Vijesti

February 8, 2022

Kako igrati Powerball; vodič za početnike

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Powerball je jedan od najvećih lota na svijetu. Iako su šanse za osvajanje jackpota male, bilo je mnogo pobjednika Powerballa. Najbolja stvar kod Powerballa je da ako nema dobitnika ni u jednom izvlačenju, iznos jackpota se povećava. Ovaj vodič ima sve za one koji žele okušati sreću u Powerballu.

Kako igrati Powerball; vodič za početnike

Što je Powerball?

Powerball je jedna od najvećih lutrija na svijetu. To se odnosi i na veličinu jackpota i gdje je dostupan. Do sada, najveći Powerball jackpot iznos ikad osvojen iznosi 1,586 milijardi dolara. Ipak, podijeljen je među tri pobjednika. Ipak, pobjednici su se imali čemu nasmijati.

Powerball je dostupan u 45 američkih država plus tri druge jurisdikcije; američki Djevičanski otoci, Distrikt Columbia i Portoriko. Iako je to američka lutrija, svatko može sudjelovati, bez obzira na svoju lokaciju, sve dok je punoljetan. Postoji mnogo online trgovaca koji kupuju srećke u ime igrača koji nisu u jurisdikcijama gdje se karte prodaju.

Kako igrati Powerball

Sada, kako se igra Powerball? Dobro, Powerball jednostavan je za igranje; nisu potrebne posebne vještine. Prvo, igrači moraju kupiti ulaznice dostupne u trgovinama, trgovinama i kao što je ranije spomenuto, mogu se kupiti i online. Cijena jedne Powerball ulaznice je 2 USD, ali tada, u nekoliko jurisdikcija, igrači mogu koristiti Powerball Power Play uz dodatni 1 USD. Powerball Power Play je ekskluzivna značajka koja povećava dobitke bez jackpota do deset puta.

Igranje

Baš kao i u MegaMillionsu, u Powerballu postoje dva bubnja. Jedan bubanj ima bijele kuglice (WB) označene od jedne do 69, dok drugi ima loptice snage (PB) označene od jedne do 26. Cilj igre je uskladiti pobjedničke brojeve; pet iz prvog bubnja i jedan iz drugog bubnja

Izvlačenja se održavaju tri puta tjedno. Za početak, Powerball izvlačenja događaji su kada tvrtka objavljuje dobitne kombinacije. Iako je osvajanje jackpota krajnji cilj, postoji osam drugih načina za pobjedu.

Koji su izgledi za pobjedu?

Kao što je gore spomenuto, osvojiti Powerball je prilično teško. U nastavku su izgledi za pobjedu:

  • Glavna nagrada 40 milijuna dolara+ (5WB + PB): jedan u 292.201.338
  • 1.000.000 USD (5WB): jedan u 11.688.053
  • 50.000 USD (4WB + PB): jedan u 913.129
  • 100 USD (4WB): jedan u 36.525
  • 100 USD (3WB + PB): jedan u 14.494
  • 7 USD (3WB): jedan u 580
  • 7 USD (2WB + PB): jedan u 701
  • 4 USD (1WB + PB): jedan u 92
  • 4 USD (samo PB): jedan od 38

Dobici Powerball jackpota mogu se isplatiti na dva načina; paušalni iznos ili anuitet. Paušalni iznosi su manji od osvojenog iznosa, dok su anuiteti veći od osvojenog iznosa.

Powerball savjeti i trikovi

Powerball je igra na sreću, ali postoje neki savjeti i trikovi koji povećavaju šanse za pobjedu.

Jedna od strategija je, naravno, kupnja mnogo ulaznica, očito s različitim kombinacijama. To može biti skupo, ali povećava vjerojatnost pogađanja jedne od dobitnih kombinacija. Još jedan savjet je pridružiti se Powerball bazenima. 

Nadamo se da će jedan član dobiti na lutriji, a zatim podijeliti prihod među ostalima. Konačno, identificiranje uobičajenih dobitnih brojeva može uvelike ići. Lotto stranice kao što su Lotto Ranker imate mnogo drugih savjeta koji će pomoći igračima da osvoje Powerball.

To je to, bitan vodič o tome kako igrati Powerball. Iako je teško dobiti veliku pobjedu, ipak vrijedi pokušati. Od pokretanja ove lutrije bilo je na desetke dobitnika, tako da dobitak nije nemoguć. Ali onda, igrači moraju biti sigurni da igraju odgovorno. Powerball stvara ovisnost i ne bi trebao biti zamjena za posao ili školu.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, prozvana "Lotto Lorekeeper" na LottoRankeru, koristi svoje pedantne istraživačke vještine i kulturnu dubinu iz Kerale u Indiji kako bi rasvijetlila globalni fenomen lutrije. Opremljena istančanim osjećajem za detalje i sklonošću podacima, zaranja duboko u svijet lutrije, otkrivajući skrivene dragulje i uzorke u trendu.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Najnovije vijesti

Potrošnja na lutriju diljem svijeta: trendovi i utjecaji
2023-11-21

Potrošnja na lutriju diljem svijeta: trendovi i utjecaji

Vijesti