Vijesti

October 15, 2023

Ulaznica za Powerball od 1,76 milijardi dolara prodana u Kaliforniji nakon spajanja svih šest brojeva

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Neizbježno se napokon dogodilo! Dana 12. listopada 2023., jedan listić prodan u Kaliforniji, Sjedinjene Države, osvojio je glavni Powerball jackpot. To se dogodilo nakon što je sretni igrač spojio svih šest brojeva u izvlačenju u srijedu i osvojio jackpot od 1,765 milijardi dolara. Novčana vrijednost jackpota iznosi 774,1 milijun dolara. 

Ulaznica za Powerball od 1,76 milijardi dolara prodana u Kaliforniji nakon spajanja svih šest brojeva

Prema Powerballu, izvlačenje u srijedu, 11. listopada proizvelo je sljedeći skup bijelih kuglica: 22, 24, 40, 52 i 64. Crvena Powerball bila je 10, dok je množitelj Power Playa bio 2x.

Zanimljivo, tvrtka je rekla da je konačan broj prodanih ulaznica premašio oglašenu procjenu, što je rezultiralo jackpotom od 1,765 milijardi dolara u vrijeme izvlačenja. Ova je nagrada druga najveća u povijesti igranja igara na sreću u Sjedinjenim Državama. Nadmašuje ga samo svjetski rekord od 2,04 milijarde dolara Powerball jackpot osvojen u Kaliforniji 7. studenog 2022.

Drew Svitko, predsjednik Grupe proizvoda u Powerball i izvršni direktor Lutrije Pennsylvanije, čestitao je dobitniku rekavši:

"Čestitamo najnovijem Powerball milijarderu i milijunima Powerball igrača koji su osvojili druge novčane nagrade u sinoćnjem izvlačenju. Već 31 godinu neki igrači koji su sanjali o osvajanju Powerball jackpota prkose izgledima i čineći to, pomažu stvaranju ključno financiranje javnih usluga i programa koje podupiru američke lutrije.

"Ako ste kupili Powerball listić tijekom ove igre jackpota, imajte na umu da će dio tog listića ostati u vašoj matičnoj državi kako biste je učinili boljim mjestom za život."

Sretnici lutrija pobjednik može dobiti rentnu nagradu od 1,765 milijardi dolara ili jednokratnu isplatu od 774,1 milijun dolara, oboje prije odbitka poreza. Ako anonimni igrač odabere opciju anuiteta, dobit će nagradu 30 godina, povećavajući se za 5% godišnje.

Kao što se i očekivalo, operater lutrije podsjetio je sudionike diljem Ujedinjene države kako bi još jednom provjerili svoje ulaznice za jednu od devet potencijalnih nagrada. Izvlačenje u srijedu navečer rezultiralo je s više od 5,3 milijuna dobitnih listića diljem zemlje, sa sedam listića iz Kalifornije, Floride, New Yorka, Oklahome i Virginije koji su odgovarali svih pet bijelih kuglica kako bi osvojili nagradu od 2 milijuna dolara. 

Ovo je drugi put zaredom da je glavna nagrada Powerball dosegla milijardu dolara. U srpnju ove godine igrač iz Kalifornije spojio je svih šest brojeva kako bi osvojio Jackpot nagrada od 1,08 milijardi dolara.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Desetljeće snova: Kako osvajanje £10,000 mjesečno tijekom 30 godina mijenja živote
2024-05-07

Desetljeće snova: Kako osvajanje £10,000 mjesečno tijekom 30 godina mijenja živote

Vijesti