Vodiči

February 28, 2023

Trebate li angažirati odvjetnika za lutriju ako dobijete na lutriji?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Kad biste osvojili loto, mogli biste vjerovati da bi najteži izbor bio odlučiti što ćete prvo kupiti sa svojim dobitkom. Ali činjenica je da ćete trebati pomoć kako biste uštedjeli što više novca za kasniju upotrebu. I prva stvar koju trebate učiniti da dobijete tu pomoć je nazvati odvjetnika za lutriju.

Trebate li angažirati odvjetnika za lutriju ako dobijete na lutriji?

Što je odvjetnik za lutriju?

Prije nego što uopće zatraže jackpot, veliki dobitnici na lutriji moraju donijeti mnoge teške odluke. Kao da stvari već nisu dovoljno komplicirane, svaka jurisdikcija koja organizira lutriju ima pravila za unovčiti dobitni listić i plaćati najmanji mogući iznos poreza. Tada bi pomoć odvjetnika bila korisna.

Dobitnici bi trebali okupiti tim savjetnika, uključujući odvjetnika za lutriju, koji će im pomoći u snalaženju u zakonima prikupljanja nagrade bez pravljenja grešaka koje bi se mogle izbjeći. Najbolji lutrijski odvjetnik može zaštititi nasljedstvo dobitnika i osigurati da njihovi voljeni budu zbrinuti.

Možda vam nije potreban odvjetnik koji se reklamira kao odvjetnik za lutriju, ali trebali biste potražiti nekoga s iskustvom sa značajnim neočekivanim prihodima. Najbolji lutrijski odvjetnici dobro se snalaze u poreznom sustavu, zakladama, oporukama i zaštiti imovine.

Što lutrijski odvjetnici nude primateljima jackpota

Možda nećete biti voljni platiti značajan dio svog dobitka za naknade odvjetnika za lutriju ako ste se upravo dočepali velike svote novca. Međutim, ulaganje u iskusnog odvjetnika je u vašem najboljem interesu. Neke stvari koje odvjetnici lutrije rade za dobitnike jackpota navedene su u nastavku.

Zaštita Vašeg identiteta

Činjenicu da ste dobili na lutriji trebali biste čuvati u strogoj tajnosti kako ne biste postali žrtva parnica, prevaranata i traženja sitnog novca. Međutim, spriječiti da vijest izađe u javnost nije lako. 

U nekim jurisdikcijama dobitnici lutrije mogu ostati anonimni dok traže nagradu. Neke organizacije dopuštaju pobjednicima da podnose zahtjeve pod imenom organizacije, štiteći ih od neželjene pažnje. Kako bi sačuvali svoju privatnost, dobitnici na lutriji trebali bi odabrati iskusnog odvjetnika.

Uspostavljanje trusta je još jedan održiv način za primanje nagrade. Privatnost pobjednika bit će zaštićena, a povjerenje će spriječiti pobjednika da odjednom upropasti svoj dobitak. Odvjetnik lutrije može pomoći pobjedniku da odluči je li zaklada u njegovom najboljem interesu, a ako je tako, može pomoći u njenom osnivanju.

Uspostavljanje pouzdane savjetodavne skupine

Novi dobitnik nagrade na lutriji treba snažan sustav podrške, a ne samo odvjetnika. Također je važno konzultirati se s ovlaštenim javnim računovođom i financijskim planerom koji ima iskustva u radu s neočekivano velikim iznosima novca. Odvjetnik dobitnika na lutriji može ih savjetovati koga još uključiti u svoj savjetodavni tim.

Smjernice o različitim načinima plaćanja

Na nedavnim dobitnicima lutrije je da biraju između paušalnog iznosa i anuiteta. Odvjetnik lutrije moći će ih obavijestiti o svim financijskim i pravnim implikacijama. Oni su u boljoj poziciji da ponude smjernice nego nasumični članci koji se nalaze na internetu jer su upoznati s financijskom situacijom pobjednika.

