Najbolje online lutrije u Mađarska 2024

Klađenje na lutriju omiljena je aktivnost u slobodno vrijeme među Mađarima. Baš kao i sportsko klađenje, lutrija u Mađarskoj dostupna je online i offline. Bio je monopol nad državnom Szerencsejáték Zrt, uslugom kockanja koja nudi razne igre na sreću, uključujući keno i sportsko klađenje.

Mađarski igrači također sudjeluju u međunarodnim lutrijama, posebice u Eurojackpotu. Mađarska lutrija započela je u 18. stoljeću. To je također bio jedini legalni oblik kockanja koji je postojao u doba komunizma. Ministarstvo financija je tih dana imalo dogovor s bankom OTP. Kada je Szerencsejáték osnovan 1991. godine, postao je jedini dobavljač i distributer mađarskog lota.

Najbolje online lutrije u Mađarska 2024
Online lutrije u Mađarskoj 2024
Online lutrije u Mađarskoj 2024

Online lutrije u Mađarskoj 2024

U posljednjih nekoliko godina, mnogi internetske lutrijske stranice iz drugih zemalja počeli su prihvaćati igrače iz Mađarske. Olakšavaju kockanje s bilo kojeg mjesta olakšavajući sučelja prilagođena mobilnim uređajima. Ali postoje ključna razmatranja koja igrači moraju uzeti u obzir kada biraju najbolju online lutriju:

  • Web stranica mora imati odgovarajuću autorizaciju i akreditaciju od strane globalno priznatog regulatora.
  • Bilo bi korisnije da stranica prihvaća mađarske forinte.
  • Najbolje lutrijske stranice predstavljaju širok izbor lutrija s dobrom kombinacijom nagrada, od mega jackpotova do manjih, redovnih dobitaka.
Online lutrije u Mađarskoj 2024
Povijest lutrije u Mađarskoj

Povijest lutrije u Mađarskoj

Kraljica Maria Teresa Habsburg bila je osoba koja stoji iza provedbe nacionalne lutrije 1752. To je bila prva jurisdikcija za kockanje i uglavnom se usredotočila na lutrije. Konjske utrke i popularne su bile i kartaške igre u 19. stoljeću. Nakon Drugog svjetskog rata većina zemalja istočne Europe usvojila je socijalizam.

Socijalističke ideologije bile su usmjerene na jednakost, ali su snažno obeshrabrivale individualno bogaćenje. Zbog toga su se mnogi oblici kockanja smatrali nezakonitima, osim klađenja na konjske utrke. U to vrijeme nije bilo interneta, pa kockari nisu mogli pristupiti lutriji online. Godine 1947. vlada je donijela Toto Pools za prikupljanje sredstava za Olimpijske igre 1948. godine.

Mađarska nacionalna lutrija ponovno je oživljena 1957. Tako je brzo rasla i nitko od dionika nije govorio o provođenju jednakosti. Mjesečna izvlačenja dala su igračima priliku da steknu vrijednu robu kojoj nisu mogli pristupiti tijekom socijalističke ere. Dobitnici lutrije bili su od vila, stanova, automobila i kućanskih aparata.

U siječnju 2007. Odjel za nadzor priređivanja igara na sreću preuzeo je nadzor nad klađenjem. Zatim su 2011. godine promijenili naziv u Nacionalnu poreznu i carinsku upravu ili NAV.

Prema NAV-u, minimalna zakonska dob za sudjelovanje u igri Hungarian Lotto je 18 godina. Sudionici se prvo moraju registrirati na platformama lutrije.

Lutrija danas u Mađarskoj

Igrači lutrije iz Mađarske uživaju u novim naprednim iLottery igrama iz Szerencsejáték Zrt. i drugi globalni pružatelji usluga. Država je 100% vlasnik tvrtke što joj dopušta upravljanje drugim uslugama kockanja poput sportskog klađenja i kockarnica. Kao i druge javne lutrije u svijetu, Szerencsejáték skuplja znatne prihode za državni proračun. Novac se koristi za programe sporta i socijalne skrbi. U Mađarskoj postoji više od 7.700 ovlaštenih loto prodavača.

