Najbolje online lutrije u Ujedinjeno Kraljevstvo 2024

Kupnja srećki je iznimno popularna u Engleskoj. Zapravo, više od 70% Britanaca redovito kupuje karte. Za samo dvije funte igrač ima priliku osvojiti unosan jackpot. Nacionalna lutrija ima niz popularnih igara, kojima upravlja Camelot UK, tvrtka licencirana od strane komisije za kockanje u zemlji.

Još jedna prednost za već ekspanzivnu prodaju ulaznica je to što su lutrije isključene iz zakona koji ograničava kockanje na stanovnike mlađe od 18 godina. Britanci od 16 godina mogu kupiti srećke. Dobitnici mogu odabrati paušalna plaćanja, atraktivan bonus za bolje koji ne moraju prihvaćati obročna plaćanja.

Najbolje online lutrije u Ujedinjeno Kraljevstvo 2024
Povijest lutrije u Velikoj Britaniji
Povijest lutrije u Velikoj Britaniji

Povijest lutrije u Velikoj Britaniji

Engleska je pokrenula nacionalnu lutriju 1566. – 1569. nakon što je kraljica Elizabeta odabrala lutriju kao sredstvo za prikupljanje sredstava za popravke luke. Stanovnici koji su si mogli priuštiti srećke nisu vjerovali vladi i smatrali su tu zabavu nemoralnom.

U to vrijeme kockari su kupili samo 10% od dostupnih 400.000 listića. Sljedećih desetljeća engleska je vlada prodala prava za lutrijske listiće brokerima. Brokeri su angažirali trkače da prodaju ulaznice. Često su brokeri prodavali dionice listića onim kockarima koji su se htjeli kladiti, ali nisu imali novca za punu cijenu listića.

Osim javnih lutrija, privatne lutrije također su prikupljale novac za dobre svrhe. Na primjer, jedna je lutrija prikupila novac za pomoć skupini da se smjesti u Jamestown u Americi. Do 1826., nakon 250 godina rada, vlada je odustala od lutrije, što su kritičari i neke parlamentarne frakcije ismijavali.

Povijest lutrije u Velikoj Britaniji
Lutrija danas u Engleskoj

Lutrija danas u Engleskoj

Današnja lutrijska klima u Ujedinjenom Kraljevstvu uvelike se razlikuje od skromnih početaka. Najpopularnija lutrija u Britaniji započela je 1994., pod nazivom Nacionalna lutrija Ujedinjenog Kraljevstva. 2002. godine mijenja naziv u Loto. Igrači biraju šest brojeva od 1 do 50 ili prihvaćaju nasumične brojeve za samo £2 po redu.

Kladilac može kupiti čak sedam linija za svaki listić i kupiti do 10 listića u jednoj kupnji. Srećke su dostupne svaki dan online, u poštanskim uredima i kod nekoliko lokalnih prodavača.

Do 2005. Komisija za igre na sreću Ujedinjenog Kraljevstva regulirala je licencirane objekte za igre na sreću u Engleskoj. Pokrenuta kako bi zaštitila kladioničare i operatere, Komisija se pridržava strogih zakona i pažljivo pregledava tvrtke prije izdavanja licence za rad unutar granica Ujedinjenog Kraljevstva.

Za kladioničare, lutrija nudi priliku da dobiju značajan novac za malu investiciju. Dobitnici trebaju samo spojiti šest brojeva kako bi osvojili glavnu lutriju. U slučaju više dobitnika, nagrada se dijeli na jednake dijelove.

Počevši od £5 milijuna za subotu i £2,5 milijuna za izvlačenje u srijedu, pot se skuplja do sljedećeg izvlačenja, ako nitko ne pobijedi. Nakon što jackpot dosegne više od 22 milijuna funti, skupit će se posljednje vrijeme prije nego što regulatori podijele nagradu među kladiteljima koji su odabrali brojeve koji se najviše podudaraju.

Lutrija danas u Engleskoj
Omiljene lutrijske igre britanskih igrača

Omiljene lutrijske igre britanskih igrača

Online Instant Dobici

Za igrače koji traže trenutni dobitak, ulaznica su online trenutni dobici. Neke igre s trenutnim dobitkom su poput strugalica, a druge uključuju interaktivno igranje, poput bacanja kockica. Zasnovana isključivo na sreći, igra ne zahtijeva nikakve vještine ili mentalnu oštroumnost za pobjedu.

Igrači se registriraju za igru Instant Win. Sudionici mogu 'kupiti' ili 'probati'. Isprobajte igre koje su besplatne, ne zahtijevaju plaćanje niti isplatu. Međutim, cijena igranja igara za iskorištavanje šanse za dobitak varira do £5. U igri s trenutnim dobitkom od £5, igrač riskira osvajanje milijun funti.

