Najprestižnije europske lutrije

Vijesti

2022-08-02

U Europi postoje razna uzbudljiva izvlačenja lutrije. Svatko može sudjelovati u ovim europskim jackpotovima, koji se mogu pohvaliti nekim od najvećih i najspektakularnijih izvlačenja na svijetu.

Najprestižnije europske lutrije

Transnacionalne lutrijske igre

Ove igre se mogu naći u nekoliko nacija na kontinentu. Nagrade su obično velike zbog velikog broja natjecatelja. EuroMillions i EuroJackpot su sada jedine međunarodne lutrije na kontinentu.

Nacionalna lutrija

Ove karte se mogu kupiti samo unutar granica zemalja koje ih prodaju. Jedna od najstarijih europskih lutrija, La Primitiva, omiljena je među Španjolcima zahvaljujući modelu bez kapice za jackpot.

Također, Polish Mini Lotto ima svakodnevna izvlačenja i pristupačne ulaznice.

Tombole, superizvlačenja i posebna izvlačenja u Europi

Ova tri izvlačenja pomažu igračima da osvoje dodatnu nagradu.

Tombole

Izvlačenja lutrije održavaju se istodobno s glavnim izvlačenjem. Pružaju igračima dodatnu priliku za pobjedu bez podudaranja bilo kojeg od brojeva. Španjolski EuroMillions El Million i austrijski EuroMillions ÖsterreichBonus dva su od Najveća europska izvlačenja lutrije.

Superdraw

EuroMillions Superdraws su lutrijski događaji koji se događaju više puta godišnje. Redovna nagrada jackpota povećana je na 130 milijuna dolara.

Posebna izvlačenja

Jedinstvena izvlačenja održavaju se tijekom velikih praznika kao što su Nova godina, Božić i lokalni događaji poput Dana neovisnosti. To često uključuje povećane jackpotove, tombole ili dodatna izvlačenja.

Svakog Uskrsa Italija je domaćin dugo očekivane Pasqua tombole. 100 sretnih igrača može osvojiti golemu nagradu od 100.000 dolara na tombolu kada igraju SuperEnalotto. U petak, 13., francuski Loto udvostručuje svoj jackpot na 13 milijuna dolara i dodaje tombolu.

Najveći lutrijski jackpotovi u Europi

Sa sedam točnih brojeva, EuroMillions daje najveće kontinentalne isplate jackpota. Obično nagrada počinje od oko 17 milijuna dolara. Nagrada je već dosegla visokih 220 milijuna dolara. Trenutna gornja granica, međutim, iznosi 230 milijuna dolara. Ako nagradni fond dosegne gornju granicu, nagrada će se povećati za 10 milijuna dolara, do 250 milijuna dolara.

Lutrija, koja je započela 2004., uključuje devet evropske zemlje. Izvlačenja se održavaju u Parizu tjedno u utorak i petak u 20:45 CET

The SuperEnalotto je najznačajnija europska nacionalna lutrija. Rekordnih 209 milijuna dolara isplaćeno je u kolovozu 2019. Više od 18 mjeseci nagrada je bila najistaknutija europska nagrada na lutriji.

EuroJackpot je multinacionalna lutrija koja je započela 2012. Pravo sudjelovanja imaju igrači iz 18 zemalja. Tjedni jackpot može biti vrijedan do 120 milijuna dolara. Izvlačenje se odvija svakog utorka i petka u 19:00 GMT u Helsinkiju, Finska.

Europski dobitnici lutrije

Više od sedam milijuna dobitnih listića dobilo je više od 105 milijuna dolara na lutriji. U listopadu 2021., sretni online igrač iz jugoistočne Europe osvojio je nagradu EuroMillions od 41,3 milijuna dolara.

Nakon što je u srpnju 2019. kupio ulaz na EuroMillions s tri reda, južnokorejski igrač na lutriji HSL upario je milijunsku nagradu na tomboli El Millón. Igrač je bio ne samo prvi dobitnik lutrije u El Millón lutriji, već je to bila i njihova prva značajna pobjeda na lutriji.

Nakon samo nekoliko mjeseci online igranja, SK, vozač iz Moskve, osvojio je nagradu Austria Lotto od 824.000 dolara u veljači 2016.

Često postavljana pitanja

Koje europske lutrije imaju najbolje koeficijente dobitka?
Manje lutrije imaju najveću vjerojatnost zbog užih raspona pogađanja i nagrada. Igrači mogu sudjelovati u poljskom mini lotu, talijanskom SuperEnalottu ili austrijskom lotu.

Oporezuju li se dobitci na lutriji u Europi?
Dobici na lutriji mogu biti oslobođeni poreza u nekim europskim zemljama, ali bi se mogli oporezovati u nekima. Igrači bi uvijek trebali dobiti savjet od poreznog stručnjaka u svojoj zemlji.

Je li moguće da stranci igraju europsku lutriju online?
Bilo koja europska online lutrija može se igrati s bilo kojeg mjesta na svijetu. Da bi sudjelovali u spektakularnim ždrijebovima na kontinentu, igrači ne moraju biti europski građani ili čak fizički prisutni u Europi.

Koja je najučinkovitija metoda za osvajanje najboljih online lutrija u Europi?
Ne postoji takav pristup kao što je dobitak na lutriji. Igranje lutrije prvi je korak ka tome da postanete europski dobitnik lutrije.

Najnovije vijesti

BetGames lansira svoju inauguralnu online igru ​​lutrije Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansira svoju inauguralnu online igru ​​lutrije Instant Lucky 7

Vijesti