Najbolje online lutrije u Slovenija 2024

Slovenski kockari mogu uživati igrajući što više igara na sreću na internetu. I dok kasino igre kao što su rulet, blackjack i baccarat privlače mnoštvo u zemlji, loto igre su šlag na torti. Uspjeh Lutrije Slovenije, poznate i kao Loterija Slovenije, pravi je dokaz činjenice da je ovaj oblik kockanja omiljen mnogim igračima u zemlji.

Slovenija svojim građanima i stanovnicima omogućuje slobodno igranje igrica na internetu, gdje također mogu zgrabiti neke bonuse. To omogućuje igračima da se prepuste širokom spektru igara, uključujući Mega Millions, Powerball i, naravno, EuroJackpot, za koji je Loterija Slovenije počela prodavati listiće 2012. godine.

Najbolje online lutrije u Slovenija 2024
Najbolje online lutrije u Sloveniji 2024

Najbolje online lutrije u Sloveniji 2024

Broj lutrijske stranice na mreži također je porazan. Sve dok stranica ispunjava sve sigurnosne okvire, Slovenci se mogu prijaviti i igrati bez ikakvih problema.

Igranje lutrije je zabavno; ovo je neporeciva činjenica. Osim toga, Slovenci znaju da igrajući te igre mogu izvući određene nagrade, iako niti jedna igra na sreću ne jamči dobitak. A budući da je zakon naklonjen kockarima u Sloveniji, ništa ne sprječava građane da se pridruže sve većoj kockarskoj zajednici diljem svijeta.

Najbolje online lutrije u Sloveniji 2024
Omiljene lutrijske igre slovenskih igrača

Omiljene lutrijske igre slovenskih igrača

Osnovana 1981. godine, Slovenska lutrija nudi igračima razne uzbudljive igre, zbog čega je teško odrediti koja od njih ima najviše sljedbenika. No, iskustvo je pokazalo da Slovenci naginju određenim igrama. Ove igre uključuju sljedeće.

EuroJackpot

Ovo je nedvojbeno najveća i najpopularnija lutrija u portfelju igara Loto Slovenija. Prodaja ulaznica za ovu utakmicu počela je 2012. godine, čime su Slovenci mogli isprobati što znači sudjelovati u paneuropskoj utakmici. To je jedna od onih igara koje daju EuroMillions trčanje za svojim novcem.

Od svog lansiranja ova je igra privukla mnoge zemlje, uključujući Njemačku, Estoniju, Italiju, Nizozemsku, Dansku i Finsku. Danas u EuroJackpotu sudjeluje najmanje 18 zemalja.

The EuroJackpot glavna nagrada može porasti na 90 milijuna eura, koju su u nekoliko navrata osvojili igrači iz raznih zemalja sudionica. Najveći dobitak koji je neki Slovenac osvojio u ovoj igri iznosi 28,2 milijuna eura, što se dogodilo 2014. Od 2022. ovaj dobitak također drži rekord za najveći jackpot ikad osvojen u povijesti Loterije Slovenije. Izvlačenja se održavaju svakog petka u tjednu u Helsinkiju.

Omiljene lutrijske igre slovenskih igrača
Loto 7/39

Loto 7/39

Ovo je vrhunska interna lutrija u ponudi igara Loterije Slovenije. To je standardna jackpot igra predstavljena 1962. godine pod originalnim imenom Lotko, i to je bila najbrža igra koju je ponuditelj pustio u prodaju. Igra koristi klasičnu matricu 7/39, što znači da igrači moraju odabrati svojih sedam sretnih brojeva u rasponu od jedan do 39.

Ako igrači točno upare svih sedam brojeva, osvajaju glavnu nagradu Loto 7/39. Nagrada počinje s 250.000 eura i povećava se sve dok je ne osvojite. Međutim, gornja granica jackpota od 5 milijuna eura uvedena je 2014., što znači da nagrada ne može biti veća od te brojke. Izvlačenja Loto 7/39 održavaju se dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom.

Vikinglotto

Kao EuroJackpot, Vikinglotto je još jedna multinacionalna igra koju nudi Loterija Slovenije. Igru je 1993. pokrenulo pet skandinavskih nacija: Island, Danska, Norveška, Švedska i Finska. Druge zemlje poput Litve, Latvije, Estonije i naravno Slovenije kasnije su slijedile taj primjer, a Loterija je počela nuditi listiće za igru krajem 2017. godine.

Jackpot za ovu igru počinje s 3 milijuna eura i može narasti do 35 milijuna eura (gornja granica), a izvlačenja se održavaju jednom tjedno srijedom. Jackpot se vrti svaki tjedan dok ga netko ne osvoji.