Oni koji preferiraju internetsku lutriju trebaju bankovni račun za financiranje svojih listića i primanje mogućih nagrada. Igrači iz inozemstva također su dobrodošli igrati Hatoslottó (Lotto 6) i druge online lutrijske igre Szerencsejátéka. Oni koji nemaju mađarski bankovni račun mogu koristiti usluge trećih strana za kupnju ulaznica.

Budući da je najveći pružatelj usluga lutrije u Mađarskoj, Szerencsejáték prodaje listiće za izvlačenje, sportske oklade i igre s izvlačenjem brojeva. Tvrtka koristi online prodajni kanal i široki maloprodajni kanal kako bi doprla do što većeg broja lutrijskih igrača. Proizvodi lutrije dostupni su putem službene web stranice, SMS-a i telefona.

Trenutno Szerencsejáték nudi šest igara izvlačenja brojeva i oko 15 do 20 igara izvlačenja nagrada. Oko 67% odrasle populacije u Mađarskoj, koja broji pet milijuna igrača, kupuje loto od ove tvrtke. Kao rezultat toga, tvrtka preuzima 50% tržišnog udjela u kockanju.

Povijest lutrije u Mađarskoj
Budućnost lutrije u Mađarskoj

Budućnost lutrije u Mađarskoj

Otkako je vlada 2013. godine uvela novi sustav licenciranja za internetsko kockanje, popularnost internetske lutrije u stalnom je porastu. Ono što je počelo kao ležerna zabava pretvorilo se u kulturu sa stotinama lutrijskih mjesta koja cvjetaju.

Ljubitelji lutrije u Mađarskoj uvijek imaju nešto uzbudljivo za vidjeti na kartama. U suradnji sa Szerencsejátékom, Scientific Games Corporation nedavno je otkrila svoju namjeru jačanja lutrije u Mađarskoj. Očekuje se da će ovaj potez obnoviti cijelu industriju kockanja i povećati prihode.

Organizacija sa sjedištem u Americi, Scientific Games Corporation, vodeći je svjetski dobavljač lutrijskih proizvoda i softvera za kockanje. S radom su započeli 2018., a njihovo je partnerstvo od tada pomoglo Mađarskoj lutriji da poveća prodaju digitalnih ulaznica za 58%. Szerencsejáték je sada postao brzorastuća lutrijska tvrtka u Europi.

Njihova tehnologija igranja dosegla je više od 30 zemalja diljem svijeta. Posvećene odgovornom kockanju, Scientific Games su dizajnirane da daju ono što igrači najviše cijene, tj. interaktivni sadržaj, sigurnost i učinkovitost. Kroz ovo partnerstvo, Mađarska se raduje digitalizaciji svih lutrijskih programa uz ostale proizvode za igre na sreću.

Budućnost lutrije u Mađarskoj
Jesu li lutrije legalne u Mađarskoj?

Jesu li lutrije legalne u Mađarskoj?

Online lutrija je češća u Mađarskoj, iako neki pravni aspekti tek trebaju biti razjašnjeni. Od svih pružatelja igara na sreću očekuje se da dobiju dozvolu za pružanje usluga u Mađarskoj. Plus, moraju dopustiti da država kontrolira upravljanje. Ovo stvara ograničenje opcija koje pružatelji usluga mogu ponuditi mađarskim kladioničarima.

Zakon o lutriji u Mađarskoj

Lutrija u Mađarskoj legalna je od 1991., ali je i dalje pod snažnom kontrolom savezne vlade. Iako u Mađarskoj postoji nekoliko mjesta za klađenje, teško je doći do privatne lutrijske tvrtke. Neka mjesta za kockanje nalikuju poznatim kockarskim odredištima u Las Vegasu.

