Vijesti

February 15, 2024

Bivši guverner protivi se novom prijedlogu lutrije Alabame

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Bivši guverner Don Siegelman nedavno je ekskluzivno za WVUA 23 govorio o novom prijedlogu lutrije u Alabami. Izrazio je zabrinutost i rekao da neće podržati prijedlog ako se ne unesu bitne izmjene u prijedlog zakona.

Bivši guverner protivi se novom prijedlogu lutrije Alabame

Prijedlog zakona o igrama na sreću

Predloženi zakon o igrama na sreću ima za cilj autorizirati do 10 kasina sa stolnim igrama i automatima za igre na sreću, uspostaviti državnu lutriju i omogućiti sportsko klađenje kako osobno tako i putem internetskih platformi.

Siegelmanov prethodni račun za lutriju

Godine 1999. bivši guverner Siegelman predstavio je zakon o lutriji koji je stavljen na referendumski listić, ali je na kraju propao. Vjeruje da je njegov prijedlog zakona dobio podršku jer se fokusirao na dobrobit javnog obrazovanja u državi. Međutim, on tvrdi da trenutni zakon o igrama na sreću ne daje prednost obrazovanju.

Protivljenje kockarnicama

Protivljenje guvernera Siegelmana zakonu seže dalje od lutrije. Inzistira na tome da, ako se uključe kockarnice, svaka licenca treba biti javno licitirana kako bi se osigurala transparentnost i spriječilo favoriziranje. On izražava zabrinutost zbog mogućih sukoba interesa i kršenja fiducijarne obveze prema poreznim obveznicima.

Nedostatak fokusa na obrazovanje

Siegelman naglašava da predloženi zakon ne daje prioritet obrazovanju. On vjeruje da je uključivanje kockarnica davanje nepoznatim entitetima, a milijarde dolara ostaju na stolu zbog nedostatka javnog nadmetanja za licence za kasino.

Zabrinutost oko nadzora

Guverner Siegelman također izražava zabrinutost zbog komisije za igre na sreću koja bi nadgledala operaciju. Boji se da bi povjerenstvo moglo biti sastavljeno od političkih imenovanja, a ne od kvalificiranih poslovnih stručnjaka koji bi donosili odluke u najboljem interesu poreznih obveznika.

Povijest lutrije Alabame

Alabama je jedna od pet država koje trenutno nemaju lutriju. Ako zakonodavno tijelo prihvati prijedlog, to bi bio drugi referendum o lutriji u povijesti države.

Zaključno, bivši guverner Don Siegelman protivi se novom prijedlogu lutrije osim ako se ne uvedu značajne promjene u davanju prioriteta obrazovanju, osiguravanju transparentnosti u licenciranju kasina i uspostavljanju kvalificirane komisije za igre na sreću. Poziva zakonodavno tijelo da razmotri te zabrinutosti prije donošenja odluke.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. travnja s jackpotom od 115 milijuna dolara
2024-04-23

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. travnja s jackpotom od 115 milijuna dolara

Vijesti