Vijesti

February 13, 2024

Zagovaranje za uklanjanje ograničenja od 50 milijuna funti na prodaju dobrotvorne lutrije: potrebna je hitna akcija za potporu dobrotvornim organizacijama

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Gordonov zastupnik Richard Thomson zalaže se za uklanjanje ograničenja od 50 milijuna funti na godišnju prodaju lutrije u dobrotvorne svrhe. Ovo ograničenje značajno otežava sposobnost lutrija da financiraju dobrotvorne organizacije, što rezultira gubitkom milijuna funti u potpori organizacijama trećeg sektora.

Zagovaranje za uklanjanje ograničenja od 50 milijuna funti na prodaju dobrotvorne lutrije: potrebna je hitna akcija za potporu dobrotvornim organizacijama

Potražnja za financiranjem dobrotvornih organizacija porasla je usred krize troškova života i posljedica pandemije. Međutim, dobrotvorne lutrije jedini su oblik proizvoda za kockanje koji podliježe godišnjim ograničenjima prodaje, namećući nepotrebna ograničenja na sredstva prikupljena za dobre svrhe.

Kako bi riješio ovaj problem, g. Thomson organizirao je operaciju virtualnog financiranja s Narodnom lutrijom poštanskih brojeva za lokalne dobrovoljne organizacije. On također podržava njihovu kampanju kojom se traži od britanske vlade da hitno ukloni ograničenje prodaje od 50 milijuna funti na dobrotvornim lutrijama. Ova je radnja ključna kako bi se osiguralo da dobrotvorne organizacije diljem zemlje ne propuste vitalna sredstva.

Trenutačna gornja granica od 50 milijuna funti predstavlja realno smanjenje od 17,4% zbog visoke inflacije i krize troškova života. Ako ograničenje ostane na mjestu, njegova će vrijednost nastaviti padati svake godine. Predviđa se da će tijekom sljedećih pet godina približno 100 dobrotvornih organizacija koje podržava Narodna lutrija izgubiti više od 175 milijuna funti dodatnog financiranja.

G. Thomson pisao je kancelaru državne blagajne, naglašavajući važnost uklanjanja godišnjeg ograničenja prodaje dobrotvorne lutrije. Naglašava da je nepravedno uskratiti osnovno financiranje dobrim ciljevima koji pružaju usluge ugroženim pojedincima zbog zastarjelih propisa.

Zaključno, imperativ je da ministar financija i vlada Ujedinjenog Kraljevstva poduzmu mjere i ukinu ograničenje prodaje lutrije u dobrotvorne svrhe. Na taj način mogu značajno utjecati na dobrotvorne organizacije i osigurati da dobiju potrebna sredstva za potporu najugroženijim ljudima u društvu.

Ako želite odgovoriti na ovaj članak, svoja razmišljanja možete poslati ovdje i ona mogu biti objavljena u tiskanom izdanju.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. travnja s jackpotom od 115 milijuna dolara
2024-04-23

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. travnja s jackpotom od 115 milijuna dolara

Vijesti