Vijesti

October 2, 2023

Nagrada od 1,04 milijarde dolara dostupna je nakon posljednjeg izvlačenja Powerballa

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Nakon izvlačenja održanog 30. rujna 2023., Powerball jackpot premašio je zapanjujuću granicu od 1 milijarde dolara. To je bilo nakon što je jackpot ostao nezatražen i dosegnuo 1,04 milijarde dolara, s novčanom vrijednošću od 478,2 milijuna dolara za sljedeće izvlačenje u ponedjeljak navečer.

Nagrada od 1,04 milijarde dolara dostupna je nakon posljednjeg izvlačenja Powerballa

Nijedan listić nije imao svih šest brojeva u Powerball izvlačenju u subotu. Dobitni brojevi bili su 19, 30, 37, 44, 46 (bijele kuglice) i 22 (crvena Powerball). Također, Power Play množitelj je bio 2X.

Ali izvlačenje je predstavljalo radostan trenutak za više od 2,5 milijuna ulaznica u Ujedinjene države. Od ovog zapanjujućeg broja, pet listića poklopilo se sa svih pet bijelih kuglica da bi svaka osvojila milijun dolara.

Dvije druge listiće, prodane u Indiani i Sjevernoj Karolini, imale su istu kombinaciju bijele kuglice i zaradile su 2 milijuna dolara sa značajkom Power Play, koja košta dodatnih 1 dolar po igri. Ostali značajni dobici uključivali su 55 listića koji su osvojili po 50.000 dolara i devet listića koji su osvojili po 100.000 dolara.

Glavna nagrada Powerball posljednji je put osvojena 19. srpnja, kada je dobitni listić u Kaliforniji imao iste brojeve za svih pet bijelih i crvenih kuglica, što je rezultiralo Jackpot od 1,08 milijardi dolara. Od tada nitko nije osvojio jackpot za 32 uzastopna izvlačenja.

Ova nagrada je drugi najveći jackpot u lutrijska igra ove godine i četvrti po veličini u cijeloj povijesti igre na sreću. Edwin Castro, bivši učenik javne škole iz Kalifornije, Sjedinjene Države, drži rekord za najveći Powerball dobitak nakon što je osvojio 2 milijarde dolara krajem prošle godine.

Ako sretni Powerball igrač osvoji jackpot u ponedjeljak, imat će ove dvije mogućnosti:

  • Osvojite nagradu u iznosu od procijenjenih 1,04 milijuna dolara u anuitiziranim isplatama
  • Uzmimo paušalni iznos procijenjen na 478,2 milijuna dolara

U prvom slučaju, operater lutrije kaže da će igrač dobiti trenutnu isplatu, a zatim 29 godišnjih isplata koje će se povećavati za 5%. Procjene za dvije opcije ne uključuju poreze.

Ulaznica za Powerball košta 2 dolara i dostupna je u 45 država, District of Columbia, Puerto Rico i Američkim Djevičanskim otocima. Izvlačenja se prenose uživo iz studija za izvlačenje Lutrije Floride u Tallahasseeju u ponedjeljak, srijedu i subotu u 10:59 EST. Igrači također mogu pratiti izvlačenje lutrije na web stranici Powerball.com.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Desetljeće snova: Kako osvajanje £10,000 mjesečno tijekom 30 godina mijenja živote
2024-05-07

Desetljeće snova: Kako osvajanje £10,000 mjesečno tijekom 30 godina mijenja živote

Vijesti