Kockari mogu pristupiti širokom spektru klasičnih i modernih igara u kladionicama diljem zemlje. Nacionalna lutrija odličan je način za opuštanje, a svatko može sudjelovati u zabavnom igranju bez straha od zakonske kazne ili zatvora.

Svaki privatni operater koji želi pokrenuti tvrtku za online lutriju u Mađarskoj mora platiti visoke naknade za licencu. Budući da je uvjet teško ispuniti, mnogi ljubitelji lutrije u Mađarskoj radije kockaju na najboljim lutrijskim stranicama u inozemstvu. Ove platforme su dostupne na engleskom i mađarskom jeziku. Nadalje, većina njih prihvaća forintu (HUF), eure i američki dolar.

Jesu li lutrije legalne u Mađarskoj?
Lutrija djeluje u Mađarskoj

Lutrija djeluje u Mađarskoj

Odjeljak 3 (1a) Zakona o igrama na sreću XXXIV iz 1991. pojašnjava da su lutrija i sportsko klađenje u Mađarskoj pod monopolom. Zakon dopušta Szerencsejátéku samo vođenje lutrije u zemlji i na internetu. Ali to ne sprječava kockare da pristupe najboljoj online lutriji iz drugih zemalja.

Mađarski igrači stoga mogu birati između raznih lutrija s velikim jackpot nagradama i atraktivne bonuse. Uredba broj 32/2005 Ministarstva financija također daje regulatorne kodove u vezi s dopuštenjem lutrije. Smjernice za odgovornu kontrolu igara na sreću utvrđene su Vladinim zakonom broj 329/2015.

Dobici od bilo koje lutrije organizirane u Mađarskoj se ne oporezuju. No pružatelji lutrijskih aktivnosti u zemlji se oporezuju. Zakon o online lutriji u Mađarskoj donesen u srpnju 2013. predlaže uvođenje neograničenih platformi za online klađenje s petogodišnjom licencom.

Baš kao i sportsko klađenje i bingo, lutrija je licencirana na najviše pet godina. S obzirom na odnos Europske unije prema mađarskoj industriji igara na sreću, promjene bi se mogle dogoditi u skorije vrijeme.

Zakon o online kockanju koji je stupio na snagu 2009. doveo je do otvaranja online kockarnica. Unatoč krutom zakonskom okviru online kockanja, vrlo je mali broj operatera uspio ponuditi oklade mađarskim igračima. Ulagači moraju slijediti stroge odredbe i uvjete prije nego što mogu dobiti licencu.

Lutrija djeluje u Mađarskoj
Omiljene lutrijske igre mađarskih igrača

Omiljene lutrijske igre mađarskih igrača

Uz potpuno razumijevanje zakona o igrama na sreću u Mađarskoj, ljubitelji lota mogu slobodno igrati bez straha da će ih službenici za provođenje zakona uhititi. Mađarska je postala sjajno središte za sve vrste lutrije, s internetskim iskustvom koje donosi uzbuđenje ravno u vaš dom. Ovo su popularne loto igre koje najviše vole mađarski igrači.

EuroJackpot

The Eurojackpot sadrži jackpot nagrade počevši od 10 milijuna eura. Njegovi izgledi za pobjedu su relativno veliki, kao i jackpotovi. Izvlačenja se objavljuju svaki tjedan.

Staviti u

To je vjerojatno najbrža online igra lutrije, koja traje oko pet minuta po ciklusu. Izvlačenja se izvode svaki dan. Igrači moraju unijeti ukupno 12 brojeva - osam iz polja A i četiri iz polja B. Svaka oklada s brojem B polja košta 200 Ft.

Loto 6

Loto 6 jedna je od najjednostavnijih lutrija za mađarske igrače. Dolazi s tipičnom matricom 6/45 bez dodatnih kuglica. Šanse za osvajanje jackpota su 1:8,145,060. Nagrade za jackpot počinju od 60 milijuna Ft i mijenjaju se kroz svako izvlačenje dok se ne proglasi pobjednik. Još tri razine nagrada dolaze s dodatnim šansama za dobitak svaki tjedan.

