Vijesti

April 19, 2022

Kako dobitnici lutrije troše svoj novac?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

San o velikom dobitku obično je živ kod većine lutrija. Iako bi cilj mogao biti pomalo nategnut, često se manifestira kada se najmanje očekuje. Kao rezultat toga, svaki igrač uvijek treba imati plan kako potrošiti dobitak na lutriji, samo u slučaju da Lady Luck pozove.

Kako dobitnici lutrije troše svoj novac?

Tijekom godina, lutrije su tisuće igrača lutrije učinile milijunašima. Neki su dobitnici također imali sreću da dobiju na lutriji više puta. Stephan Mendel jedan je od najsretnijih igrača u povijesti lutrijskih igara, s nevjerojatnih 14 dobitaka.

Sada kada je vidljivo da je dobitak na lutriji kao npr Mega Milijuni je moguće, igrači također moraju naučiti ponešto o tome kako su prošli pobjednici iskoristili svoje bogatstvo. Neki su igrači donosili ispravne odluke dok su drugi donosili strašne. Ovdje je pregled gdje većina dobitnika na lutriji troši svoj novac.

Vlasništvo

Nekretnina je nedvojbeno najpopularnije područje za dobitnike na lutriji. Za početak, većina dobitnika odlučila se prvo uložiti u luksuzne kuće. Uz već ispunjene osnove, druga najpopularnija upotreba novca od lutrije bila su ulaganja u nekretnine koja osiguravaju budući prihod.

U studiji o dobitnicima na lutriji također je bilo očito da dio tog novca odlazi u industriju nekretnina kada dobitnici otplaćuju hipoteke za svoje prijatelje i obitelj.

Nadalje, igrači lutrije također se jako trude da očuvaju svoje domove u dobrom stanju. Ne samo da ulažu u skupe obnove, već angažiraju i vrtlare i domaćice da se brinu o njihovim ulaganjima.

Ulaganja

Nakon kupnje nekretnine, dobitnici na lutriji gotovo odmah počinju razmišljati o ulaganjima. Počinju tražiti prilike koje će im osigurati prihod. Odabir ulaganja obično je osobna odluka.

Većina dobitnika ide različitim putovima kada su u pitanju ulaganja. Neki dobitnici odlučuju ulagati u dionice, kriptovalute ili nekretnine. Dok su neki pobjednici stekli bogatstvo na financijskim tržištima, nekretnine se često smatraju sigurnijim i sigurnijim putem.

Dobitnici lutrije koji ulažu u nekretnine rijetko pogriješe, s obzirom na to da industrija cvjeta u gotovo svim dijelovima svijeta.

Luksuzni

Dosadašnji dobitnici potvrdili su da su mogućnosti trošenja novca beskrajne. Neka luksuzna potrošnja uključuje sve, od dizajnerske odjeće, vila, luksuznih automobila, trkaćih konja i aviona do lokalnih trkaćih staza.

Jim Hayes je jedan od pobjednika koji je odlučio ulagati u luksuz nakon što je 2002. osvojio 2,5 milijuna dolara na lutriji. Iz svog rekordnog dobitka, Hayes je kupio farmu konja od 1,3 milijuna dolara i nastavio renovirati stare zgrade u gostoljubive kuće.

Dobrotvorni razlozi

Neki dobitnici lutrije obično ne traže posjed i ulaganja. U većini slučajeva, samo oni koji žele donijeti mudre odluke o ulaganju mogu preusmjeriti dio svog novca u dobre svrhe i dobrotvorne organizacije. U svjetlu toga, evo nekoliko dobitnika na lutriji koji su dobili i vratili.

  • Bob Erb: Osvojio 25 milijuna dolara od Lotto Max Jackpota i donirao blizu 8 dolara u dobrotvorne svrhe
  • László Andraschek: Osvojio je 1,7 milijuna dolara (636 mađarskih forinti), obećavši većinu svog dobitka svojoj zakladi koja je podržavala alkoholičare i zlostavljane žene
  • Tom Christ: Osvojio 40 milijuna dolara na Lotto Maxu i odlučio cijeli iznos donirati u dobrotvorne svrhe

Završne misli

Prema studijama koje je proveo Odbor za standarde certificiranog financijskog planera, jasno je da gotovo trećina dobitnika velikih svota na lutriji završi u stečaju u roku od nekoliko godina. Priče o dobitnicima na lutriji koji su zbog nerazumnih financijskih odluka završili u siromaštvu uvijek će biti intrigantne.

Igračima lutrije savjetuje se da ozbiljno razmisle o svojoj financijskoj budućnosti ako dođe dan. Iako učenje što dobitnici na lutriji rade sa svojim novcem može biti dobar način pripreme, uvijek je preporučljivo angažirati pravne i financijske savjetnike.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Pridružite se lutriji Pompey i podržite Akademiju i zajednicu
2024-02-16

Pridružite se lutriji Pompey i podržite Akademiju i zajednicu

Vijesti