Vijesti

February 12, 2024

Potencijalna legalizacija sportskog klađenja, lutrije i kockarnica u Alabami: prilika koja mijenja igru

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Alabama je na rubu potencijalne legalizacije sportskog klađenja, državne lutrije i osnivanja do 10 kasina. Očekuje se da će se o predloženom zakonu o kockanju glasati ovaj tjedan, što će biti prvi pokušaj legalizacije od odbijanja lutrije 1999. godine.

Potencijalna legalizacija sportskog klađenja, lutrije i kockarnica u Alabami: prilika koja mijenja igru

Moguća legalizacija

Ako zakon prođe zakonodavce, stanovnici Alabame će imati priliku glasovati o tome na nadolazećim općim izborima u studenom. Zakon ima za cilj uspostaviti državnu lutriju, izvanmrežno i internetsko sportsko klađenje, te otvaranje 10 novih kasina koja nude stolne igre i automate za igre na sreću.

Zakonodavni proces

Zakon, podnesen Zastupničkom domu, sastoji se od dva dodatna zakona. Jedan prijedlog zakona bit će podnesen Ustavu Alabame i služit će kao primarni zakon za legalizaciju kockanja u državi. Drugi zakon pokriva operativne i lokacijske pojedinosti predloženih kockarnica.

Podrška i odobrenje

Andy Whitt, republikanski zastupnik i vođa tvoraca zakona, očekuje da će odbor ovaj tjedan donijeti odluku. Da bi uspjeli, zagovornicima će trebati potpora i republikanaca i demokrata.

Lokacije kasina

Od 10 predloženih kockarnica, tri će se nalaziti na plemenskom zemljištu u vlasništvu Poarch Banda Creek Indijanaca. Ta će se kasina nalaziti u Atmoreu, Wetumpki i Montgomeryju. Preostalih šest kockarnica bit će smješteno u okruzima Jefferson, Greene, Mobile, Macon, Lowndes i Houston. Konačna dozvola bit će izdana Poarch Creeksima za izgradnju kockarnice na neplemenskom zemljištu.

Koristi za državu

Prema predloženom zakonu, prihod od igara na sreću oporezivat će se po stopi od 24%, dok će se prihod od sportskog klađenja oporezivati ​​po stopi od 17%. Iako službena očekivanja prihoda nisu poznata, pristaše procjenjuju da bi država mogla zaraditi preko 800 milijuna dolara godišnje.

Ostvareni prihod će se rasporediti u dva nova fonda: Fond lutrije za obrazovanje i Zakladu za igre na sreću. Zakonodavci će imati ovlasti svake godine odrediti kako će se ta sredstva koristiti.

Sredstva će prvenstveno podržati obrazovanje, uključujući stipendije za dvogodišnje fakultete, tehničke škole, lokalne škole i istraživačke programe na sveučilištima. Dodatno, sredstva će se dodijeliti programima ruralne zdravstvene zaštite, pomoći osobama s niskim primanjima, infrastrukturnim projektima poput cesta i mostova te održavanju državnih parkova.

Regulacija i nadzor

Predloženo kockanje u Alabami regulirat će Komisija za igre na sreću Alabame, novoosnovana agencija odgovorna za izdavanje licenci i nadzor svih aktivnosti kockanja. Povjerenstvo će se sastojati od devet članova i uključivat će Odjel za suzbijanje igara na sreću. Nadalje, odbor od sedam članova nadzirat će Alabama Lottery Corporation.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Limbo lutrije: dobitnici čekaju nagrade usred novih pravila nacionalne lutrije
2024-04-30

Limbo lutrije: dobitnici čekaju nagrade usred novih pravila nacionalne lutrije

Vijesti