Ostale igre Loterije Slovenije

  • Srečka
  • Tiki Taka
  • Astro
  • 3x3
  • 3x3 plus 6
  • Deteljica
Loto 7/39
Načini plaćanja lutrije u Sloveniji

Načini plaćanja lutrije u Sloveniji

Kada tražite bilo kojeg pružatelja igara na sreću, jedan od čimbenika koji treba uzeti u obzir su dostupna rješenja plaćanja. I neće svi pružatelji prihvatiti ista plaćanja; stoga nema ničeg iznenađujućeg u tome mogućnosti plaćanja lutrije u Sloveniji razlikuju se prema pružatelju usluga. Srećom, postoji samo jedan legalni pružatelj usluga u zemlji, tako da nema značajnih varijacija.

Postoje neke standardne metode depozita koje se koriste u Sloveniji. Na primjer, jednostavno je koristiti kreditne i debitne kartice kao što su Visa i Mastercard.

S karticama koje su izravno povezane s bankovnim računom korisnika, to znači da igrači mogu lako koristiti novac na svom računu za kockanje na mreži bez posjete banci ili bankomatu. Sve što trebaju je dati podatke o kartici, a pružatelj igara na sreću skinut će novac s računa.

Alternative karticama uključuju e-novčanike kao što su PayPal, Skrill, Neteller i VALU Moneta. Poznato je da su sigurnije od kartica jer igrači ne moraju dati svoje osjetljive bankovne podatke. Osim toga, brži su i isplativiji od kartica. Ostale metode koje brzo dobivaju na popularnosti u Sloveniji uključuju Bitcoin, Ethereum i Litecoin.

Načini plaćanja lutrije u Sloveniji
Povijest lutrije u Sloveniji

Povijest lutrije u Sloveniji

Igre na sreću u Sloveniji datiraju iz davne 1890. godine. Tada je nastala lutrija Srpskog narodnog razreda. Međutim, to je moralo privremeno prestati kako bi se otvorio put Prvom svjetskom ratu. Kasnije se ponovno pojavilo diljem Jugoslavije.

Nacionalna klasna lutrija promijenila je ime u Jugoslavenska lutrija 1952. Djelovala je do formiranja Zavoda za lutriju Slovenije 1972. Potonji će se 1981. preimenovati u Loterija Slovenije. Slovenija.

Danas pružatelj nudi mnogo igara, uključujući Loto Slovenija (Loto 7/39), koji je postojao još 1962. godine, ali je još uvijek popularan kao i uvijek. 2001. igri je dodan novi remi-win-dram. Igra će biti dodatno poboljšana 2008. nakon uvođenja Loto PLUS.

Pridruživanje EuroJackpotu i Vikinglottou

Loterija Slovenije pridružila se EuroJackpotu, multinacionalnoj igri, u ožujku 2012., dajući Slovencima priliku da okušaju svoju sreću u igri. U 2017. pružatelj se pridružio baltičkim/nordijskim zemljama u ponudi Vikinglotto.

Povijest lutrije u Sloveniji
Lutrija danas u Sloveniji

Lutrija danas u Sloveniji

Vrijedi naglasiti da je lutrija u Sloveniji državni monopol. Monopolistička situacija stvorena je donošenjem Zakona o igrama na sreću iz 1995. godine, kojim je Loterija jedina ovlaštena priređivati igre na sreću u ime države. Ovo je možda najznačajnija promjena koja se dogodila na lutrijskoj sceni u zemlji.

Zakon je izmijenjen 2013. kako bi pružatelju dao još jedno ekskluzivno pravo da nudi igre online. Međutim, postoje mnoge offshore stranice na kojima Slovenci koji ne žele igrati igre na sreću mogu pristupiti nekima od najboljih online lutrija. Ipak bi trebali paziti da ne budu uhvaćeni.

Lutrija danas u Sloveniji
Budućnost lutrije u Sloveniji

Budućnost lutrije u Sloveniji

Budući da je Luterija jedini pružatelj usluga u zemlji, moglo bi se pomisliti da će se državni monopol vjerojatno nastaviti u doglednoj budućnosti. Međutim, treba imati na umu da se Slovenija pridružila Europskoj uniji 2004. godine, signalizirajući značajnu promjenu paradigme u svom političkom vodstvu. To je imalo različite implikacije, dotičući se trgovine i gospodarstva općenito.

Uz zahtjev Europske komisije da države članice EU-a usvoje zakone koji bi stranim priređivačima igara na sreću omogućili vođenje legalnih internetskih poslova na njihovom teritoriju, očekuje se da će Slovenija otvoriti svoje tržište internetske lutrije privatnim priređivačima iz drugih zemalja. Stoga će se pravni okvir za kockanje u Sloveniji promijeniti u bliskoj budućnosti, dajući kockarima mnoštvo web platformi na izbor.

Budućnost lutrije u Sloveniji
Jesu li lutrije legalne u Sloveniji?

