Vijesti

April 12, 2022

Najmlađi dobitnici lutrije svih vremena

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Dok su većina dobitnika na lutriji s velikim novcem obično stari ljudi, nekoliko mladih igrača također je osvojilo glavne nagrade. Ovaj članak se bavi životom najmlađih dobitnika lutrije svih vremena, njihovim novcem nagrada i gdje se nalaze danas.

Najmlađi dobitnici lutrije svih vremena

Jonathan "Jay" Vargas (19) - 35,3 milijuna dolara

Jonathan Vargas, zvani Jay, imao je samo 19 godina kada je 2018. otišao sa kul 35,3 milijuna dolara, nakon što je spojio pet bijelih i crvenu loptu u US Powerballu, jednoj od najveće lutrije u svijetu. Život bivšeg građevinskog radnika naglo se promijenio, ali tada njegova priča nije dobro završila. Živio je veliko, a bogatstvo mu se vrlo brzo smanjivalo iako je upisao tečaj osobnih financija. Uložio je u emisiju koja se bavila isključivo ženskim hrvanjem, ali je serija pala na kino blagajnama samo nakon jedne sezone. To je bio početak njegova kraja. Danas se priča da je Jay švorc!

Shane Missler (20) - 451 milijun dolara

Još jedan sretni mladi dobitnik na lutriji je Shane Missler, koji je s 20 godina postao milijunaš nakon što je osvojio Mega Millions jackpot 2018. Bio je jedini dobitnik Mega Millions Jackpota od 451 milijun dolara, ali je odlučio kući ponijeti paušalni iznos od 281.874.999 dolara. Srećom po Misslera, pohađao je tečaj financijskog menadžmenta i preko svog odvjetnika uspio se održati na površini, za razliku od drugih mladih dobitnika na lutriji koji su uprskali svoju sreću.

Michael Carroll (19) - 9,7 milijuna funti

Michael Carroll, sa 19 godina, osvojio je kul 9,7 milijuna funti na Nacionalnoj lutriji 2002. godine. Međutim, kao i kod većine mladih dobitnika lota, njegova je priča bila tužna. Rodom iz Norfolka tada je krenuo u trošenje, kupivši šesterosobni ljetnikovac vrijedan 340.000 funti, prije nego što je započeo razvratni život. Također je potrošio velik dio automobila koje je kupio na derbijima rušenja u svom dvorištu. Nije prošlo mnogo vremena kad ga je zatekla loša sreća. Prokockao je sav svoj novac i vratio se svom poslu kao kantar.

Ianthe Fullagar (18) - 7 milijuna funti

Sa samo 18 godina, Fullagar je dobio udio u jackpotu Euromillionsa, odnijevši kući ogromnih 7 milijuna funti 2008. U to je vrijeme tinejdžerica radila kao konobarica od 4,75 funti po satu. No, za razliku od mnogih dobitnika na lutriji koji su protraćili svoj novac, Fullagar je napravio neka mudra ulaganja. Dvije godine nakon što je osvojila jackpot, bila je rangirana kao 27. najbogatija osoba na listi bogatih 2010. u Velikoj Britaniji.

Tracey Makin (16) - milijun eura

Među najmlađim dobitnicima na lutriji je Tracy Makin, koja je osvojila milijun eura u izvlačenju lutrije Lucky Dip 1998. godine. Bivša službenica supermarketa odmah je dala otkaz i usredotočila se na ulaganje novca. Uz pomoć roditelja donijela je nekoliko mudrih odluka, koje su joj omogućile da opstane sve ove godine.

Callie Rogers (16) - 1,9 milijuna funti

Tužna je i priča o Callie Rogers, sretnoj britanci koja je 2003. osvojila 1,9 milijuna funti. Sa samo 16 godina bila je milijunašica, ali stvari su krenule na jug gotovo odmah nakon što je unovčila njezin novac. Otišla je u bujnu kupnju. Prvo je dobila operaciju povećanja grudi vrijednu 11.500 funti, kupila bungalov od 180.000 funti, potrošila 250.000 funti na kokain i 300.000 funti na odjeću. Godinama kasnije, uz sav potrošen novac, pokušala je počiniti samoubojstvo, ali je, srećom, preživjela. Do 2013. preostalo joj je samo 2000 funti.

Gore navedeni su neki od najmlađih dobitnika na lutriji svih vremena. Ostali vrijedni spomena su Stuart Donnelly (17) – 2 milijuna funti i Jane Park (17) – 1 milijun funti. Doista, osvajanje jackpota na lutriji može biti podvig koji će promijeniti život, ali tada, bez odgovarajuće financijske svijesti, novac može otići jednako brzo kao što je došao, ostavljajući dobitnike u bijedi.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Simptomi mogu utjecati na naš svakodnevni život, ali liječenje je dostupno!
2024-05-20

Simptomi mogu utjecati na naš svakodnevni život, ali liječenje je dostupno!

Vijesti