Loto 5

Još jedna jednostavna lutrija zahtijeva od igrača da izaberu pet brojeva, od 1 do 90. Sudionici imaju priliku osvojiti cijeli jackpot ako upare svih pet brojeva. Izvlačenja se odvijaju tjedno.

Omiljene lutrijske igre mađarskih igrača
Načini plaćanja u Mađarskoj

Načini plaćanja u Mađarskoj

Najbolje lutrijske stranice osiguravaju transparentnost i sigurnost kada je u pitanju plaćanja. Ljubitelji lota iz Mađarske inače koriste Visa, MasterCard, PaySafe Card, Paypal, Neteller i Skrill. Ali druge domaće opcije prihvaćaju HUF, čime se eliminiraju naknade za konverziju.

Visa i MasterCard

Dva pružatelja usluga plaćanja dopuštaju lutrijske transakcije iz Mađara. Poznati su po vrhunskoj sigurnosti i jednostavnosti korištenja.

Digitalni novčanici

Najveći e-novčanici koji dominiraju u uplatama lutrije online su Skrill, PayPal i Neteller. Omogućuju kladioničarima pristup njihovim sredstvima putem interneta, dok svoje bankovne podatke čuvaju u tajnosti. Zahvaljujući njihovom bržem vremenu obrade, većina loto igrača preferira e-novčanike nego kreditne/debitne kartice.

Paysafecard

PaySafeCard je sigurniji od korištenja bankovnog računa. To je jednostavno kartica s prepaid kreditom, tako da ga vlasnik može nadopuniti kad god želi.

Kriptovaluta

Posljednjih nekoliko godina došlo je do porasta broja kripto entuzijasta. Najbolje internetske lutrijske platforme usvojile su digitalne valute kao način plaćanja. Kriptovaluta je decentralizirana i stoga ne zahtijeva posrednika poput banke za obradu transakcija.

Svatko s Bitcoin, Litecoin ili Ethereum novčanikom može kupiti srećke za lutriju online. To je najsigurniji način online plaćanja za aktivnosti kockanja.

Načini plaćanja u Mađarskoj
FAQ

FAQ

1. Je li legalno igrati online lutriju u Mađarskoj?

Lutrija u Mađarskoj je legalna. Igrači ne krše nikakav zakon kada igraju loto preko interneta. Ipak, postoji potreba za odgovarajućom regulacijom. Operateri koji nude lutriju online licencirani su i registrirani u drugim zemljama.

2. Može li se vjerovati internetskim lutrijskim stranicama u Mađarskoj?

Igrači bi trebali vjerovati samo propisno licenciranim stranicama s dobrim recenzijama. Najnovije zakonske promjene u Mađarskoj učinile su internetsku lutriju sigurnijom i transparentnijom. Kao takvi, operateri su sada odgovorniji.

3. Što web mjesto za klađenje čini sigurnim?

Sigurna stranica za kockanje ima SSL certifikat koji je ispred URL-a označen simbolom lokota.

4. Prodaju li najbolje lutrijske listiće u mađarskim forintama?

Većina međunarodnih lutrijskih web stranica trguje listićima u eurima i američkim dolarima. Ali oni koji ciljaju na Mađare prihvaćaju HUF depozite, omogućujući igračima da se klade po trenutnom tečaju.

5. Plaćaju li dobitnici lota porez na dohodak dok igraju online?

Isplate s internetskih lutrijskih stranica oslobođene su poreza u Mađarskoj. Poreze plaćaju pružatelji usluga lutrije, ostavljajući dobitke igrača bez poreza.

6. Koje jezike podržavaju lutrijske stranice?

Svaka stranica navodi svoj jezik na početnoj stranici. Većina lutrijskih stranica dostupna je na engleskom, francuskom, mađarskom, španjolskom itd. Korisnici mogu promijeniti postavke prema svojim jezičnim preferencijama.

FAQ