Jesu li lutrije legalne u Sloveniji?

Lutrije su u Sloveniji legalne od osnutka države. Zapravo, ovaj oblik kockanja bio je legalan i u Austro-Ugarskom Carstvu i u Jugoslaviji, političkim entitetima u kojima je Slovenija bila dio prije stjecanja neovisnosti.

Zakonodavstvo o lutriji u Sloveniji

U zemlji postoji samo jedan legalni pružatelj lutrije: Loterija Slovenije, monopol pod kontrolom države. Pružatelj nudi širok raspon igara, uključujući EuroJackpot, 3x3 plus 6, Vikinglotto i Super Loto. Slovenci također mogu pristupiti ovim igrama na internetskoj platformi pružatelja. Online lutrija u Sloveniji pokriva i internetske srećke za struganje i instant igre, koje su primarni oblici legalnog internetskog kockanja u zemlji od 2022. godine.

Bitno je istaknuti da je vlasništvo nad slovenskom nacionalnom lutrijom podijeljeno među različitim dionicima, a Slovenski nacionalni savjet invalidskih organizacija ima lavovski udio od 40%. Država ima 15 posto, a zaposlenici 10 posto. Ostatak pripada nekoliko investicijskih skupina.

Jesu li lutrije legalne u Sloveniji?
Offshore online lutrijske platforme

Offshore online lutrijske platforme

Dok se slovenski monopol oko kockanja proteže i na internetske lutrijske stranice, slovenska vlada je svjesna da bi neki stanovnici mogli htjeti igrati na međunarodnim stranicama. Osim toga, zemlja prima tisuće posjetitelja, od kojih bi neki možda željeli pristupiti stranicama za igre koje se nalaze negdje drugdje.

Dakle, slovenski igrači smiju sudjelovati u stranim izvlačenjima lutrije, iako to zakon ne dopušta. S obzirom da se vlada nije žestoko borila protiv ovih stranica, stanovnici se osjećaju ohrabreni pristupiti međunarodnim platformama za igre i prepustiti se zabavi.

Offshore online lutrijske platforme
Zakoni o lutriji u Sloveniji

Zakoni o lutriji u Sloveniji

Što se tiče kockanja u cjelini, pravni okvir Slovenije temelji se na Zakonu o igrama na sreću, usvojenom 1995. Prema tom zakonu, nitko nije smio voditi posao lutrije ako nije imao dozvolu. Istodobno, niti jedan privatni investitor nije imao pravo na licencu. Time je Slovencima ostala Nacionalna lutrija koju vodi državno poduzeće Loterija Slovenije.

Zakon o igrama na sreću izmijenjen je 2013. kako bi omogućio online kockanje. Međutim, izmijenjena verzija zakona i dalje je onemogućavala registraciju privatnih pružatelja usluga u Sloveniji. Kao rezultat toga, Loterija Slovenije ostaje jedini licencirani pružatelj web lutrije u državi.

Igrači mogu pristupiti mrežnim platformama pružatelja usluga i igrati desetke igara koje su im dostupne. No, kao što je već spomenuto, slovenske vlasti učinile su malo da ograniče pristup offshore lutrijskim stranicama; stoga su ove platforme također opcija za igrače koji vole međunarodnu atmosferu.

Zakoni o lutriji u Sloveniji
FAQ

FAQ

Jesu li lutrije legalne u Sloveniji?

Igranje lutrije u Sloveniji je legalno. Međutim, stanovnici Slovenije smiju igrati samo s Loterijom Slovenije, pružateljem usluga u državnom vlasništvu s monopolom pružanja igara na sreću u zemlji.

Mogu li Slovenci igrati na offshore stranicama?

Dok slovenski zakon o igrama na sreću zabranjuje građanima da igraju na offshore lutrijskim mjestima, postoji mnogo takvih platformi koje prihvaćaju igrače iz Slovenije. Dakle, Slovenci im mogu pristupiti i igrati sve dok su anonimni.

Kako odabrati najbolja mjesta za loto online u Sloveniji?

Odabir najboljih mjesta u Sloveniji uključuje višestruka razmatranja. Između ostalih čimbenika, potrebno je provjeriti sigurnost (licenca), načine plaćanja, dostupne igre i mogućnosti korisničke podrške.

Jesu li ishodi lutrije namješteni?

Mora se shvatiti da se rezultati lutrije temelje na generiranju nasumičnog broja; dakle, ne postoji način na koji se mogu namjestiti.

Koje su najpopularnije loto igre u Sloveniji?

Popularne igre u Sloveniji uključuju Loto 7/39, EuroJackpot i Vikinglotto. Slovenci također vole 3x3, 3x3 plus 6, Asto, Tiki Taka i mnoge druge.

FAQ