Vijesti

August 23, 2022

Dobitnik lutrije se bori da preuzme nagradu od 270 tisuća dolara

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Mješavina sreće i boli zadesila je Alžirca nakon što je osvojio 270.000 dolara lutrija neočekivano u Belgiji. Neidentificirani 28-godišnji muškarac osvojio je ogromnu nagradu s kartice za struganje vrijednu samo 5 dolara. Međutim, ima poteškoća s preuzimanjem svoje nagrade jer je neregistrirana osoba u Belgiji.

Dobitnik lutrije se bori da preuzme nagradu od 270 tisuća dolara

Njegov nedostatak papira znači da ne može otvoriti bankovni račun, koji je potreban za primanje isplata lutrije koje prelaze 100.000 dolara. To je čovjeka ostavilo u dilemi, pitajući se ima li sreće ili nesreće u ovom trenutku.

Alternativni kanali za polaganje prava

Dobitnik na lutriji, očajnički želeći prikupiti ono što vidi kao iznos koji će mu promijeniti život, pokušao je iskoristiti prijatelja koji je imao pravu dokumentaciju da mu podigne nagradu u Bruxellesu. Međutim, vlasti su uhitile spomenutog prijatelja i poznanika zbog sumnje da su ukrali kartu. Njih dvojica su kasnije pušteni nakon što je pobjednik priznao da su pokušavali s njegovim odobrenjem.

Pobjednik je sada dobio usluge odvjetnika, Alexandera Verstraetea, kako bi mu pomogao u potrazi. Verstraete je već napredovao. Natjerao je vlasti da se obvežu da neće deportirati pobjednika dok ne dobije svoju torbu bogatstva. Odvjetnik pomaže dobitniku da stupi u kontakt sa svojom rodbinom u Alžiru u pokušaju obrade ispravne dokumentacije. Izvještaji AFP-a pokazuju da im lutrija nije otkrila dokumentaciju potrebnu za obradu plaćanja.

Zanimljivo je gledati kako se odvija događaj u travnju 2022., ali barem je pohvalna ljubaznost belgijskih vlasti da ga puste da se mota.

Izbezumljeni lov na sreću

Iako je dobitak na lutriji čista sreća, Alžirac ga je doista želio. Napustio je svoj dom zemlja početkom godine i otputovao u Španjolsku brodom. Najkraći prijelaz između dvije obale je 9-satni put, koji bi mogao trajati i do 15 sati. I to na dobrom i legalnom plovilu.

Zatim je pješke prešao Španjolsku i Francusku prije nego što je ušao u Belgiju, gdje je kupio sretnu kartu u luci Zeebrugge. Zanimljivo je razmišljati o tome što mu je sigurno prolazilo kroz glavu dok je kupovao kartu, vjerojatno bez novca i umoran. Sud u Brugesu, regiji u kojoj je karta kupljena, zadržava kaznu dok se stvar ne riješi.

Početna destinacija pobjednika bila je Velika Britanija, no čini se da ga je sreća uvjerila da se nastani u Belgiji. Kaže da će novčanu nagradu iskoristiti kako bi sebi napravio život u Belgiji. Traži ženu i osnovati obitelj. U duhovitom osjećaju koji pokazuje njegovu otpornost, on naglašava da ženu želi pronaći srcem, a ne novcem.

Uvjeti lutrije opet stoje na putu

Ovaj incident ponovno pokazuje kako uvjeti mogu biti kamen spoticanja čak i uz legitimnu pobjedu. Kad je kupio kartu, Alžircu je vjerojatno posljednja stvar na umu bili uvjeti plaćanja. Sada mora proći kroz još jednu borbu da preuzme svoj novac.

Iako je ugodna muka, uvijek je važno da se igrači upoznaju s uvjetima natjecanja prije nego što počnu igrati. Gdje je moguće, uvijek se pridržavajte tih uvjeta od samog početka. To štedi mnogo boli i troškova u slučaju velike pobjede.

Nadajmo se da će Alžirac (vjerojatno budući Belgijanac) dobiti svoju nagradu bez previše trošenja na proces praćenja. I ostvari njegovu želju za dobrim životom.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Od ispočetka do Jackpota: dobitak žene iz Južne Karoline od 300.000 dolara
2024-04-15

Od ispočetka do Jackpota: dobitak žene iz Južne Karoline od 300.000 dolara

Vijesti