Vijesti

March 8, 2022

Pet čudnih slučajeva dobitnika na lutriji

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Budući da su lutrije postale glavna stvar, dobitnici su nebrojeni. Mega Millions, EuroMillions, Powerball i ostali izvukli su u središte pozornosti nekada nepoznate osobe. Ali onda, ova grupa ima sve vrste likova. Postoje mnoge uspješne priče za dobitnike lota, ali i one čudne. Ovaj članak dijeli pet čudnih priča o dobitnicima na lutriji.

Pet čudnih slučajeva dobitnika na lutriji

Gerald Muswagon

Jedna od najčudnijih loto priča je o Geraldu Muswagonu, dobitniku 10 milijuna dolara na lutriji u izvlačenju 1998. godine. Kada je obiteljski čovjek iz Winnipega dobio nagradu, otišao je u shopping kupujući svojoj obitelji i prijateljima otmjene automobile i ulagao u raskošnu kuću koja je bila u party modu 24/7. Također je bio uključen u nekoliko incidenata sa zakonom, od DUI do seksualnog napada. Naposljetku je bankrotirao i počeo se baviti lošim poslovima kako bi preživio prije nego što je kasnije sebi oduzeo život. Sedam godina nakon što je dobio na lutriji, Muswagon je nestao.

Urooj Khan

Još jedan tragičan završetak bio je Urooj Khan, koji je ubijen zbog svog bogatstva, ali stvarni uzrok njegove smrti otkriven je godinama kasnije. Khan je bio uspješan poslovni čovjek u poslu s kemijskim čišćenjem kada je izvukao milijun dolara na lutriji Illinois u izvlačenju 2012. godine. 

Odlučio je ići na paušalni iznos od 424.500 dolara umjesto rente. Nije ni znao da će novac dovesti do njegovog ubojstva. Nažalost, Khan je umro za manje od mjesec dana nakon što je dobio na lutriji. Zanimljivo je da je umro samo dan nakon što mu je ček poslan poštom. Kasnije je utvrđeno da je ono što je proglašeno prirodnom smrću trovanje cijanidom.

Jack Whittaker

Jackpot na lutriji ne bi trebao biti izvor problema, ali ne i za Jacka Whittakera, dobitnika Powerballa od 314,9 milijuna dolara. U vrijeme kada je osvojio jackpot, Whittaker je vrijedio oko 17 milijuna dolara i živio je prilično dobrim životom kao predsjednik ugovorne tvrtke s najboljim učinkom. Ali kad je unovčio svoj dobitak na lotu, nastao je pakao. 

Navodi se kako Whittaker kaže da nije bilo kontrole pohlepe otkad je dobio na lutriji. Prskao je novac i rasipao ga po striptiz klubovima. Postao je veliki pijanac i često se svađao i sukobljavao sa zakonom. U vrijeme njegove smrti 2020. godine objavljeno je da je Whittaker švorc.

Billie Bob Harrell Jr.

Radnica Home Depota Billie Bob Harrell Jr. vidjela je reklame za loto na TV-u, bilborde, loto stranice, pa čak i novine i postao redovit. Kada je pogodio jackpot od 31 milijun dolara, značilo je da neće nastaviti skladištiti police. Umjesto toga upustio se u pretjeran život, dijeleći novac prijateljima i obitelji, crkvama i dobrotvornim organizacijama. 

Harrell nije shvaćao da je njegov novac ono što svi žele. U prvoj godini stvari su krenule po zlu kada je saznao da više nema novca. Brak mu je počeo propadati, a konačno je morao raditi sitne poslove kako bi sastavio kraj s krajem. Konačno, iz frustracije, Harrell se upucao manje od dvije godine nakon što je dobio na lutriji.

Abraham Shakespeare

Život povremenog radnika Abrahama Shakespearea promijenio se kada je osvojio Florida Lotto unovčivši 17 milijuna od 31 milijuna jackpota. Nevolje su počele kada ga je tužio njegov kolega s kojim je kupio karte. Nažalost, tu nije bio kraj njegovim nevoljama. 

Počeo je bezbrižno prskati novac i samo nekoliko mjeseci nakon dobitka na lutriji, njegova jedina preostala imovina bila je kuća od milijun dolara i nekoliko automobila. Godine 2009. proglašen je izgubljenim, da bi sljedeće godine pronađen mrtav. Poznanica, Dorice Moore, osuđena je za njegovo ubojstvo i osuđena na doživotnu kaznu. Koji je bio njezin motiv? Shakespeareov novac, koji je pronevjerila.

Gore navedene su neke od najčudnijih priča o dobitnicima na lutriji. Još jedna čudna, ali smiješna priča je španjolska novinarka Natalia Escudero. Bila je toliko uzbuđena što je dobila dobitnu kartu da je dala otkaz na TV-u uživo samo da bi shvatila da je osvojila samo 5500 dolara.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Od ispočetka do Jackpota: dobitak žene iz Južne Karoline od 300.000 dolara
2024-04-15

Od ispočetka do Jackpota: dobitak žene iz Južne Karoline od 300.000 dolara

Vijesti