Vijesti

October 15, 2023

Ulaznica za Powerball od 1,76 milijardi dolara prodana u Kaliforniji nakon spajanja svih šest brojeva

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Neizbježno se napokon dogodilo! Dana 12. listopada 2023., jedan listić prodan u Kaliforniji, Sjedinjene Države, osvojio je glavni Powerball jackpot. To se dogodilo nakon što je sretni igrač spojio svih šest brojeva u izvlačenju u srijedu i osvojio jackpot od 1,765 milijardi dolara. Novčana vrijednost jackpota iznosi 774,1 milijun dolara. 

Ulaznica za Powerball od 1,76 milijardi dolara prodana u Kaliforniji nakon spajanja svih šest brojeva

Prema Powerballu, izvlačenje u srijedu, 11. listopada proizvelo je sljedeći skup bijelih kuglica: 22, 24, 40, 52 i 64. Crvena Powerball bila je 10, dok je množitelj Power Playa bio 2x.

Zanimljivo, tvrtka je rekla da je konačan broj prodanih ulaznica premašio oglašenu procjenu, što je rezultiralo jackpotom od 1,765 milijardi dolara u vrijeme izvlačenja. Ova je nagrada druga najveća u povijesti igranja igara na sreću u Sjedinjenim Državama. Nadmašuje ga samo svjetski rekord od 2,04 milijarde dolara Powerball jackpot osvojen u Kaliforniji 7. studenog 2022.

Drew Svitko, predsjednik Grupe proizvoda u Powerball i izvršni direktor Lutrije Pennsylvanije, čestitao je dobitniku rekavši:

"Čestitamo najnovijem Powerball milijarderu i milijunima Powerball igrača koji su osvojili druge novčane nagrade u sinoćnjem izvlačenju. Već 31 godinu neki igrači koji su sanjali o osvajanju Powerball jackpota prkose izgledima i čineći to, pomažu stvaranju ključno financiranje javnih usluga i programa koje podupiru američke lutrije.

"Ako ste kupili Powerball listić tijekom ove igre jackpota, imajte na umu da će dio tog listića ostati u vašoj matičnoj državi kako biste je učinili boljim mjestom za život."

Sretnici lutrija pobjednik može dobiti rentnu nagradu od 1,765 milijardi dolara ili jednokratnu isplatu od 774,1 milijun dolara, oboje prije odbitka poreza. Ako anonimni igrač odabere opciju anuiteta, dobit će nagradu 30 godina, povećavajući se za 5% godišnje.

Kao što se i očekivalo, operater lutrije podsjetio je sudionike diljem Ujedinjene države kako bi još jednom provjerili svoje ulaznice za jednu od devet potencijalnih nagrada. Izvlačenje u srijedu navečer rezultiralo je s više od 5,3 milijuna dobitnih listića diljem zemlje, sa sedam listića iz Kalifornije, Floride, New Yorka, Oklahome i Virginije koji su odgovarali svih pet bijelih kuglica kako bi osvojili nagradu od 2 milijuna dolara. 

Ovo je drugi put zaredom da je glavna nagrada Powerball dosegla milijardu dolara. U srpnju ove godine igrač iz Kalifornije spojio je svih šest brojeva kako bi osvojio Jackpot nagrada od 1,08 milijardi dolara.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, prozvana "Lotto Lorekeeper" na LottoRankeru, koristi svoje pedantne istraživačke vještine i kulturnu dubinu iz Kerale u Indiji kako bi rasvijetlila globalni fenomen lutrije. Opremljena istančanim osjećajem za detalje i sklonošću podacima, zaranja duboko u svijet lutrije, otkrivajući skrivene dragulje i uzorke u trendu.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Najnovije vijesti

Potrošnja na lutriju diljem svijeta: trendovi i utjecaji
2023-11-21

Potrošnja na lutriju diljem svijeta: trendovi i utjecaji

Vijesti