?

Jesu li lutrije legalne u Ukrajini?

U Ukrajini, online lutrije sada su legalni i regulirani u cijelosti. Međutim, to je samo zbog nedavnih promjena u pravnim prilikama u zemlji. Ova nova usvajanja započela su novu eru za sve koji žele igrati lutriju u Ukrajini.

Nelicencirano kockanje bilo je rasprostranjeno unatoč novim zakonima i ograničenjima, s tisućama ustanova diljem zemlje koje su dopuštale mladim kockarima da igraju. 2009. godine u požaru u ukrajinskoj kockarnici poginulo je devet osoba, čime je sve o poroku na naslovnicama.

Nakon toga, premijerka Julija Timošenko zabranila je sve oblike igara, tvrdeći da to demoralizira mlade u zemlji. Yulia je također vjerovala da su te aktivnosti igranja samo služile za osiromašenje obitelji koje su već dodatno pate od ekonomske krize. Svako klađenje određeno slučajno u cijelosti ili djelomično smatralo se kockanjem prema zakonu i zabranjeno. Iznimke su odobrene zakonom, prema Zakonu o zabrani poslovanja kockanja u Ukrajini.

Jesu li lutrije legalne u Ukrajini?
Zakonodavstvo o lutriji u Ukrajini

Zakonodavstvo o lutriji u Ukrajini

Ukrajinska vlada je 2009. godine donijela gotovo potpunu zabranu svih vrsta kockanja, uključujući online klađenje. No, u kolovozu 2020. donesen je novi statut koji je legalizirao "Državno uređenje poslova vezanih uz priređivanje i provođenje kockarskih igara". Predsjednik Volodymyr Zelenskyy potpisao je zakon nakon što ga je ukrajinski parlament usvojio glasovanjem 248-95. Prve dozvole izdane su 2021. godine.

Ovaj novi zakon dopušta licenciranje i internetskih i zemaljskih igara na sreću u zemlji. Komisija za regulaciju kockanja i lutrija (KRAIL) odgovorna je za reguliranje legalnih ukrajinskih usluga klađenja, kao što su sportsko klađenje na webu, internetske lutrije i poker sobe, prema zakonu odobrenom kasnije 2020.

U veljači 2021. KRAIL je svoju prvu licencu dodijelio Spaceiksu, tvrtki koja stoji iza brenda za igre Cosmolot. Cosmolot je vodio ukrajinsku nacionalnu lutriju. Međutim, to je partnerstvo završilo 2019. Parimatch se brzo pridružio, postavši drugi odobreni operater u zemlji.

Zakoni o lutriji u Ukrajini

Iako KRAIL može pružiti licence širokom rasponu domaćih i međunarodnih tvrtki, postoje značajna ograničenja. Operatori ne mogu imati ruske državljane ili rezidente u svom upravnom odboru ili kao dioničare. Iranskim i sjevernokorejskim dioničarima također je zabranjeno.

Nadalje, svaka tvrtka koja želi provoditi lutrije u Ukrajini mora prvo osnovati tvrtku u zemlji prije nego što podnese zahtjev za licencu.

Novi zakoni također čine kockanje nezakonitim za sve mlađe od 21 godine. Dok su zastupnici procjenjivali različite porezne strukture, na kraju su odlučili za fiksnu namet od deset posto za sve vrste klađenja, kako na internetu tako i osobno. Operateri su također obveznici uobičajene stope poreza na dobit od osamnaest posto.

Omiljene igre ukrajinskih lutrija

Loto je popularna igra u Ukrajini. U većini igara obično se bira šest brojeva iz skupa znamenki. Najčešći rasponi su od 1 do 42, 1 do 49 i od 1 do 54, dok se drugi povremeno koriste. Osim toga, dnevne igre se biraju svaki dan i pružaju bolje izglede za dobitak od ukrajinskog lota i manjih loto igara.

Igrači mogu odabrati tri i odabrati četiri igre su najčešće dnevne igre. Ove se igre mogu igrati dva puta dnevno, šest dana u tjednu i jednom u nedjelju u većini država. Ukrajinci biraju tri broja od 0 do 9 da igraju Pick 3 igre lutrije. Također se biraju četiri igre koje trebaju odabrati četiri znamenke od 0 do 9. Ove dnevne igre daju pojedincima više šansi za pobjedu i više šansi za igru.