Sprječavanje osnovnih pogrešaka

Najbolji lutrijski odvjetnik zna opasnosti u koje mogu upasti neoprezni dobitnici lutrije. Odvjetnik može savjetovati kada je najbolje vrijeme za podizanje dobitka, kako pohraniti listiće do tada, kako kontrolirati izdatke i osigurati sigurnost i još mnogo toga. Kako biste izbjegli da postanete žrtva lutrijskog prokletstva, mudro je potražiti savjet odvjetnika za lutriju.

Ukidanje neosnovanih tužbi

Prevaranti često napadaju dobitnike na lutriji jer znaju da imaju veliku svotu novca u banci. Prevaranti se na razne načine pokušavaju domoći novca dobitnika na lutriji, a jedna od njih je i podizanje neozbiljnih tužbi.

Lutrijski odvjetnik u takvim slučajevima brani svoje klijente i savjetuje ih kako se zaštititi od bilo kakvih prijetnji prije nego što se i dogode. Jedan od najboljih povrata na ulaganje u lutrijske odvjetničke naknade je odbacivanje ovih neugodnih tužbi.

Što tražiti od odvjetnika za lutriju

Budući da uspješni ljudi provode toliko vremena sa svojim financijskim timom, ključno je da se osjećaju opušteno i da vjeruju svakom članu. Naravno, odvjetnik mora biti dobro upućen u specifična pitanja s kojima se susreću dobitnici na lutriji.

Nijedan dobitnik na lutriji ne bi trebao obaviti takav poziv neozbiljno. Takozvani lutrijski odvjetnik, Jason Kurland, uhvaćen je 2020. godine u preuzimanju više od 100 milijuna dolara od svojih klijenata i na kraju je optužen. Kako biste izbjegli gubitak novca zbog nepoštenih ljudi, pazite kome ga dajete.

Stvari o kojima treba razmisliti prije angažiranja najboljeg odvjetnika za lutriju uključuju:

Bogato iskustvo

Najbolji odvjetnik za lutriju dobro je upućen u zakonodavstvo o lutriji i ima iskustva u zastupanju drugih velikih dobitnika i onih koji su iznenada pali u financijsku propast. Porezno zakonodavstvo, upravljanje povjerenstvom, upravljanje imovinom i druga financijska pitanja u vašoj nadležnosti trebaju biti unutar njihove kormilarnice.

naknade

Čak i dobitnici jackpota moraju biti oprezni kako bi izbjegli prekomjerno trošenje na naknade odvjetnika lutrije. Ugledni odvjetnik lutrije neće vam ponuditi dio zarade, a vi ne morate odabrati najskupljeg kojega možete pronaći. Poželjno je umjesto toga dogovoriti poštenu satnicu ili honorar. Laffeyeva matrica može biti gruba procjena naknada za pravno zastupanje.

Disciplinska evidencija

Ako je odvjetnik zbog bilo čega disciplinski kažnjen, trebali biste to znati prije nego što ga angažirate. Kako biste provjerili disciplinsku povijest bilo kojeg potencijalnog odvjetnika, možete pretražiti državu po državu na internetu.

Osobnost

Ne biste trebali zanemariti svoj instinkt o odvjetniku za lutriju. Trebali biste imati potpuno povjerenje u svog odvjetnika i uživati u radu s njim. U redu je ako ti i tvoj odvjetnik ne kliknete, čak i ako su izvrsni.

Da biste pronašli najboljeg odvjetnika za lutriju za svoje potrebe, najbolje je intervjuirati više pojedinaca. Ako trebate pomoć u pronalaženju kvalificiranih kandidata, lokalna odvjetnička komora dobro je mjesto za početak. Oni će vas moći uputiti na pravi put.

Završne misli

Nakon osvajanje značajnog jackpota na lutriji, dobivanje kompetentnog odvjetnika za lutriju trebao bi biti glavni prioritet. Prije nego što objavite svoj dobitak bilo kome izvan svoje obitelji i bliskih prijatelja, a posebno prije preuzimanja bilo kakve novčane nagrade, trebali biste potražiti pravni savjet.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Pridružite se lutriji Pompey i podržite Akademiju i zajednicu
2024-02-16

Pridružite se lutriji Pompey i podržite Akademiju i zajednicu

Vijesti