Vodič za igrače o lutriji i kockanju

Vijesti

2022-07-19

Postoji vrlo mala razlika između kockanja i lutrije, koju većina modernih igrača ne razumije. To često dovodi do žestokih rasprava među igračima koji pokušavaju razlikovati to dvoje. Prema zakonskim definicijama, lutrija je igra s relevantnim utvrđenim pravilima u kojoj igrači kupuju ulaznice koje im daju priliku da osvoje novčane nagrade ili bilo koju drugu unaprijed dogovorenu nagradu. 

Vodič za igrače o lutriji i kockanju

Brojne su lutrije dostupne igračima koje mogu uzeti u obzir. Za početnike, platforme za rangiranje lutrije može pomoći igračima odabrati najprikladnije za njih. S druge strane, kockanje se odnosi na međusobnu okladu ili igru koja slijedi utvrđena pravila kako bi se odredila pobjednička strana ili osoba. Sudionici dobrovoljno kupuju ulaznice uz rizik gubitka vrijednosti ulaznica, sa željom da steknu novčane ili druge željene vrijednosti.

Sličnosti zbog kojih igrači uspoređuju lutriju i kockanje

Glavna sličnost između kockanja i lutrije je ta da igrači riskiraju novac, ali imaju šanse da dobiju više ako se njihove opklade ispune. U lutriji, riskirani novac je iznos koji se koristi za kupnju srećki i čekanje na izvlačenje. Isto tako, u kockanju, igrači se klade na ishod utakmice.

Još jedna sličnost je da igrači nemaju načina da odrede ishod, što znači da su i lutrije i kockarski događaji igre čiste sreće.

A koje su razlike?

Glavna razlika između kockanja i lutrije leži u prirodi natjecanja. Čini se da se igrači u lutriji često natječu jedni protiv drugih. To je zato što nagrade koje se nude pobjednicima ovise o iznosu prikupljenom od prodaje ulaznica. Igrači nemaju utjecaja na iznos nagrade. 

Kod kockanja igrači igraju protiv operatera kockanja, a ne protiv drugih igrača. Igrači također imaju šanse utjecati na iznos dobitka odabirom koeficijenata koji im najviše odgovaraju. Postoji nekoliko vrsta kockanja, uključujući sportsko klađenje i casino igre, od kojih sve nude različite načine igranja i koeficijente.

Jesu li lutrije bolje od kockanja?

Prema većini stručnjaka za kockanje, ne postoji jasan način da se utvrdi je li lutrija bolja od kockanja. U idealnom slučaju, sve ovisi o preferencijama i posebnim potrebama igrača. Svi oni nude visoku razinu uzbuđenja, što većina igrača obično traži, osim novčane nagrade.

Razine uzbuđenja koje igrači mogu doživjeti ovise o nekoliko čimbenika. Prvi je mogući iznos novca koji igrači mogu osvojiti. Što je iznos veći, to će iskustvo biti uzbudljivije. Iznos uložen ili korišten za kupnju lutrijskih listića također pridonosi razini uzbuđenja jer ukazuje na iznos koji će igrači izgubiti ako ishodi ne idu kako treba.

Vjerojatnost dobitka je još jedan čimbenik koji doprinosi uzbuđenju koje nude i lutrije i kockanje. Što su šanse za pobjedu veće, to će više igrača biti privučeno i doživjeti višu razinu uzbuđenja. Konačni doprinos faktoru uzbuđenja je vrijeme prije nego što se odredi ishod oklade i koliko će vremena trebati prije nego što igrači mogu ponovno igrati. Što je vrijeme kraće, to će oklada biti uzbudljivija. Igrači također neće imati dovoljno vremena za donošenje racionalnih odluka o ponovnom igranju ako se prilika za ponovno klađenje pruži brzo.

Završne misli

Sudeći prema brojnim mišljenjima, većina igrača lutriju smatra oblikom kockanja, što je tehnički točno. Međutim, postoji jasna razlika koju većina igrača zna, ali ne mora nužno cijeniti. Razlike također nisu toliko važne, pod uvjetom da igrači dobiju ono što žele i uživaju u iskustvu igranja.

Najnovije vijesti

BetGames lansira svoju inauguralnu online igru ​​lutrije Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansira svoju inauguralnu online igru ​​lutrije Instant Lucky 7

Vijesti