Vijesti

March 22, 2022

Najveće nepotražene lutrijske ulaznice

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Lutrije postoje već desetljećima, a deseci dobitnika traže velike novčane nagrade. Ali onda, neke velike novčane pobjede su ostale neotražene iz ovog ili onog razloga. U ovom pregledu saznajte neke od najvećih nepotraženih lutrijskih listića u povijesti lota.

Najveće nepotražene lutrijske ulaznice

1. EuroMillions - 64 milijuna funti

EuroMillions je najveći jackpot na svijetu, ali nažalost, jedan od dobitnika nije uspio zatražiti svoje bogatstvo. Igrač je 2012. godine kupio ulaznicu u trgovini smještenoj u području Stevenagea i Hitchina. Ali čak i nakon nekoliko žalbi, na loto stranice pa čak i reklamna kampanja, kupac ulaznice se nikada nije javio. 

Ovo ostaje najveća neotražena nagrada na lutriji, a veliko je pitanje zna li kupac ulaznice da ima dobitni listić ili je izgubljen? Sve rečeno, karta je istekla, a novac je potrošen u dobrotvorne svrhe. Zanimljivo, ovaj jackpot su osvojili dva listića. Na sreću, drugi vlasnik ulaznice preuzeo je svoju nagradu.

2. Powerball - 77 milijuna dolara

Druga najveća neotražena lutrijska nagrada uključuje Powerball, jednu od najvećih lutrija u Sjedinjenim Državama. Ulaznica kupljena u Georgiji na stajalištu kamiona u Tallapoosa osvojila je 77 milijuna dolara u izvlačenju 2011. godine. Nažalost, nakon 180 dana nitko nije došao preuzeti nagradu, pa se novac vratio državama sudionicama. 

Dakle, gdje je otišao kupac? Jesu li znali da su pobijedili, ili je to još jedan slučaj zablude ulaznica? Je li pobjednik izgubio svoju kartu u gradiću s južnjačkim šarmom ili je još uvijek negdje skriven? Nitko ne zna!

3. Megamilijuni - 68 milijuna dolara

Treće, na ovom popisu je slučaj kupca karata iz New Yorka. Nepoznati dobitnik kupio je kartu Mega Millions u New Yorku za izvlačenje 2002. godine. Iako je Fritzner Bechette došao preuzeti nagradu nakon isteka karte, njegov razlog zašto nije zatražio nagradu bio je slab. Bila to istina ili laž, pouka ostaje, nemojte izgubiti srećku. 

Nakon dugog natezanja u sudnicama, pokazalo se da je Fritzner Bechette prevarant. Službenici nisu pronašli kartu koja bi odgovarala njegovom opisu, pa je na kraju ostao bez ičega. Stvarni pobjednik možda je još uvijek tamo, ne znajući da bi prije dva desetljeća bili milijunaši.

4. SuperLotto Plus - 63 milijuna dolara

Još jedan bizaran slučaj lutrije bez zahtjeva dogodio se nedavno 2016. godine kada je SuperLotto tiket kupljen u Kaliforniji osvojio hladnih 63 milijuna dolara.

Nakon isteka roka od 180 dana, još jedan prevarant, Brandy Milliner, pokazao je da je on stvarni dobitnik lota i čak je predstavio tiket. Nakon što je predao svoju kartu, čak je dobio i čestitku. Ali istina je izašla na vidjelo nakon dubljeg ispitivanja. On nije bio legitimni dobitnik jer se njegov listić nikada nije podudarao s pobjedničkim!

5. Powerball - 51,7 milijuna dolara

Na broju pet na ovoj listi najvećih lutrija bez zahtjeva nalazi se Powerball lutrijska karta kupljena u Indiani 2002. godine. Vrijedan 103 milijuna dolara, drugi dobitnik nije preuzeo jackpot, iako je drugi dobitnik zatražio svoj udio u iznosu od 51,7 milijuna dolara. Čak i nakon emitiranja reklama, karta je konačno istekla, a jedan sretni igrač iz Indiane nije imao sreće!

Završavati

Gore navedene su najveće nezatražene lutrije u povijesti lota. Još jedan vrijedan spomena je Mega Millions tiket vrijedan 46 milijuna dolara, kupljen u New Yorku 2006. Dakle, koja je velika lekcija iz ovog skupa - nikada nemojte izgubiti srećku i, što je najvažnije, nikada ne propustite izvlačenje. 

Zanimljivo je da su neki sretni igrači propustili izvlačenje, ali su ipak prošli datum isteka tiketa. Na primjer, legitimni kupac ulaznice zatražio je 369,9 milijuna dolara na Powerball lutriji, ali nakon toga nije zatražen neko vrijeme.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Simptomi mogu utjecati na naš svakodnevni život, ali liječenje je dostupno!
2024-05-20

Simptomi mogu utjecati na naš svakodnevni život, ali liječenje je dostupno!

Vijesti