Izgledi

Manje lutrije imaju veće koeficijente i igraju se češće od običnih lutrija. Manje lutrije u Ukrajini identične su konvencionalnim lutrijama. Međutim, postoji manje brojeva za odabir. Sudionici biraju pet brojeva iz dodijeljenog polja za igranje manjih lutrija. Osoba osvaja jackpot kada svi njeni brojevi savršeno odgovaraju izvučenim brojevima. Da biste odredili koeficijente, izvrsna je opcija koristiti a kalkulator koeficijenta lutrije kako bi vam pomogao u igri.

Pojedinačni brojevi ne moraju biti u istom slijedu kao i izvučeni, baš kao u konvencionalnim lutrijama. Manja izvlačenja igara u zemlji održavaju se do šest ili sedam puta tjedno, češće od običnih izvlačenja lota. Iako su nagrade obično manje nego u tradicionalnim lutrijama, šanse za dobitak su veće.

Zakonodavstvo o lutriji u Ukrajini
Načini plaćanja u Ukrajini

Načini plaćanja u Ukrajini

Uplata novca je jednostavna za pojedince koji žele igrati lutriju online. Bez obzira Metode Plačanja su dostupni igračima, preferirani operateri temeljeni na webu nude sveobuhvatan izbor bankovnih alternativa koje mogu zadovoljiti zahtjeve korisnika.

Kreditne kartice su popularan način polaganja depozita. Sve glavne robne marke kreditnih i debitnih kartica, uključujući MasterCard, Visa i Maestro, prihvaćaju stranice za klađenje. Neke web stranice čak prihvaćaju Discover i American Express kao načine plaćanja. Igrače je potrebno upozoriti, međutim, određene banke mogu zabraniti korištenje svojih kartica za transakcije online igara.

E-novčanici

WebMoney je popularna metoda depozita na stranicama za igre na sreću u zemlji. Operater, koji je započeo kao usluga samo za Rusiju, postao je najpopularniji e-novčanik u istočnoj Europi. WebMoney račun može se financirati na razne načine, uključujući online lutrije. Umjesto pretvaranja sredstava u eure ili američke dolare, igrači ih mogu položiti u ukrajinskim grivnama.

Qiwi je još jedna poznata usluga e-novčanika sa sjedištem u Rusiji. Usluga plaćanja prihvaća preko dvadeset različitih načina plaćanja i najraširenija je u Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu. Qiwi je široko prihvaćen u regiji, ne samo za igranje igara u Ukrajini, već i od strane tisuća trgovaca izvan kockarskog poslovanja.

Kada su u pitanju e-novčanici, Neteller je možda najpopularniji u online igrama. Ova široko korištena metoda depozita i povlačenja dostupna je u zemlji i podržava različite opcije financiranja. Stoga je izvrstan za igrače koji žele koristiti istu bankovnu metodu na mnogim web stranicama koje pokreću lutrije.

Načini plaćanja u Ukrajini
Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Je li legalno kockati se u Ukrajini?

Da, online igre su dopuštene u Ukrajini. Nedavni zakoni u zemlji omogućili su regulaciju web-mjesta operatera, dopuštajući potpuno licenciranim i legaliziranim stranicama da rade u zemlji. Osim toga, mnoge strane lutrije prihvaćaju Ukrajince.

Mogu li ukrajinski igrači koristiti stranice u inozemstvu?

Da, ukrajinski kockari mogu koristiti razne međunarodne stranice za klađenje za klađenje. Mnoge od najistaknutijih ukrajinskih lutrija imaju sjedišta u inozemstvu. U usporedbi sa svojim domaćim ovlaštenim kolegama, ovi međunarodni operateri obično mogu pružiti veće bonuse i sveobuhvatniji izbor igara.

Moraju li igrači plaćati porez na zaradu na lutriji u Ukrajini?

Neki profiti od igara na sreću oporezuju se kao prihod prema novom ukrajinskom zakonu o kockanju, usvojenom 2020. To se, međutim, odnosi samo na dobitke veće od osam mjeseci minimalne plaće. To bi bilo 48.000 UAH. Prema važećem zakonu, manje pobjede se ne oporezuju. Dobitnici se trebaju konzultirati s lokalnim ukrajinskim računovođom ili poreznim stručnjakom za više informacija o svojoj potencijalnoj poreznoj obvezi iz ukrajinske lutrije.

Koja je zakonska dob za sudjelovanje u lutriji u Ukrajini?

Zakonska dob za kockanje je dvadeset i jedna godina. Dakle, igrači moraju imati najmanje 21 godinu kako bi izbjegli bilo kakve pravne probleme kada igraju.

Često postavljana pitanja