Vijesti

September 20, 2022

Distribucija lutrije diljem svijeta

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Prvi zapisi o lutrijama s dobicima u pravom novcu datiraju iz 15. stoljeća. U to je vrijeme većina lutrija bila skrojena u dobrotvorne svrhe, uglavnom od strane vlasti. Popularnost lutrije dodatno je povećana kako se koncept proširio globalno.

Distribucija lutrije diljem svijeta

S vremenom su lutrije postale dio moderne kulture, što dokazuje činjenica da većina zemalja ima državne lutrije. Većina vlada lutrijske igre smatra bitnim izvorom prihoda za jačanje svojih gospodarstava. Broj dobro etabliranih lutrija trenutno iznosi 180, prema podacima koje je objavilo Svjetsko lutrijsko udruženje. Ovdje je pregled različitih lokacija.

Sjedinjene Države i Kanada

Sjedinjene Države poznate su po tome što imaju većina lutrija bilo koje zemlje. Većina država ima državne lutrije, a ostale još raspravljaju hoće li uvesti lutrije. Od 50 država, šest američkih država u kojima nema lutrije su Utah, Alabama, Mississippi, Aljaska, Havaji i Nevada.

Postoje i dvije nacionalne lutrije, Powerball i Mega Millions. Većina odraslih u zemlji igrala je lutriju u nekom trenutku, što čini lutriju najraširenijim oblikom kockanja u zemlji.

U Kanadi lutrije nisu tako velike kao u SAD-u. Kao rezultat toga, u zemlji se održavaju samo tri lutrijske igre.

Afrički loto

Lutrijske igre nisu toliko popularne u Africi kao u drugim regijama. Međutim, nekoliko lutrija postoji u različitim zemljama, što je dovoljno da većini Afrikanaca pruži priliku igrati lokalne lutrije. 

Jedan od glavnih ograničavajućih čimbenika za lutrije u Africi su geografski izazovi koji otežavaju pristup lokalnim prodavačima ulaznica. Osim toga, ekonomski status većine zemalja također otežava građanima da imaju viška sredstava za korištenje igranje lutrije.

Međutim, nekoliko naprednih afričkih zemalja ima nacionalne lutrije. To uključuje Keniju, Nigeriju, Južni Sudan, Alžir, Ganu, Mauricijus, Ugandu, Maroko i Južnu Afriku. U Africi postoji ukupno 15 lutrija.

Azijske lutrije

Azija je još jedan kontinent na kojem lutrijske igre uživaju ogromnu popularnost. Igranje igara na sreću većina Azijata smatra načinom izražavanja podrške i pripadnosti zajednici. Osim toga, neke azijske zajednice vjeruju da je igranje lutrije način iskazivanja sreće u njihovim životima. Stoga dotične vlade vode većinu lutrija u Aziji kako bi raspodijelile povlastice što većem broju ljudi.

U Aziji postoji 29 lutrija. Većina azijskih zemalja, uključujući Libanon, Japan i Laos, ima samo jednu lutriju. One s dvije lutrije su Mongolija i Kina, a Južna Koreja ima četiri, što je najveći broj na kontinentu.

europske lutrije

Većina prvih lutrija organizirana je u Europi u 15. stoljeću, a lutrije su od tada ostale popularne. Većina europskih zemalja ima barem jednu nacionalnu lutriju. Estonija je jedina europska zemlja s više od četiri nacionalne lutrije, a Poljska, Litva, Lihtenštajn i Bugarska imaju po četiri lutrije. Ostale europske zemlje imaju dvije ili tri lutrije.

Osim toga, postoji nekoliko lutrija koje se igraju u nekoliko zemalja. Dobar primjer je lutrija Euromillions koja se igra u devet europskih zemalja.

Loto u Južnoj Americi

Postoji 26 različitih kasina diljem Južne Amerike. Osim toga, neke zemlje Južne Amerike imaju nekoliko nacionalnih lutrija. Na primjer, Brazil, Barbados i Argentina imaju po tri lutrije, dok Kostarika i Kolumbija imaju četiri.

Zaključak

Općenito, Sjedinjene Države su zemlja s najvećim entuzijazmom po pitanju lutrije, ugošćujući oko četvrtinu svih lutrija na svijetu. Informacije o tim lutrijama i drugima iz cijelog svijeta mogu se pronaći na ovom mjestu za rangiranje lutrije. Očekuje se da će se broj lutrija povećati u nadolazećim godinama, uglavnom zbog sve veće globalne popularnosti lutrija potaknute tehnološkim napretkom u većini zemalja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Simptomi mogu utjecati na naš svakodnevni život, ali liječenje je dostupno!
2024-05-20

Simptomi mogu utjecati na naš svakodnevni život, ali liječenje je dostupno!

Vijesti