Najveći dobitci na lutriji svih vremena

Vijesti

2022-03-29

Dobitak na lutriji je svačiji san. Ali onda su izgledi za dobitak uvijek mali, bez obzira na to koji se loto igra. Međutim, bilo je sretnika čija se sreća preko noći promijenila nakon što su osvojili jackpotove dvije najveće lutrije: Mega Millions i Powerball. U ovom pregledu saznajte sedam najvećih dobitnika jackpota svih vremena.

Najveći dobitci na lutriji svih vremena

1. Powerball: 1,586 milijardi dolara

Od 2016. Powerball drži rekord za najveću nagradu na lutriji ikad nakon što su tri igrača podijelila ogromnih 1,586 milijardi dolara. Ovo je bio prvi put da je novčana nagrada na lutriji premašila granicu od milijardu dolara. 

Prvi dobitnici, par iz Tennesseeja, odlučio je ići na paušalni iznos od 327,8 milijuna dolara. Drugi pobjednik, par s Floride, također je otišao na paušalni iznos od 327,8 milijuna dolara. Šest mjeseci kasnije izašli su treći dobitnici i rekli da žele donirati većinu svog novca.

2. Megamilijuni: 1,537 milijardi dolara

Na drugom mjestu na ovoj listi najvećih dobitnika na lutriji svih vremena je jedan igrač koji je kupio svoj tiket u Južnoj Karolini 2018. Izračunati paušalni nagradni fond bio je 878 milijuna dolara. Nitko ne zna tko je osvojio ovaj Mega Millions jackpot, ali jedno je sigurno; i dalje su najveći pojedinačni dobitnici lota budući da je 1,586 milijardi dolara u Powerballu 2016. podijeljeno između tri igrača.

3. Megamilijuni: 1,05 milijardi dolara

U siječnju 2021. povijest je ponovno upisao skup lutrije iz Michigana nazvan The Wolverine FLL Club. Ovo je drugi put da je jackpot lutrije premašio granicu od milijardu dolara. Wolverinesi su se nagodili s paušalnim iznosom i nakon svih poreznih odbitaka otišli sa cool 557 milijuna dolara. Ovo ostaje treći najveći dobitak na lutriji u povijesti lutrije Sjedinjenih Država.

4. Powerball: 768,4 milijuna dolara

Četvrtu po veličini lutriju u SAD-u preuzeo je Manuel Franco, koji je 2019. osvojio Powerball jackpot od 768,4 milijuna dolara. Sa samo 24 godine, građanin Wisconsina i dalje je najveći dobitnik Powerball lutrije svih vremena. Franco je također među najmlađim osvajačima Powerballa. Kupio je svoju dobitnu kartu na Speedwayu u New Berlinu.

5. Powerball: 758,7 milijuna dolara

Još jedan sretni igrač na lutriji je Mavis Wanczyk, tada 53-godišnjakinja iz Chicopeeja u Massachusettsu. Ona je Powerballov treći najveći dobitnik jackpota. Kada je 2017. osvojila jackpot, njezina je nagrada bila najznačajniji pojedinačni dobitak u povijesti jackpota na lutriji.

Zanimljivo, nakon što je potvrdila svoju pobjedu, nazvala je svog poslodavca i rekla da više neće raditi. Wanczyk je kući odnio 480,5 milijuna dolara nakon odbitka. Barem je osvojila dobar novac, za razliku od španjolske novinarke koja je dala otkaz samo da bi shvatila da je osvojila mršavih 5500 dolara.

6. Powerball: 731,1 milijun dolara

U siječnju 2021. upisan je prvi ovogodišnji jackpot dobitak. Ovaj put, pojedinačna karta iz Marylanda osvojila je 731,1 milijun dolara na Powerball lutriji. Ovo je bio prvi put da su i Mega Millions i Powerballovi jackpotovi istovremeno bili veći od 700 milijuna dolara. Jackpot je zaslužio mjesto u Powerballovoj najveće jackpot Hall of Fame i među jackpotima o kojima se najviše govori na loto stranice i znalci u raspravama o lutriji.

7. Powerball: 687,8 milijuna dolara

2018. Powerball je ponovno ušao u povijest kada su dvije karte kupljene u Iowi i New Yorku osvojile Powerball jackpot od 687,8 milijuna dolara. Ovaj jackpot dobitak uslijedio je samo nekoliko dana nakon što je tiket prodan u Južnoj Karolini osvojio jackpot od 1,537 milijardi dolara Mega Millions.

Gore navedeno je sedam najvećih dobitaka na lutriji u povijesti. Ostali vrijedni spomeni uključuju 685 milijuna dolara (Powerball), 656 milijuna dolara (Mega Millions), 648 milijuna dolara (Mega Millions), 590,5 milijuna dolara (Powerball), 587,5 milijuna dolara (Powerball), 564 milijuna dolara (Powerball), 559,7 milijuna dolara (Powerball) i 543 dolara milijuna (Mega milijuna).

Najnovije vijesti

BetGames lansira svoju inauguralnu online igru ​​lutrije Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansira svoju inauguralnu online igru ​​lutrije Instant Lucky 7

Vijesti