Vijesti

November 29, 2022

Kako izračunati izglede na lutriji

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Matematički izračuni dobro dolaze kada se ispituje vjerojatnost osvajanja jackpota na lutriji ili drugih nagrada nižeg ranga. Isto tako, većina iskusnih igrača oslanja se na izračune kada se suoči s odlukom koju će lutriju igrati. Informirani izračuni nedvojbeno su jedini način za procjenu vjerojatnosti dobitka na lutriji.

Kako izračunati izglede na lutriji

Formula za izračun lutrijskih omjera može biti malo složena i zahtijeva poznavanje nekih naprednih matematičkih koncepata. Međutim, pouzdan mjesto za rangiranje lutrije dolazi u pomoć igračima koji nisu voljni trpjeti duge kalkulacije prije odabira najbolje online lutrije. Međutim, kladioničari zainteresirani za samostalno izračunavanje mogu slijediti ovaj vodič.

Formula

Varijable koje su potrebne za izračunavanje dobitnih omjera za lutriju su ukupne broj mogućih lutrijskih brojeva (n) i potreban broj odabranih dobitnih lutrijskih brojeva (r).

Formula je n!/r!*(br)! Gdje uskličnik označava funkciju faktorijela.

Jednostavan način za razumijevanje formule je pomoću primjera. Za lutriju koja zahtijeva od igrača da odaberu dva broja od mogućih pet znamenki, dobitak će se izračunati kao 5!/2!*(5-2)! To je 120/12, što je jednako 10. The šanse za dobitak na lutriji tako će biti 1 od 10.

Kada koristiti formulu

Formula se primjenjuje samo kada je igračima dopušteno odabrati brojeve listića bez određenog redoslijeda. Drugim riječima, dobitni listić ima iste brojeve kao oni koji se pojavljuju na izvlačenju. To je bez obzira na redoslijed kojim su brojevi izvučeni. Lutrije s ograničenjem u redoslijedu odabira koriste drugačiju formulu koja je složenija i obično rezultira lošijim izgledima.

Neke lutrije također mogu imati posebna pravila koja formulu čine nevažećom. Na primjer, lutrija može uključivati jedinstveni broj koji se mora izabrati iz zasebnog malog skupa brojeva za glavni dobitak. Formula će se u tom slučaju promijeniti u pogledu pronalaženja stvarne vrijednosti n i r, ali će opća formula ostati ista.

Izračunavanje šanse za odabir dobitnih brojeva

Gore spomenuta formula pokazuje izglede za pobjedu, pod pretpostavkom da igrač kupi samo jedan listić. Međutim, izgledi se povećavaju sa svakom dodatnom kupnjom za isto izvlačenje, zbog čega elitni igrači često kupuju mnogo listića ili pridružite se lutrijskim sindikatima. Primjetno je da je formula za izračun dobitnih vjerojatnosti pri igranju više listića jednostavna. 

Igrači samo trebaju oduzeti broj listića od dobitnih koeficijenata za jedan listić, a zatim rezultat podijeliti s dobitnim koeficijentima za jedan listić.

Povećava li sudjelovanje u mnogim izvlačenjima igračeve izglede za pobjedu?

Rezultati svake izvlačenje lutrije su obično neovisni o prethodnim ishodima. To znači da igranje više puta ne mora nužno povećati šanse za pobjedu u bilo kojem izvlačenju. S druge strane, nekupljanje ulaznice poništava šanse igrača za dobitak. To znači da igranje u više izvlačenja ili lutrija tehnički povećava šanse za dobitak. 

Međutim, matematičke prednosti su pomalo beznačajne u odnosu na izglede za pobjedu u određenom izvlačenju. Stoga trošak kupnje dovoljnog broja ulaznica za postizanje matematičke prednosti također nije vrijedan rizika.

Završne misli

Svi izračuni napravljeni da se odrede izgledi za izmjenu nisu ništa više od brojeva. Igranje lutrije temelji se na sreći, a igrači mogu pobijediti bez obzira na to koliko su dobri ili loši izgledi. Stručnjaci preporučuju da se koeficijenti dobitka koriste samo za odabir prikladnih online lutrija, a ne za donošenje financijskih odluka o tome koliko će se upotrijebiti na listićima. Kladitelji bi također trebali uzeti u obzir troškove kupnje listića u odnosu na dobitne izglede kada biraju lutriju koja nudi odgovarajuće izglede.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Pridružite se lutriji Pompey i podržite Akademiju i zajednicu
2024-02-16

Pridružite se lutriji Pompey i podržite Akademiju i zajednicu

Vijesti