Loto HotPicks

Jedan vrući listić je Lotto HotPicks. Fleksibilnost je ključna za privlačnost, budući da kladioničari mogu birati između 1 do 5 brojeva. Odabir Pick 5 ili Pick 1 košta igrača samo £1 po liniji. Subotom i srijedom HotPicks izvlači dobitne brojeve. Dobitni listići moraju odgovarati svim brojevima.

grmljavina

Thunderball nudi kladioničarima priliku za pola milijuna za samo £1. Uz izvlačenja u subotu, petak i srijedu, igrači kupuju listiće s pet brojeva od 1 do 39, plus Thunderball broj odabran od brojeva 1 do 14.

Lucky Dip je također dostupan za Thunderball, dajući potrošačima mogućnost kupnje karte s nasumičnim brojem. Kao i u drugim igrama, igrači mogu koristiti svih sedam linija po listiću, s ograničenjem kupnje od 10 listića - najveće nagradne granice Thunderballa na £500,000.

EuroMillions

EuroMillions privlači igrače iz cijelog svijeta. Igrači kupuju ulaznice iz Irske, Belgije, Monaka, Španjolske i niza drugih zemalja. Nije ni čudo da je nagrada pretjerana, jer pobjednici u nekim slučajevima kući odnesu 174 milijuna funti. Ljudi plaćaju £2,50 po liniji za karte tijekom cijelog tjedna, nadajući se da će osvojiti jackpot u utorak i petak navečer.

Sa sedam linija na listiću i ograničenjem od 10 listića za igrače koji se odluče kladiti na više listića, igrači diljem svijeta potiču eksponencijalni rast jackpotova. Ulaznice su dostupne na mobilnim aplikacijama, na web stranicama lutrije ili u prodavačima diljem zemlje do 19:30 na večer izvlačenja.

Odabirom pet brojeva od 1 do 50, plus nekoliko sretnih zvjezdica brojeva od 1 do 12, kladitelji mogu ući i dobiti. Neki više vole Lucky Dip, postupak odabira nasumičnog broja. Dobitnici spajaju i glavni i sretni broj zvijezde kako bi osvojili nagradu.

Omiljene lutrijske igre britanskih igrača
Načini plaćanja u Engleskoj

Načini plaćanja u Engleskoj

Gotovina i kredit

Gotovina je kralj kada je riječ o lutriji Ujedinjenog Kraljevstva. Zapravo, godinama su regulatori zahtijevali gotovinu za kupnju srećke ili kartice za struganje. Budući da je sada dostupno više lutrija i da su mnogi građani prisiljeni ostati kod kuće zbog pandemije, način kupnje srećki se razvija.

Iako kladitelji i dalje mogu kupovati listiće u više od 5000 poštanskih ureda i prodavača diljem regije, srećke su sada dostupne i online. Camelotova stranica nudi igračima mogućnost kupnje listića Daily Play, EuroMillions, Thunderball i UK Lotto. Ako koriste britansku debitnu karticu, igrači koji pobijede dobivaju dobitke vraćene na debitnu karticu korištenu za kupnju listića.

Izravno zaduženje

Inovativan način plaćanja za Nacionalnu lutriju uključuje opciju izravnog terećenja. Uz bankovni račun, igrači mogu dopustiti jednom mjesečno zaduženje za plaćanje srećki. Nema dodatnih naknada. Jednostavno odaberite igru. EuroMillions, Thunderball i Lotto prihvaćaju plaćanja izravnim zaduženjem. Odaberite brojeve ili odaberite slučajni Lucky Dip. Odaberite dane izvlačenja za svaku favoriziranu igru. Odaberite kontinuirano, izravno zaduženje online.

Nakon registracije i unosa podataka o plaćanju, igrači s izravnim zaduženjem spremni su. Uplate za kupnju srećki nastavljaju se automatski i kontinuirano sve dok igrač ne obavijesti Nacionalnu lutriju o želji da otkaže autorizaciju izravnog terećenja.

Načini plaćanja u Engleskoj
Budućnost lutrije u Engleskoj

Budućnost lutrije u Engleskoj

Od 2020. pandemija Covid-19 stvorila je situaciju koja je prisilila posjetitelje kasina unutra. Neki od tih kladioničara okrenuli su se lutriji, što značajno pridonosi rastu online kockanja. Kao rezultat toga, Komisija preispituje svoje politike kako bi razumjela kako najbolje zadovoljiti potražnju za kockanjem za online kladioničare.

Regulatori su već krenuli prema strožim procesima provjere dobi za kockare. Kao popularnost od kupnja lutrijskih listića putem interneta nastavlja širiti, Britanci se suočavaju s ružnoćom ovisnosti o kockanju. Neke politike imaju za cilj suzbijanje ovisnosti za one koji nisu u stanju sami nadzirati ponašanje.

U nadolazećim godinama, stroži propisi mogli bi utjecati na tržište, budući da Komisija nastoji zadržati čvrstu vlast nad politikama koje su uspostavljene za zaštitu Britanaca i objekata koji prodaju srećke. Visoke novčane kazne čekaju one koji se ne pridržavaju britanskih propisa o klađenju. Potencijal tržišta potiču Britanci koji traže zabavu i nadaju se osvojiti velike svote novca.

Budućnost lutrije u Engleskoj
Jesu li lutrije legalne u Engleskoj?

Jesu li lutrije legalne u Engleskoj?

Godine 1993. Nacionalni zakon o lutriji Ujedinjenog Kraljevstva postavio je okvir za reguliranje infrastrukture lutrije u Engleskoj. Lutrija je važan aspekt britanskog društva iz pravne perspektive. Do 1994. prva lutrija održana je u studenom. Osnovana za prikupljanje sredstava za dobre svrhe, lutrija je prikupila više od 35 milijardi funti od svog osnutka i isplatila potrošačima više od 59 milijardi funti u nagradnom novcu.

Zakonom o nacionalnoj lutriji osnovan je prvi ured Nacionalne lutrije koji upravlja raspodjelom prihoda od lutrije. Camelot je osvojio prvu britansku licencu za lutriju u konkurentnom procesu nadmetanja. Nacionalni ured za lutriju Ujedinjenog Kraljevstva regulira lutriju putem nacionalne komisije osnovane 1999. Godine 2005. parlament je donio Zakon o kockanju kako bi kontrolirao sve igre na sreću, prenoseći ovlasti na lokalne vlasti.

Do 2006. Zakon je otvorio put osnivanju Povjerenstva za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva, koje je 2013. preuzelo kontrolu nad regulatornim dužnostima za lutriju kada je preuzelo odgovornosti Nacionalnog povjerenstva za lutriju. Komisija štiti potrošače, regulira tvrtke, pregledava operatere i osigurava da se najveći prihodi raspodijele u dobre svrhe.

Licenciranje

Godine 2007. Komisija za igre na sreću izdala je Camelotu obnovljenu licencu za upravljanje lutrijom. Čak i uz postupak nadmetanja, tvrtka je osvojila svoju treću licencu 2009. Iako su regulatori predviđali da će licenca trajati samo deset godina. Produžen je do 2023.

U početku u vlasništvu četiri investitora, uključujući Fujitsu Services i Royal Mail Enterprises, izvorni vlasnici Camelota su od tada prodali dionice mirovinskom planu za učitelje Ontarija.

Ostale Camelotove dužnosti uključuju marketing novih lutrijskih proizvoda, dizajniranje igara i zaštitu potrošača. U znak priznanja uspjeha Camelota, Britanija nastavlja obnavljati ugovor s tvrtkom i priznaje njezin uspjeh u ostvarivanju bitnog prikupljanja sredstava za vitalne svrhe, uključujući 500 milijuna funti prikupljenih 2012. za Olimpijske igre u Londonu.

Jesu li lutrije legalne u Engleskoj?
Pitanja

Pitanja

Koje su lutrijske igre dostupne u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Britancima su dostupne razne lutrijske igre. Loto je popularan u Engleskoj, ali EuroMillions dopire do igrača diljem svijeta, donoseći visoke iznose jackpota. Britanci također biraju karte za struganje Instant Win, Thunderball i Lotto Hotpicks. Sve glavne lutrijske igre u Ujedinjenom Kraljevstvu nude značajne nagrade pobjednicima. Kako bi se kladili, igrači biraju željene brojeve, nadajući se da će odgovarati dobitnim brojevima za svako izvlačenje na lutriji.

Koliko se prihoda od lutrije dijeli u dobre svrhe?

Nacionalna lutrija Ujedinjenog Kraljevstva zadržava samo 1% prihoda od lutrije. 95% se dijeli dobitnicima lutrije i dobrim ciljevima. 4% primjenjuje se na izravnanje operativnih troškova. Kao jedna od najučinkovitijih i najučinkovitijih lutrijskih ustanova na globalnoj razini, lutrija Ujedinjenog Kraljevstva koristi prihode kako bi napravila razliku u cijeloj zemlji.

U 2017. projekti iz umjetnosti, sporta, očuvanja baštine, zdravlja, okoliša i obrazovanja dobili su postotak prihoda lutrije.

Popularnost Nacionalne lutrije Ujedinjenog Kraljevstva u oštrom je kontrastu s kritikama koje su zagovornici lutrije primili na početku legalizacije lutrija u zemlji. Pokrećući rast na nacionalnoj i međunarodnoj razini, igrači nastavljaju riskirati osvajanjem velikih jackpotova.

Od £500,000 do više od £60 milijuna, jackpotovi rastu u tandemu sa sve većim sudjelovanjem u igri Britanaca iz cijele zemlje. Poznata po učinkovitim operativnim praksama, Komisija i njezin izvođač, Camelot, stvorili su robusnu infrastrukturu lutrije koja nastavlja prikupljati milijune u potporu važnim javnim i društvenim projektima diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

Pitanja